[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpools transferplaner för sommarfönstret kommer att fokusera på att värva en högklassig anfallare – Christian Benteke är den som toppar önskelistan. Vidare har Liverpool starkt intresse för såväl James Milner som Danny Ings. Brendan Rodgers jobbar inte med en specifik budget; istället bedöms intressanta spelare utifrån ett individuellt perspektiv. Överlag kommer inte FSG:s strategi som går ut på att köpa unga spelare som utvecklas att förändras (The Daily Express).

(Artikeln är skriven av Daily Express-journalisten Paul Joyce, som vanligtvis betraktas som relativt pålitlig i LFC-sammanhang)

* * *

Danny Ings kommer allt närmare en övergång till Liverpool (The Daily Mail).

Manchester City är favoriter till att signa Raheem Sterling. City planerar att lägga ett bud när transferfönstret öppnar. Sterling värderas till £45 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Sebastian Coates har medgett att han är öppen inför att flytta till Sunderland på permanent basis. Coates har ett drygt år kvar på sitt kontrakt med Liverpool (The Sunderland Echo).

* * *

Liverpool är intresserade av Stevan Jovetic, då man ser goda möjligheter att återuppliva hans karriär på Anfield. Jovetics agent Fali Ramadani har antytt att den tidigare Fiorentinaspelaren kan vara på väg bort från Manchester City i sommar (The Mirror).

Liverpool är beredda att lyssna på erbjudanden för Lucas Leiva, eftersom Rodgers inte tycker att mittfältaren är tillräckligt dynamisk. Dessutom är James Milner på väg in, vilket gör att Rodgers känner att Lucas kan offras för att bygga på transferbudgeten. Inter är fortfarande intresserade av Lucas (The Mirror).

23 kommentarer
 1. Herregud… Rodgers måste nog vara absolut världssämst när det kommer till transferfönster..
  Benteke? Slänger hellre 10 miljoner i havet och behåller balotelli än att betala 30 miljoner pund för honom

 2. Ber till någon slags fotbollsgud att benteke är ett rykte taget ur luften. Visst att rodgers gjort snedsteg på transferfronten med opassande värvningar till spelsystem som lambert och balotelli. Men att fortsätta på den vägen att slänga upp över 10 miljoner pund för en spelare som benteke… Då kräver jag rodgers avgång.

  Vore trevligt med danny ings och milner, vore kanonbra tillskott, även en värvning av pedro tror jag kan bli ett riktigt kap, bara hoppas markovic kan lära sig ett och annat av honom.

  Tycker vi ska behålla leiva för kontinueteten och lagsammanhållning, kanonbra squadplayer som inte gnäller. Värva in DM likt wanyama och någon mer defensivt odlad ytterback.

  Sedan behövs bara kryddan på topp… Förutsätter att lambert och balotelli försvinner och någon rörlig forward som passar in i rodgers filosofi (?). Martinez i porto borde va tillgänglig för rätt summa med tanke på åldern. Lägg pengar på honom istället.

 3. Varför inte Austin, Bolaget och Puncheon också när vi ändå är igång med att köpa spelare som utmärkt sig under våren i PL och kommer gå till ordentliga överpris?

  Sen kan vi sälja de som vi själva inte lyckats få ut något av till underpris eller låna ut så är allt som vanligt igen…

  Vi har inte råd med ett till skitfönster!

  • Benteke har dock varit riktigt bra i två säsonger trots måltorkan efter skadan. Dock är jag inte helt såld på Benteke. Tror inte han har vad som krävs för att lyckas i Liverpool.

  • PJ: Benteke har haft långa startsträckor efter sina skadeperioder. Han har väl egentligen inte levererat kontinuerligt över en hel säsong sedan debutsäsongen i Aston Villa? 10 mål på 26 matcher förra säsongen, 13 mål på 28 matcher den här säsongen. Visst är det helt okej siffror men det kommer att krävas mycket mer i Liverpooltröjan. Jag tycker att han är intressant men £30 miljoner låter mycket.

  • Nu är ju inte Villa direkt det målfarligaste laget man kan spela i och dom där siffrorna är bra för ett midtable lag.

   Det må låta som jag försvarar Benteke och till viss del gör jag det. Men jag är långt ifrån såld på killen. Benteke är en riktigt bra spelare helt enkelt, men tillräckligt bra för Liverpool tror jag inte. Och priset är helt åt helvete.

 4. Men om Benteke köps kommer vi då köra med två anfallare då han är mer av en target player? Känns konstigt annars för vem ska han annars skarva bollarna till? Han har ju fungerat bra i AV och detta är väl kanske det bästa vi kan få. Han borde ändå kunna komplettera Sturridge, Origi väldigt bra då dessa är djupleds löpare. Visst är han dyr men han kan fungera.

  In; Benteke 30, Millner free, Ings free,

  Ut; Balotelli, Lambert, Gerrard, Enrique, Johnson, Sterling, Lucas?,

  • Eller ings kostar väl runt 4m.

  • Benteke spelar väl som ensam topp i Villa? Han är inte en typisk targetspelare. Han är ju mer lik Lukaku än Carroll. Han är också förvånansvärt rörlig i offensiven och brukar hitta ytor inne i boxen.
   Med det sagt, och som jag alltid säger när jag snackar om Benteke, så är jag inte helt övertygad av honom.

 5. Komedi allt & alla Liverpool har kollat / snackat om är skräp…

  Fsg & Rodgers = Måste bort vi kommer alltid vara lillebrorsan till City / Chelsea / Arsenal / United om vi har ägare och coach som är rookies och är ute cyklar..

  Lär avstå att bry mig vad för skräp vi köper och tittar när vi börjar lira igen i augusti

  Sorgligt att vi Liverpool fans ska behöva stå ut med detta..

  Iaf Glad helg & YNWA

  • Folk verkar ha otroligt kort minne. FSG räddade Liverpool. Dom är också villiga att spendera pengar så länge spelaren är värd det. Det dom inte är villiga att göra är betala enorma överpriser för spelare samt ge alla i truppen £300k i veckan, något jag är helt för.
   FSG har fått ordning på Liverpools ekonomi och bygger äntligen ut arenan, något som är 20år försent redan.
   FSG har gjort otroligt mycket bra för Liverpool och har erfarenhet i att driva en klassisk klubb. Dom värnar om historien i klubben och jobbar långsiktigt. Dom drar även in stora sponsorer och har ökat Liverpools dragningskraft i USA enormt. Klubbens värde har skjutit i höjden och fortsätter att växa.
   Deras filosofi passar också klubben då man inte är i samma starka position statusmessigt som för 10-15år sen. Liverpool måste starta från grunden och upp. Trots att man har fått göra otroligt mycket ändringar i både personal och spelartruppen så har man lyckats hålla klubben kvar i toppen av PL, något som inte va garanterat när det begav sig.
   Spelarmaterialet i Liverpool är extremt ungt med enorm potential. Liverpool som klubb är i ett mycket bättre läge på alla sätt och vis idag än på väldigt länge.
   Liverpool som klubb hade drivits raka vägen in i avgrunden ett bra jävla tag innan FSG kom in och styrde upp det hela.

  • Överpriser har de ju visat sig villiga att betala, för helt fel spelare dessutom, i övrigt håller jag med till fullo. Under Hicks & Gillet var vi nära konkurs, tror inte alla svenska supporters förstår hur illa det var.

  • Räddade Haha eller inte …

   Dom har inte räddats oss dom är inte totalt inkompetenta som tidigare ägare men om du / ni tror att dom kommer göra oss till storklubb så är ni blinda.

   Vi är typ Tottenham / Everton nivå nu för mig är det oacceptabelt , sen deras värvnings system är katastrofalt uselt , visst några bra värvningar är bra men även en klocka som är sönder har 2 ggr per dag.

   Ni får tycka hur ni vill det respekterar jag , jag kommer stötta klubben och dom spelarna som förtjänar det , ägare tränare och ledarstaben är inget jag måste gilla.

   One

  • Om din definition av att rädda klubben innebär att göra allt det som PJ nämner och dessutom köpa framgångar så har du rätt.

   Om man ser på det lite mer nyktert så inser du kanske att vi lika gärna kunde vara där Glasgow Rangers är nu.

  • Om inte FSG hade kommit in och köpt upp klubben så hade Liverpool FC gått i konkurs. Ian Ayer har kommit ut och sagt att klubben va månader ifrån total katastrof.
   Och säg vad fan du vill, jag tar iaf FSG över vilken oljebaron som helst. En ägare likt de Chelsea, City eller PSG har hade förstört allt jag älskar och respekterar i en klubb som Liverpool.
   Och sen tog ägarna och tränaren Liverpool närmare ligatiteln än någon annan sen trofén senast va på Anfield.

  • Jo visst räddade FSG klubben. Men FSG har dock lite att bevisa som ägare, för värvningarna under deras tid som ägare har ju varit katastrofala. Spelare som Downing, Carroll, Balotelli, Lovren, Borini, mm var ju inte direkt några lysande värvningar.

  • Det var inte många rätt du hade.

  • Carra23 dags att vakna ? Fsg kom in och räddade LFC. Banken och liknade var bara några månader från att tvångsomhänderta klubben från stollarna hicks och gillet .

  • Tar hellre en olje Sheikh som älskar fotboll och som kommer ge oss framgång , och inte ta basebolls värvnings filosofi till fotboll.

   Dessutom Sheikherna lär fixa ny arena vilket vi är i desperat behov av , dom lär anställa en tränare av klass och låta han köpa / spela hur han vill inte lägga sig i.

   Hoppas dock fsg & rodgers motbevisar mig så jag får skämmas , men saknar förtroende för att vi ens lär komma till Europa League nästa år.

   YNWA

  • Kan inte avgöra om du är ett troll eller inte?

 6. Skönt att folk är lika kritiska till Benteke som jag är! Håller totalt med Mreight, på något sätt så är man ju ändå hoppfull om att Rodgers har lärt sig av misstagen och att vi lyckas värva en spelare som passar bra in i Rodgers spelidé.

  Jag har vansinnigt svårt att se Benteke tillföra så mycket annat än Lambert. Och det där med ”vem ska han skarva bollarna till”, det är ju inte så att Liverpool ska gå över till Stoke-spel ala Crouch och Walters med massa långbollar? Nej, in med en rörligare forward!

  • Fast med Benteke som target så får vi fast bollen och kan flytta den snabbt från back till anfall. Medan han suger ner bollen hinner våra wingers löpa i luckor eller så knackar han tillbaka den till Coutinho så vi kan komma till avslut/lägen snabbare än i år.

   Med tanke på den situationen vi är i tror jag vi kan få svårt att landa en spelare som Benteke också så hur svårt skulle vi då inte ha att få en spelare som Lacazette? Vi är snål och förhandlar med AV om Benteke och efter 1,5 mån av förhandlingar så bestämmer sig Chelsea att de vill ha en backup till Costa och 24tim senare är han klar.

Kommentarer är stängda.