Senaste nytt

Liverpool – Chelsea 2-2

. . .

Forum:

Vissa av oss trodde att det var en dåligt regisserad Dracula-film vi såg under söndagseftermiddagen, men det var det ju tyvärr inte. Hela den nästkommande veckan kommer antagligen att handla om en viss Suarez och en viss vampyr-sekvens. Diskutera Luis Suarez här: http://totaalliverpool.com/forums/?topic=11

. . .

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Gerrard, Henderson, Downing(80), Coutinho(46), Suarez.

Bänken: Jones, Skrtel, Coates, Shelvey(80), Coady, Assaidi, Sturridge(46).

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Chelsea 2-2 (0-1, 2-1)

0-1: Oscar 26′

1-1: Sturridge 52′

1-2: Hazard (straff) 57′

2-2: Suarez 97′

Bollinnehav: 57% – 43%
Vunna luftdueller: 55,6% – 44,4%
Offsides: 1 – 1
Hörnor: 8 – 5
Total antal skott (även blockerade): 21 – 11
Skott på mål: 8 – 5
Totalt antal passningar: 499 – 385
Långa passningar: 8,8% – 12,7%
Passningsprocent: 82% – 76,6%
Totalt antal inlägg: 26 – 12
Framgångsrika inlägg: 19,2% – 8,3%
Tacklingar: 18 – 24
Gula kort: 5 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Vi kan nog begrava myten om att han är en straffspecialist nu.

Johnson – Tog hand om Oscar på ett bra sätt, men borde kunna göra bättre ifrån sig på sitt ”friläge” i början av matchen.

Carragher – Strular till det vid hörnmålet, men ger samtidigt inte Torres en målchans på hela matchen.

Agger – Exakt samma bedömning som sin kollega, men hade mindre problem med Chelsea’s höga tempo, av uppenbara skäl.

Enrique – Ganska anonym matchen igenom, men gör sitt defensiva jobb på ett stabilt sätt.

Lucas – Kämpar och sliter på mittfältet, men bidrar inte med så mycket mer.

Gerrard – Bra driv och rätt inställning, men kan inte bära upp mittfältet på egen hand längre.

Henderson – Väldigt oprecis i sitt passningsspel och stärkte inte sina aktier till en fortsättning nästa säsong.

Downing (ut 80) – Tar alldeles för få bra beslut och inte ens hans berömda inlägg håller någon särskilt hög nivå. Säljs nog i sommar.

Suarez – Om vi fokuserar på det sportsliga så är han lika briljant som vanligt offensivt, men har ett rejält hjärnsläpp i matchen som leder till straff och baklängesmål.

Coutinho (ut 46) – Får inte alls till sitt spel i första halvlek, och blir helt riktigt utbytt i halvtid.

Inhoppare:
Sturridge (in 46) – Bästa matchen han gjort sen sin debut i den röda tröjan. Avslutar ett fantastiskt Liverpoolanfall och spelar fram Suarez till kvitteringen. Bra!

Shelvey (in 80) – Det tar en minut innan han kapat en blå spelare och fått gult kort. Det tar fem minuter innan han lyckats missa mål vid ett jätteläge. Säljs i sommar?

 

Kommentarer efter matchen:

 

LÄmna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Kommentar

  1. jesperess

   Ja, du har nog rätt. För jag köper det resonemanget. Han borde spela mot sina tidigare klubbar lite oftare helt enkelt! 😉

 1. Tjofsan

  Det är för fan våran spelare vi snackar om och @micke sitter och kallar årets överlägset bästa LFC spelare för sopa! Utan honom hade vi säkerligen legat mellan typ plats 12-15! Glädjs åt hans 30 mål i år och visa tacksamhet för dem istället för att hata på allt han gör!

  1. joakim

   Jag tror man måste skilja på sak och person. Suarez är givetvis en förbannat duktig spelare, allt för bra för spela i Liverpool där vi befinner oss för närvarande. Men man måste ändå kunna ta avstånd från idiotiskt beteende och rasism, annars lider man av tunnelseende. Jag försvarar inte själva beteendet och han förtjänar säkert några matchers avstängning för det han gjorde. Vill jag att Liverpool ska sälja honom eller sparka honom för det? Hell no!

   Suarez har gått ut och bett om ursäkt nu också: http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/luis-suarez-i-m-sorry-1

  2. Johan

   Att Evra incidenten handlade om rasism är ju bara löjligt. Orden som kom ur Evras mun var säkert mycket mer kränkande. Detta mediadrev som följer Suarez är väldigt olyckligt. Samma skit som händer Zlatan. Fantastiska utländska spelare som har temperament. Att kalla Suarez rasist är lika löjligt som att kalla Tintin rasist. Eller för den delen Kalle Anka eller Bamse. Dock är väl bitningen lite mer lik Lille Skutt. Och vi ska vara glada att han inte är Skalman i alla fall…

  3. joakim

   Försöker du vara rolig med dina Bamse-karaktärer eller? Han blev avstängd och dömd för rasistiska uttalande, sen om inte du ens fördömer det efter han har fått sin dom är ju upp till dig. ”Fantastiska utländska spelare”, ja för halva PL består ju inte av utlänningar numera. Men det förstärker ju bara påståendet att allt för många fans (i alla lag och definitivt inom Liverpool) lider av tunnelseende och inte kan se objektivt på en händelse för känslorna kommer i vägen och färgar av sig.

  4. jesperess

   Nu tar vi det lilla lugna här. Han hakade bara på min ironiska kommentar lite längre upp. Så haka inte upp dig på just Bamse. Den får jag ta på mig i så fall.

   Sen blev ju Suarez faktiskt inte åtalad för något brott, han blev avstängd i ett ord-mot-ord case. I ”domen” så stod det även att man var övertygade om att Suarez inte var rasist. Men du får ju förstås rasist-stämpa honom ändå om du vill. Jag och Johan väljer dock att inte göra det.

   Precis som bit-sekvenserna igår så är Suarez beredd att gå ett steg längre än vad vi i Sverige och Europa tycker är normalt. Jag och pelle diskuterade faktiskt det här igår, och efter att ha sett x antal fotbollsmatcher ifrån Sydamerika så kan man konstatera att Suarez bett var en piss i havet jämfört med vad som kan ske i matcher där. Det är slagsmål, lavetter, kapningar osv. Det är en helt annan mentalitet, en gå över lik-mentalitet. Man kan inte bara hålla på att fördöma bara för att vi inte tycker att det är normalt, man får även ha en viss förståelse för att världen inte ser likadan ut överallt. Jag menar inte att det som hände igår var okej, men man får även tänka lite utanför den Europeiska boxen innan man kräver att slänga ut en sån här karaktär ifrån klubben. Det är överdrivet.

  5. OS23

   Den så kallade domen är ett skämt. Den baserar sig på att ”negrito” på spanska låter likt ”nigger” på engelska.. Ordets innebörd i sitt eget kontext tog man inte överhuvudtaget hänsyn till, eller så gjorde man det när man sa att man inte trodde att Suarez var rasist.. Jag vet inte om du kommer ihåg reaktionen hos övriga sydamerikanske spelare, svarta som vita? Om jag inte missminner mig kallade även Evra Suarez för ”Sudaca” som är ett grovt kränkande ord men anspelning om sydamerikaner som bor i Europa.. men de trångsynta engelsmännen har ju inget kränkande ord som liknar det, så nej då är det inte kränkande.

   http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/16651021/301/normal/ed922a1bb9e54/low.jpg

   Låter det hela tala för vilken ynklig jävla apa Evra är, nej jag syftar inte på hans hudfärg med det ordvalet, så du kan andas lugnt.

 2. OS23

  ”Inte värdigt någon som spelar i Liverpool-tröjan”.. Mer värdigt att någon som Suarez bär tröjan än många av de andra dönickarna som viker ner sig fullständigt men ändå hämtar ut feta lönecheckar varje vecka. Sedan vad lever folk i för värld.. oavsett vad vi säljer honom för så får vi inte in något i hans klass, han är extremt ursäktad som ens vill dra på sig tröjan match efter match trots noll lokal förankring med den kvaliteten som han har när klubben inte direkt verkar planera för en kortsiktig satsning för att bli sämst fyra igen.. Han kan gott få nafsa lite, med LFC:s nuvarande betalningsvilja så har det väl skurits ner på maten….

  1. Bob

   Ogillar kommentaren om att han kan nafsa vidare även om jag förstår/antar att den inte var fullt seriös.

 3. Johan

  Tycker också folk hetsar upp sig för mycket. Visst är det konstigt att en vuxen man bits men han är samtidigt en enorm vinnarskalle och det medför ofta lite dårskap. Ivanovic är en ful spelare som håller fast sina ”byten” tror Suarez var trött på det och samtidigt frustrerad och högg till lite….:) i stridens hetta kan vi alla bli lite galna. Enkelt att kalla någon idiot ifrån tv soffan. Men där inne på plan är det nog mer som en gladiator arena…! Självklart ska vi behålla Suarez!

  1. jesperess

   Fint initiativ joakim! För längre utläggningar så är forumet en bättre plattform.

  1. Flärpen

   Vi får se hur mycket du garvar sen när vi inte lyckas att göra ett endaste mål utan honom :/

 4. Kefas

  Som JesperEss säger, lite hårt att säga att man ska sälja honom pga detta. Man visste ju att han hade sådant i sig när man köpte honom. Han har ju redan bättrat sig när det gäller filmningarna och sådant så killen gör ju framsteg.
  Sen så ska jag säga att jag försvarar inte det han gjorde, det var helt galet gjort.
  Kan detta ha varit Suarez sista match i Liverpool tröjan?

  1. jesperess

   Hoppas inte det. Säga vad man vill om idiotin, men jösses vilken fantastisk underhållare och fotbollsspelare han är!

 5. hawwk

  De enda positiva med den här soppan är att de kanske skrämmer lite klubbar med stora plånböcker. Hoppas BR sträcker upp han lite.

 6. jesperess

  Tycker det känns hårt att säga att man bör slänga ut Suarez ifrån Liverpool på grund av den här incidenten. Han är fortfarande en fantastisk spelare som ligger bakom båda våra mål den här eftermiddagen. Klart att man har rätt att vara upprörd, men sånt här får man samtidigt räkna med när man har Suarez i sitt lag.

  Cantona karate-kickade ner en person, och det gjorde inte så att han tvingades lämna Man United. Så jag kan tycka att kommentarerna efter matchen är något överdrivna. Även det här kommer att glömmas bort, fast vi lär inte se Suarez mer den här säsongen.

  1. FR

   Lugnat mig lite nu…

   Kanske detta man får räkna med en sådan energisk spelare…

   Blir han kvar har BR en rejäl utmaning att enbart få ut den positiva energin…

  2. Bob

   Ingen här har (innan din kommentar föll) sagt att vi ”bör slänga ut Suarez”. Läs vad som står och kommentera det istället för att dra växlar och slutsatser om något som ingen har sagt. (Oavsett om någon nu tänkt det.)

   Vad Cantona har med saken förstår jag inte alls. Vi är inte Scums och vad de tar för beslut om sina spelare är just deras beslut och inte våra.

   Och… ”sånt här får man samtidigt räkna med när man har Suarez i sitt lag.” … vad är det för Kalle Ankalogik? Bara för att Suarez har varit inblandad i incidenter tidigare så ska vi behöva räkna med att han ska fortsätta bita spelare lite då och då.

   Jag älskar Suarez som fotbollsspelare. NO DOUBT ABOUT IT. Men inte fasen ska vi behöva räkna med sånt här och sen inte ha rätt att fördöma det.

   Knappast att det kommer glömmas bort heller.

   Summa summarum: Fattar ingenting av ditt inlägg jesperess. Tyvärr.

  3. jesperess

   Oj, vaknat på fel sida idag Bob?

   Jag kommenterade inte det någon skrivit innan, lyssnade snarare på hur media i både England och Sverige reagerade på hela händelsen. ALLA i mitt twitterflöde var helt enade att Liverpool måste slänga Suarez i närmaste soptunna och sedan skicka med närmaste bananbåt.

   Vad Cantona har med saken att göra? Han hade ett STORT mediadrev mot sig som krävde att Man United skulle sälja honom efter hans spark mot en supporter. Båda var/är stora spelare, men med en ådra av galenskap. Hitta gärna en bättre spelare att jämföra med. Man kan knappast jämföra Defoe’s mediadrev med Suarez och Cantona. Där snackar vi en annan nivå. Sen får du säga Scum hur mycket du vill.

   Kalle Anka-logik? Jag skrev att man har rätt att vara upprörd, hur får du det till Kalle Anka? Iofs föredrar jag personligen Bamse, så jag kanske inte är rätt man att svara på detta. Liverpool värvade Suarez efter en bitavstängning. Klart man visste vad man köpte. En fantastisk spelare, som kan spåra ur och göra galenskaper. Och än en gång..jag har aldrig skrivit att man inte får fördöma det. Fördöm away!

   Summa summarum: Jag läser inte Kalle Anka. Hej!

  4. Bob

   Jaha, så här kommenterar vi vad som står i ditt twitterflöde och då eventuellt på andra valfria sidor..?
   Jag trodde att vi diskuterade och kommenterade saker som skrevs här i första hand och tolkade väl ditt (aningen lättfeltolkade) inlägg fel då.

   Nej, jag har inte vaknat på fel sida. ?
   Tycker bara att det du skrev inte var varken genomtänkt eller i min smak och kände för att säga det. Trodde det var ok att göra så när man känner så – men märker nu att det inte föll i god jord så ingen idé att fortsätta.

  5. jesperess

   Nicket FR skrev ju faktiskt här ovanför att han kunde tänka sig att sälja Suarez (men han ändrade sig när han fått lugna ner sig och analysera situationen lite närmare). Så helt ute och cyklade var jag ju faktiskt inte.

   Jag tror mer att inlägget inte var i din smak, än icke genomtänkt. Om du känner dig förolämpad så har du bara dig själv att skylla eftersom jag använde exakt samma retorik som du själv gjorde med Kalle Anka (plus en stor näve ironi ska väl tilläggas). Så du kanske ska titta lite närmare på vad du själv skriver nästa gång.

   Eftersom du tyckte jag var dum i huvudet som skrev som jag gjorde så får vi väl helt enkelt ta in tredjeperson ifrån twitter, som kan analysera situationen lite bättre än mig.

   @karlsentk ”A few thoughts on Luis Suarez’s recent antics coming up over the next few tweets. Trying to see the issue from a FC’s perspective”

   @karlsentk ”I’m sure LFC would’ve preferred Suarez to behave like an angel, especially suspensions proving a serious problem”

   @karlsentk ”LFC could also do without the negative media focus,but ”football” has a short memory – and the outrage seems to have little impact on Suarez”

  6. Bob

   Jag skrev inte någonstans att du var ”dum i huvudet” (tycker det INTE heller) – men nu tycker jag verkligen att du lägger diskussionen på en nivå som jag inte vill bli indragen i.
   Och känner mig inte ”förolämpad” nej.

 7. nicke

  Guds hand igen, din jävla sopa.Gött att ditt lag blev straffat den här gången. Tyvärratt det ska det gå ut över Liverpool.

 8. Bob

  Vad är det för kopplingar i huvudet som inte funkar på Suarez? Hålla på och bita folk som en jävla treåring. Fan så besviken man blir av se sånt där.

  1. FR

   Håller med dig fullständigt!

   Kanske bättre att sälja av honom för £40 miljoner… för det han gör är inte värdigt en Liverpoolspelare…

Laddar...