Liverpool har fortfarande inte signat någon A-lagsspelare i det pågående januarifönstret. Men, de flesta övergångarna tenderar att ske i slutet av fönstret, och bättre sent än aldrig.

Jag skulle gärna se Charlie Adam i den röda tröjan. När Steven Gerrard inte spelar saknar Liverpools mittfält räckvidd i passningsspelet, och dessutom möjliggör Adams vänsterfot fler passningsvinklar. Adam är ingen Xabi Alonso, men han är definitivt en förbättrad version Gareth Barry med lite spår av den gode Xabi.

Däremot är jag mer skeptisk till Luis Suarez, som ju dessutom skulle kosta en förmögenhet. Visst är uruguayanen en oerhört skicklig ”poängspelare”, då han är kapabel att producera såväl mål som assist, och han är en riktig vinnarskalle, men jag befarar att han kan bli en flopp, om han nu kommer. Suarez gillar inte fysiskt spel och lägger sig lätt – men å andra sidan var Fernando Torres på samma vis innan han flyttade till Liverpool. Suarez är dock inte särskilt snabb, vilket försvagar hans möjligheter att lyckas i Premier League.

Jag vill inte heller se Alvaro Negredo, som också känns överskattad. Självklart är han en helt okej spelare, men absolut inte värd över £7-8 miljoner. Han är ingen spelare som skulle revolutionera Liverpools spel, precis. Snarare en fysiskt stark allroundanfallare med grovt målsumpande som specialitet.

Stephen Warnock skulle förmodligen vara en bra värvning. Många är nog förbryllade över att Kenny Dalglish är ute efter Warnock, men jag är inte särskilt förvånad. Warnock är en väldigt erfaren PL-spelare, med bra ledaregenskaper och karaktär. Han viker inte ner sig. Dalglish bedömer troligtvis att dessa kvalitéer kan att hjälpa Liverpools bortaspel i ligan.

På kanterna fortsätter tidningarna att skriva om Ashley Young (inte troligt att han flyttar i januari) och Charles N’Zogbia (troligt att han flyttar om Wigan får ett bra bud). Till skillnad från många andra gillar jag verkligen N’Zogbia. Tycker att han är en av ligans bästa yttermittfältare. Lätt. Han är en mardröm för vilken ytterback som helst. Och då menar jag inte bara Paul Konchesky och Emiliano Insua, som ju båda har blivit totalt förnedrade av N’Zogbia de senaste 18 månaderna.

Eljero Elia
är också ett hett ämne. Jag tycker att han är fantastiskt bra, men han är tyvärr skadad lite för mycket för att kännas som ett idealiskt köp. Däremot hoppas jag att Liverpool fortfarande är intresserade av 91-yttermittfältarna Antoine Griezmann och Xherdan Shaqiri. De är mycket bra spelare, som förmodligen inte skulle vara svindyra att köpa loss från Real Sociedad respektive Basel. Christian Eriksen i Ajax är också en jäkligt bra ung spelare, men jag förmodar att Liverpool inte är särskilt angelägna om att förhandla om ytterligare en spelare med Ajax…

Alex Oxlade-Chamberlain? Har aldrig sett honom spela, men många professionella scouter ser uppenbarligen enorm potential i honom.

Romelu Lukaku
? Jag tror faktiskt att Liverpool har en hygglig chans att norpa honom. Däremot bör man vara chanslösa i dragkampen om Eden Hazard.

Lassana Diarra? För mycket legoknekt för min smak. Är han fortfarande hungrig? Nej, rent spontat känns inte han som ett särskilt attraktivt alternativ.