[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Inlägget är uppdelat i följande delar:

1) Raheem Sterling
2) Nathaniel Clyne
3) Joe Gomez
4) Martin Skrtel
5) Övriga transferrykten

* * *

1) Raheem Sterling

Liverpool kommer inte att sälja Raheem Sterling för mindre än £50 miljoner. FSG är trötta på cirkusen och budskapet till Manchester City är tydligt: ”Shut up OR pay up”. City uppgav att deras senaste bud som Liverpool tackade nej till var deras sista bud, men det återstår att se om detta verkligen är sant. En anledning till att Liverpool kräver £50 miljoner för Sterling är att QPR har rätt till 20% av övergångssumman (The Mirror).

* * *

2) Nathaniel Clyne

Southampton kräver närmare £15 miljoner för att släppa Nathaniel Clyne. Saints vill dessutom att Clyne ska klargöra för klubben att han vill lämna innan de accepterar något bud från Liverpool eller Manchester United. Liverpool har som bekant redan lagt ett bud och överväger att höja detta, medan United ännu inte har konkretiserat sitt intresse med något bud. Southampton har heller inte helt gett upp hoppet om att Clyne ska förlänga kontraktet, trots att de har köpt in en ny högerback i form av Sporting Lissabons Cedric Soares, som har införskaffats för £3,5 miljoner (The Telegraph).

* * *

3) Joe Gomez

På fredagen kommer Joe Gomez att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen i Liverpool. LFC har triggat en klausul i hans kontrakt, vilket innebär att han köps loss för en initial summa på £3,5 miljoner (The Liverpool Echo).

* * *

4) Martin Skrtel

Martin Skrtel och Liverpool har kommit överens om ett nytt kontrakt. Slovaken nobbar därmed intressenter så som exempelvis Inter för att stanna i LFC (The Liverpool Echo).

* * *

5) Övriga transferrykten

Bournemouth vill signa Steven Caulker, trots att den engelska mittbacken har haft en tendens att åka ur Premier League de senaste säsongerna (The Mirror).

19 kommentarer
 1. Bara hoppas de håller sin strikta linje och vägrar sälja för mindre än £50m. Tråkigt att han kommer gå förlorad men får hoppas vi kommer köpa något bra för pengarna. Blir väl Benteke och Clyne gissar jag och om det är bra eller inte….. det vet vi inte förrän efter säsongen.

  Hoppas vi inte kommer sälja av några ungdomar innan vi haft försäsongen då man gärna skulle vilja se hur de presterar.

  Sen är det väl bara hoppas vi gör oss av med Balotelli, Borini, Lambert. Kommer ingen mer anfallare in så flytta fram Sinclair och låt honom vara 4e valet. Med lite inhopp kan han växa och förhoppningsvis bli riktigt bra. Vill inte att vi värvar in en anfallare som inte passar in i systemet som Rodgers vill spela och bättre att spara slantarna tills någon som passar verkar vilja röra på sig.

  Jäklar vilken lekstuga Bernardo Silva hade mot England igår. Lär vara ett riktigt bra skyltfönster för honom om han fortsätter så här. Men han får gärna ha en dipp när de möter Sverige. Kane gjorde väl ingen topp match men vilken kvalite han ändå har. Känns som en Collymore, lägger bollen till rätta och skjuter.

  • Clyne kan väl ändå inte floppa? Känns som klass.

  • Alla kan floppa i Liverpool. Frågan är ju hur det är tänkt att vi ska spela. Ska vi köra en 3-5-2 där Moreno och Clyne sköter kanten eller blir det en 4-3-3 så han blir en mer renodlad högerback? Köper vi även Digne så har vi ytterligare en vb och då är frågan om vi inte kommer spela med en 4-3-1-2 uppställning.

   Med alla spelare vi har och som finns tillgängliga hur ser dagens startelva ut.

   Skrtl-Lovren-Sakho

   Millner Can Henderson Moreno

   Ibe Ings/Origi Countinho

   Skulle vara trevligt att se hur Illori skulle vara i backlinjen tillsammans med Skrtl och Sakho.

  • Jag förutsätter att vi bara kommer få se 3-4-3 i riktiga nödfall. Det var vettigt då men det var inget långsiktigt då vi inte spelade speciellt bra fotboll. Det handlade mest om riskmininering och att hoppas att vi efter malande får in ett mål eller två.

  • Fast då känns nästan ett 4-4-2 närmast. Får vi in spelarna det ryktas mest om vart ska alla spela, kovacic, clyne, Benteke, Digne ?

 2. ”…som även värvar Imbula?
  Marseilles mittfältare Gianelli Imbula sägs ha ett personligt kontrakt med Valencia klart sedan länge, men spanjorerna har nu missat OM:s deadline för att lägga ett bud. Nu menar fransk media att allt talar för att Imbula hamnar i Inter istället. Milan-klubben har lagt ett bud på 22 miljoner euro (inklusive bonus).
  (L’Equipe, pappersupplagan)”

  Saxat från SvenskaFans sillyblogg. Men är inte han exakt den typen av defensiv mittfältare vi behöver? Ligger rätt i positionen, extremt bra passningsspel samt kan göra sin gubbe för att ta sig ut trånga situationer? Om nu inte Kovacic kommer, som jag visserligen hellre ser!

 3. llori gjorde ett stabilt jobb för Portugal igår.
  Han kan nog få ett genombrott iår om han får speltid.

  • Tror mycket på honom eller hoppas iallafall. Tyvärr är han väldigt skadebenägen. Tyckte han slog lite lösa passningar igår, det var knappt så de kom fram.

 4. Lite dubbelmoral från Liverpool ang Sterling. Vi vill ha betalt för honom som en världsklass talang men vi vill inte ge han lön som en.

  • Eller så tycker Liverpool att Sterlings egentliga värde är £20-25 miljoner men inser att Manchester City etc kommer att betala mer? Varför inte maximera förtjänsten? Newcastle kan ju aldrig ha betraktat Andy Carolls egentliga värde som £35 miljoner heller.

  • Det egentliga värdet är väl vad en annan klubb är beredd att betala. Dem flesta tycker nog att han är värd bra mkt mer än 20-25 milj, fast han är engelsman.

  • Coutinho: Så du tycker att Carroll var värd £35 miljoner och att det var ett marknadsmässigt pris för honom, bara eftersom Liverpool fick fnatt och betalade den summan?

  • Med tanke på att liverpool betalade den summan så var han ju tydligen värd det. Vad jag personligen tycker har ju inget med saken att göra.

  • Enligt ditt sätt att tänka har ingen fotbollsspelare (eller någonting överhuvudtaget i världshistorien?) köpts för ett över marknadsmässigt pris eftersom någon uppenbarligen har varit beredd att betala priset. Jag håller som sagt inte med.

  • Massor av spelare har köpts för överpriser och alltför många är liverpool inblandade. Men sånt vet man ju ofta i efterhand. Hade ex carroll smällt in över 20 mål per säsong så hade man ju inte gnällt. Men nu med facit i hand så var det en riktigt dålig affär.
   När man nu gjorde affären så tyckte väl några högt uppsatta i liverpool att han var värd 35 milj och då är han ju värd det. Köparen bestämmer hur mkt en spelare är värd, svårare än så är det inte.

  • Coutinho: Köparen bestämmer hur mycket spelaren är värd för köparen. £35 miljoner var inte ett marknadsmässigt pris, det var knappast någon annan klubb som var beredd att betala i närheten av den summan. Att Carroll var ett galet köp för £35 miljoner kunde tyvärr nästan alla begripa även innan de hade facit i hand…

  • Lite väl saftiga lönekrav från Sterling dock! Att gå från £35000/vecka till £150000 är väldigt saftiga krav från en spelare som haft en lyckad säsong bredvid kanske världens bästa anfallare. Sterling är inte en färdig spelare än utan har mycket kvar att bevisa, då kan man inte räkna med att få så hög löneökning.

 5. Vi har inga problem att betala den lönen till milner som inte ens är ordinarie i engelska landslaget som även är 29 år. Jag skulle vilja påstå att sterling kommer ha en bra mkt bättre formkurva dem närmsta 3-4 åren än milner.

Kommentarer är stängda.