Många märkte nog att jag blev lite smått förbannad när det blev offentligt att Paul Anderson är på väg att lämna Liverpool i och med att klubben har accepterat ett bud från Swansea.

Enligt flera tidningar ligger budet på omkring £750.000.

Jag tycker att det är ytterst lite för en talang av Andersons kaliber.

Jag tycker att Andersons utvecklingskurva har pekat spikrakt uppåt de senaste säsongerna.

Jag tycker att Andersons styrkor som fotbollsspelare är egenskaper som saknas i Liverpools trupp.

Med det som bakgrund förmodar jag att många förstår min besvikelse över att Anderson är på väg bort. OK, ingenting är påskrivet i dagsläget, men vafan, man accepterar inte ett bud från en annan klubb om man inte har för avsikt att göra sig av med spelaren.

null

Anderson var inte direkt billig heller. Han kom 2005 i utbyte mot John Welsh, som betraktades som en riktigt skaplig talang han också.

Anderson var framträdande när Liverpool vann FA Youth Cup.

Förra säsongen lånades han ut till Swansea, och var riktigt bra när de avancerade från League One till the Championship.

Den här säsongen har han varit bra för Nottingham Forest i the Championship, trots en skadedrabbad säsong.

Är det meningslöst för utlånade spelare att prestera bra i sina klubbar? Är det redan förutbestämt vilka klubben ska satsa på?

Nu kommer Benitez troligtvis att värva en yttermittfältare. Kanske letar han efter en snabb kille som kan utmana sin ytterback. Om han hade valt att ge Anderson en chans hade han redan haft den spelaren i truppen.

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan, Benitez!