[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Match: Stoke City – Liverpool (2015-05-24)
Plats: Britannia Stadium
Tid: 16.00
TV-sändning: Viasat Xtra (visas även på Viaplay)

* * *

Fokus har flyttats från Gerrard till Sterling inför LFC-legendens sista PL-match.

I skymundan av att Raheem Sterlings agent håller på att förstöra 20-åringens rykte fullständigt ska Liverpool faktiskt spela en match. Det är en match som inte är helt betydelselös. Matchen kan nämligen bli skillnaden mellan att komma femma och sjua i ligan. Jag tycker nog ligaplaceringen är relevant. Liverpool skulle kunna bygga vidare på en femteplats med en given målsättning att komma bland de fyra främsta nästa säsong. En sjundeplats känns däremot inte lika inspirerande att byggare vidare på…

Stoke har däremot ingenting att spela för. De kommer att hamna på en niondeplats i ligan oavsett söndagens resultat. Det bör betraktas som en bra säsong för Stokes del. De har inte materialet att komma särskilt mycket bättre än så. De kommer att hamna på den övre halvan och har på intet sätt varit nära nedflyttning. Med andra ord en bra säsong för Hughes mannar. För Stokes del är det säkert skönt att känna att de inte är särskilt beroende av Pulis. Det var många som befarade att Stoke skulle sjunka avsevärt och kanske bli inblandade i bottenstriden utan Pulis, men så har det uppenbarligen inte blivit.

Precis som Liverpool har Stoke ett kontraktsbråk. Det är Begovic som inte vill förlänga sitt kontrakt, vilket har gjort att Hughes har satsat på Butland istället nu på slutet. När Butland köptes var nog tanken att han redan skulle ha ersatt Begovic, men de fick nog aldrig några jättebud på Begovic när han var som hetast för 1-2 år sedan. Nu har Begovic ett år kvar på kontraktet, vill inte förlängas och ryktas reas ut för £7-8 miljoner. Tidigare har Stoke krävt £17-20 miljoner, men den nya prislappen är naturligtvis betydligt rimligare och min gissning är att Begovic hamnar i någon större klubb i sommar.

Nåja, nog om kontraktssnack. Detta är förstå främst matchen där Steven Gerrard gör sitt sista PL-framträdande i den röda tröjan, såvida han inte återvänder på lån, förstås. Jag har redan skrivit om mina 5 starkaste Gerrard-minnen och förhoppningsvis kan vår kära lagkapten avsluta snyggt på Britannia Stadium.

Se och njut!

3 kommentarer
  1. Synd att Sterling och hans puckade agent ska ta all uppmärksamhet från Captain Fantastic. Blir nog en och annan tår fälld när slutsignalen ljuder och Gerrard har spelat sina sista minuter för Liverpool.

    • Ja, det känns fortfarande overkligt att Gerrard inte kommer att spela för Liverpool nästa säsong, men ingen spelarkarriär varar ju för evigt.

    • Känns mer overkligt att en 20-årig kille ska göra sig viktigare än legenden Gerrard!

Kommentarer är stängda.