Först till helgens sämsta besked: Fernando Torres missar upp till 6 veckors spel. Resten av säsongen och ingen vet om VM är i fara.

Jag lider med Torres… Han får inte vara med och hjälpa Liverpool. VM är naturligtvis i en klass för sig. Spanien har en magisk chans att vinna turneringen, vilket givetvis vore ofattbart stort för Torres och de andra spelarna.

För Liverpools del är detta också ett hårt bakslag. Ett blytungt besked. Och naturligtvis ett negativt sådant. Nu får Rafa Benitez sota för att han har sålt många kompetenta anfallare de senaste åren. Typ Peter Crouch och Craig Bellamy.

Imorgon ska Liverpool möta West Ham – ett bottenlag som kan mönstra betydligt bättre anfallare än Liverpool.

* * *

Till helgens positiva händelse: Wigans härliga 3-2-seger mot Arsenal. Här snackar vi fighting spirit och ungdomlig entusiasm.

Roberto Martinez är verkligen en imponerande manager. Han gjorde Swansea till ett mycket underhållande och dessutom VINNANDE lag. Nu håller han på att göra detsamma med Wigan.

Mot Arsenal var många av Wigans spelare riktigt, riktigt bra. Själv kollade jag lite extra på James McCarthy. Herregud vad bra den 19-årige irländaren/skotten/whatever var i den här matchen! Han vann många närkamper, hade en makalöst bra inställning och slog knappt bort en passning. Obviously world class potential!

Men självklart har Wigan fler väldigt imponerande spelare. Charles N’Zogbia har blivit typ 10 gånger bättre under Martinez ledning, likaså många andra. Wigan har många spelare som kommer att spela i absoluta topplag om några år – kanske kommer de att ha Martinez som manager även där.