Inför matchen:

Om en dryg halvtimme är det avspark i matchen mellan Wolves och Liverpool. Jag behöver egentligen inte gå in på Liverpools usla bortafacit, som ändå är oundvikligt att nämna när man talar om ligaspelet.

Kenny Dalglish gör en ändring i den startelva som spelade oavgjort mot Everton. Det är att Poulsen tar Spearing plats.

Startelvan: Reina, Kelly, Johnson, Agger, Skrtel, Maxi, Lucas, Poulsen, Kuyt, Meireles, Torres.

Avbytare: Gulacsi, Cole, Pacheco, Aurelio, Spearing, Kyrgiakos, Shelvey.

I övrigt noteras att Hammill startar på bänken för Wolves.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades knipa en mycket värdefull 3-0-seger på bortaplan mot Wolves.

Jag tycker att matchen var helt rättvis. Liverpool hade förvisso svårt under den första halvtimmen, men det berodde nog delvis på att hemmapubliken mer eller mindre verkade döma matchen. När LFC äntligen fick rättvisa förutsättningar kopplade man ett rejält grepp om Wolves och utnyttjade svagheterna i deras många gånger högt placerade backlinje.

Torres lyckades göra ledningsmålet efter drygt 36 minuters spel. Skönt för Torres, som helt inte kunde missa läget som Meireles serverade honom… Portugisen fick förresten bollen efter en fin djupledslöpning som Poulsen (ja, faktiskt) uppmärksammade och belönade med en gedigen passning.

Fem minuter in i andra halvlek gjorde Meireles mål – för andra matchen i rad. Och vilket mål! Meiereles välplacerade volley var ett riktigt konstnummer & klassmål. Det målet kommer naturligtvis att visas i repriser hur många gånger som helst.

Liverpool fortsatte att skapa chanser. Men slog inte av på takten. Istället gick man för ett 3-0-mål. Så tolkade åtminstone jag spelet på planen, även om Wolves naturligtvis anföll med fler spelare när de låg under.

Shelvey fick göra ett inhopp och var ytterst nära att bli målskytt nästan direkt. Synd! Meiereles gav tonåringen ett fantastiskt läge, men avslutet sköts över. Istället dröjde det tills tilläggstiden innan Liverpool satte 3-0 genom Torres, som därmed kunde göra sitt andra mål för kvällen. Skönt för Torres att få göra ett par enkla kassar, för det var enkla kassar som han gjorde, men han gjorde en väldigt bra arbetsinsats och förtjänade de lätta målen.

Bäst i Liverpool? Svårt att välja. Leiva gjorde en bra match, likaså Agger, och som sagt Torres, men jag tycker nog allt att Meireles var bäst av alla.

Ytterbackarna Kelly och Johnson spelade också helt okej, även om jag hade hoppats på fler offensiva löpningar från framförallt Johnson. Wolves kom runt på kanterna några gånger, men å andra sidan gör de det i princip varje match; t.ex Jarvis har etablerat sig som en klasspelare i Premier League… Hammill hoppade förresten in på slutet. Den f.d Liverpooltalangen hann med ganska mycket på kort tid, då han både missade ett jätteläge och slog ett par riktigt fina inlägg.