. . .

Inte LFC-relaterat men kastar upp en rejäl transfernyhet från Tyskland.

Enligt Bild har Bayern München aktiverat Mario Götzes utköpsklausul på 37 miljoner euro. Tidningen hävdar även att Götze redan har skrivit på för Bayern.

Götze kommer att tjäna 7 miljoner euro om året och Pep Guardiola spelade en stor roll i att tysken valde Bayern, skriver Bild.

Här snackar vi stor övergång!

* * *

Uppdatering:

Bayern bekräftar övergången. Läs deras pressmeddelande HÄR eller nedan:

FC Bayern and Mario Götze agree transfer

FC Bayern Munich confirms that the club has agreed terms with 20-year-old Germany international Mario Götze for the player to join FC Bayern on 1 July 2013. FC Bayern is prepared to activate the contractual release clause agreed between Borussia Dortmund and Mario Götze.

Out of consideration for the UEFA Champions League semi-final first leg between Dortmund and Real Madrid on Wednesday 24 April, FC Bayern had intended to wait until after the match before communicating this to BVB.

* * *

Fulham är beredda att betala £4 miljoner för Alex McCarthy. Liverpool kommer troligtvis också att vilja konkurrera om målvaktens signatur (The Mirror).

* * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Skulle vara rejält tråkigt för den tyska ligan om detta är sant…

  • Kefas: Kan inte hålla med. Alternativet hade förmodligen varit att Götze hade hamnat i en annan liga istället.

  • Inte tråkigt för Tysk fotboll men för ligan så måste det väll ändå vara så?

   Trodde och hoppades att linjerna mellan Bayern och ”de övriga” hade suddats ut något förra sommaren i och med Reus val och övergång, men med tanke på dagens händelser så är väll linjerna tillbaka, möjligtvis tjockare och starkare än någonsin.

   För visst fan är det ett ordentligt mentalt meddelande man skickar ut till övriga lag i ligan och omvärlden till följd av den nu bekräftade övergången.
   Psykologisk krigföring på hög nivå.

   Bilden där Dortmunds största, om man får våga påstå det, egenfostrade talang, har spenderat 11 av sina 20 levnadsår i klubben, väljer att på egen hand gå till värsta konkurrenten.
   En konkurrent som han själv har vart med att besegra i ligan, i ett lag som på riktigt har blivit en kraft att räkna med inte bara i Tyskland utan även i Europa, där man fortfarande rent teoretiskt kan gå längre i CL än hans framtida arbetsplats.

   Visst, Dortmund kommer att förbli titeljagare i ligan och i Europa vare sig med eller utan Götze, då klubben snarare lever och kretsar runt spelidén än dess spelare, men i och med övergången så tar man ju Bayern ett ordentligt nacksving på sin utmanare och befäster sin tron som herren på täppan.

   Kan ju lite bryskt jämföra detta med om Gerrard hade valt att gå till Chelsea den där sommaren innan vi tog hem CL-bucklan eller om Joe Hart hade valt att flytta till andra sidan stan i sommar.

   Att som egenfostrad välja att gå till värsta konkurrenten trots att man slåss på samma villkor och på samma nivå är för mig oförlåtligt och oförglömligt och jag tror och hoppas att jag inte är ensam att tänka i dessa banor.
   Sen om det är för en viss spanjor ska leda den nya arbetsplatsen eller inte tycker jag borde spela mindre roll.

   Killen är 20 år och hade lätt kunna ge klubben, som har gett honom så mycket, tre till fyra år till i en stark och säker arbetsmiljö full av utvecklingsmöjligheter och fortfarande, om han ville, testa på spel någon annanstans.

   Näe, personligen tycker jag att det är enormt tråkigt för tysk-ligafotboll och för Dortmund och de övriga utmanarna mot Bundesliga’s bully.

  • Skriver under på Lilebroer’s inlägg. Riktigt tråkig övergång…

  • Inne lite på ”Lilebroers” linje, bra för tysk fotboll att han stannar i landet. Dåligt för ligan, för detta skickar tydliga signaler om att man kan börja räkna med en liga där ett lag är överlägset.
   Det finns många bra lag i Tyskland som om några år ska kunna utmana om titeln men det är som sagt om några år så hade verkligen hoppats tills dess att Dortmund kunde vara det laget som utmanade Bayern. Det är helt möjligt att Dortmund och Klopp klarar sig helt utmärkt utan Götze men detta är mer en psykologisk vinst än något annat.

  • Kefas: Jo, kanske är så att det är bra för tysk fotboll och ligans klass, men inte för spänningen. Götze är såklart en fantastisk talang, men han var skadad stora delar under förra säsongen och det gick ju ändå bra för Dortmund. Jag tror dock att Dortmunds era som given top2 i Bundesliga är över om både Hummels och Lewandowski också lämnar. De förväntas ju flytta till Barcelona respektive Bayern, och de tror jag vore ännu svårare att ersätta än Götze.

   Samtidigt ska man komma ihåg att en klubb som Schalke har underpresterat grovt de senaste åren. Jag tror att de kan ge Dortmund en rejäl match nästa säsong.

 2. SuareZ the Vampayer fick 3 matches avstängning, trodde faktiskt de skulle bli fler…

  • Det blir mer matcher. FA sa att det vanliga automatiska 3 matchers avstängning inte var nog. Suarez kan överklaga till klockan 18.00 i dag, om han inte gör det ska FA, vad jag förstod det som, diskutera saken i morgon.

   Min gissning är 6-9 matcher.

 3. Skönt att han inte hamnar i Arsenal, City, Utd eller Chelsea.. men trist övergång iaf.

  • Helt otroligt att han gör så här mot sin nuvarande klubb i nuvarande skede. Det här är nog hundra gånger värre än det Torres gjorde.