Arsenal var ute efter Bordeauxs anfallare Marouane Chamakh under hela förra sommaren. Endast Wengers snålhet gjorde att affären inte blev av.

Bordeaux krävde visserligen skapligt betalt för Chamakh, men varför skulle de inte göra det? Mannen var bästa anfallaren i laget som vann Ligue 1 förra säsongen. Då är man trots allt värd en del cash.

Nu tyder allt på att Arsenal kommer att kontraktera Chamakh antingen i januari eller nästa sommar. Detta eftersom hans nuvarande kontrakt går ut efter säsongen och han har tydligt deklarerat att hans avsikt är att inte förlänga.

Daily Mail spekulerar i att Arsenal kommer att signa honom för så pass lite som £1,5 miljoner i januari… Vilket kap!

Jag har dock svårt att förstå varför Wenger är så angelägen om att värva 25-åringen.

Visst, med sitt oerhört starka huvudspel vore Chamakh onekligen en ersättare till Adebayor, men enligt min mening har klubben redan en mycket lämplig ersättare på plats i form av Nicklas Bendtner.

Dansken är bara 21 år och har redan hunnit med  63 A-lagsmatcher för Arsenal. Det är otroligt imponerande siffror. Dessutom har han med all tydlighet visat att han utvecklas kontinuerligt.

Jag hade slopat Chamakh om jag vore Wenger, trots att han alltså finns tillgänglig för en – i sammanhanget – mycket billig penning.