Carlsberg kanske inte kommer att sluta sponsra Liverpool trots allt. Enligt News of the World förhandlar öl-jätten nämligen med Liverpool angående klubbens nya arena.

Carlsberg ska vara beredda att matcha avtalet som Arsenal har med Emirates, vilket ger London-klubben totalt £100 miljoner under 15 år.

Hicks och Gillett vill dock ha mer än vad Arsenal fick när de skrev kontrakt med Emirates 2004.

Amerikanerna har sett flera enorma sponsoravtal slutar i hemlandet. Exempelvis fick baseballklubbarna New York Mets och New Jersey Nets ännu förmånligare avtal än Arsenal.

Mets & Nets har skrivit 20-årskontrakt som innebär att de får £240 miljoner av Citi Group respektive Barclays för arenarättigheterna. Nu vill Hicks & Gillett ha liknande summor för Liverpools nya arena.

Jag tycker att det är helt rätt av ägarna att satsa på att få ut så mycket som möjligt. Men är det verkligen smart att skriva 20-årskontrakt? Tänk om detta är ett dåligt kontrakt om 10-15 år? Då sitter Liverpool med ett kasst kontrakt, vilket kanske kommer att hindra utveckligen då.

Förmodar dock att den här inkomstgarantin är rent nödvändig för att Hicks & Gillett ska kunna bygga en ny arena överhuvudtaget, och då har man inte mycket annat val än att skriva så här långa kontrakt.

1 kommentar
  1. carlsberg arena låter nice, new anfield hade såklart varit bättre men money rules, det är bara att inse fakta och acceptera!

Kommentarer är stängda.