Det verkar som att söndagens brittiska tidningar kör hårt på att Luis Suarez är aktuell för Barcelona. En stor summa pengar + Alexis Sanchez ryktas vara Barcelonas förslag.

Den uruguayanska tidningen Ovacion uppger visserligen att det inte finns några tecken som tyder på att Suarez är nära en flytt till Barcelona, men de brittiska tidningarna verkar rapportera annorlunda…

Suarez kommer att informera Liverpool om att han vill lämna klubben för att fortsätta sin karriär i Spanien. Både Real Madrid och Barcelona är villiga att matcha hans utköpsklausul som tros ligga på £67,9 miljoner (The Sunday Times).

Barcelona kommer att erbjuda Liverpool hela £56 miljoner + Alexis Sanchez för Suarez. Real Madrid vill också värva Suarez och kommer att ge Barcelona konkurrens om hans signatur (The Daily Star).

Suarez har en utköpsklausul på £100 miljoner, men den är cirka £70 miljoner för klubbar utan för PL. Trots detta tror Liverpool att man kan få £100 miljoner om Real Madrid och Barcelona hamnar i budkrig om uruguayanen. Barcelona är beredda att erbjuda £40 miljoner + Alexis Sanchez. Real Madrid har fler spelare att kasta in i en deal, men Rodgers kommer inte att låta sig bli påtvingad spelare (The Daily Mail).

Suarez tror att han kommer att lämna Liverpool i sommar, då han ahr en utköpsklausul på £65 miljoner i sitt kontrakt. Real Madrid har indikerat att de kommer att lägga ett bud, men Barcelona är också intresserade. Liverpool kommer att göra allt för att behålla Suarez, men Barcelona hoppas fresta LFC genom att erbjuda Alexis Sanchez som en deal i en affär. Sanchez är en spelare som intresserar Liverpool (The Daily Mail).

Suarez

* * *

Mängder av klubbar har visat intresse för Radamel Falcao på sistone. Chelsea, Manchester City och Tottenham har klargjort att de är intresserade av Falcao, medan Liverpool har pratat med hans agent Jorge Mendes, då man är intresserade av Falcao om Suarez lämnar för spel i Spanien. Falcao vill dock flytta till Real Madrid, som förvisso inte har uteslutit colombianen från deras planer, men som helst vill värva en yngre anfallare som ska spela andrafiolen likt Morata gjorde den här säsongen. Samtidigt är intressenterna på väg att värva andra spelare; Chelsea har gjort klart med Diego Costa, Spurs ser ut att gå för Wilfried Bony om de inte kan övertyga Chelsea om att sälja Romelu Lukaku, och Liverpool kan möjligtvis få Alexis Sanchez som en del av Suarez-dealen (AS).

* * *

Adam Lallana kommer att pusha för en flytt till Liverpool när han återvänder från VM. Vistelsen i Brasilien kommer som bekant att bli kortvarig för de engelska spelarna och för Lallanas del har speltiden varit liten. Hur som helst, på grund av sin långa historik i Southampton vill 26-åringen inte lämna in en transferbegäran, men han vill flytta vidare och kommer att försöka få fram en flytt. Southampton kräver £30 miljoner för Lallana – en summa som Liverpool av förklarliga skäl inte vill betala – men däremot är man villiga att kasta in Fabio Borini i en deal (The Liverpool Echo).

* * *

Tottenhan är favoriter till att signa Dejan Lovren sedan de budat £15 miljoner för mittbacken (Večernji list).

32 kommentarer
 1. Om vi nu säljer suarez till exempelvis Barca för 70 milj + sanchez så känns det inte som en dålig affär. Då har vi 70 milj + 60 milj som ägarna lovade skjuta in + övriga spelar försäljningar. Då har vi helt plötsligt ca 1,5 miljard att köpa spelare för. Då känner man att vi kan köpa exempelvis reus, hummels, Rodríguez, shaqiri, lallana, mangala. Men så enkelt är det inte, spelarna ska vilja lämna o komma till oss samtidig som även klubbarna vill sälja.
  Om vi ska sälja så ska vi ha gjort klart med alla nyförvärv innan vi säljer. Fast min känsla är att vi kommer förlora på att sälja honom oavsett hur mkt pengar vi får in. Tanken med den här sommaren är ju att vi ska förstärka laget inte försvaga det.

  • Nej, det är inte så enkelt. Det är inte säkert att det skulle bli samma lag heller om man i stort sett köper in ett nytt lag… Det går inte att göra hur många nyförvärv som helst och tro att man ska fortsätta ha samma flyt i spelet. Det blir ett dilemma för Rodgers, om han ’tvingas’ sälja Suarez.

 2. Säljer vi Suarez så kvittar det vilka spelare vi får in det här fönstret. Då har Liverpool FCs trupp försvagats.

  • Håller med. Kolla Tottenham, de fick nog de flesta spelarna de ville ha, men det är inte så enkelt, det finns fler faktorer än ren fotbollskvalite. En annan sak jag reagerar över när det pratas värvningar är att folk gärna byter ut halva startelvan i sina ”drömlag”. Jag vet att truppen både behöver breddas och spetsas, men jag var väldigt stolt över de spelarna som gav allt och slog förväntningarna förra säsongen. De allra flesta av spelarna har förtjänat en säsong till att försöka utvecklas. Hellre stolt över laget än ligaseger, annars kunde man bytt favoritlag för länge sen :).

  • Håller mestadels med, men att Tottenham klantade till det behöver ju nödvändigtvis inte betyda att Liverpool skulle göra samma sak. Som du säkert minns var många väldigt skeptiska när Liverpool sålde Torres+Babel och köpte in Suarez+Carroll för pengarna. Det blev en förättring, trots att Carroll floppade. Det känns som att det nästan helt beror på vad Suarez har i sitt kontrakt och vad Liverpool har sagt åt honom… Väldigt svårt att veta för oss utomstående!

  • Med facit i hand, ja Tottenham klantade till det, men innan säsongstart trodde jag att de dragit en rejäl vinstlott. På pappret såg laget enligt mig betydligt starkare ut med Balepengar investerade än med Bale som spelare i laget. Min poäng är att det kan vara svårt att få ut max av nya spelare, därför kanske man ska behålla några ”sämre” fotbollsspelare för att ge dem en chans till att utvecklas ytterligare ett snäpp. Det är självklart också en chansning, men det känns ändå mer som något jag skulle gilla mer än att ha inköpta världsstjärnor på alla positioner. Roligare om världsstjärnorna skapas i klubben.

  • Jo, jag håller som sagt mestadels med i det du säger. Samtidigt, om Suarez verkligen har en klausul och/eller att Liverpool har lovat honom att lämna i sommar om Barca/Real Madrid kommer med ett stort bud, måste man ju se positivt på saken och göra det bästa av situationen. Jag håller med om att man vill se unga spelare som växer ut till världsstjärnor i klubben – och man skulle ju kunna värva flertalet unga spelare som har goda möjligheter att göra detta om man mottar £50-70 miljoner (beroende på om Alexis Sanchez inkluderas…). Men, jag skulle som sagt föredra att Suarez blir kvar.

  • Ja, då kommer utvecklingen av lagbygget att gå bakåt. Det skulle givetvis finnas fördelar också, men nackdelarna väger tyngre i det här fallet.

 3. Ge upp bryt ihop Barcelona & Real Madrid ni har era världsstjärnor.

  Låt oss ha suarez man blir grymt irriterad.

  Jag vill inte ha Sanchez sterling är redan bättre än han.

  Ge mig Messi / Ronaldo rakt av då kan ni få suarez = inte troligt men man blir förbannad.

  Borde inte FIFA fair play kliva och be Barca & real att sitta ner i båten !

  YNWA

  • Barcelona och Real Madrid genererar ju otroligt mycket pengar, samtidigt som de ofta säljer spelare dyrt (Fabregas det senaste exemplet…). De kan antagligen köpa Suarez utan att riskera att få UEFA på sig.

 4. Men tror ni inte Rodgers ändå har en plan ifall Suarez skulle lämna? Jag tror det men nackdelen är ju då att den/dom spelarna skulle skjuta i höjden rent prismässigt när de vet att vi har Suarez pengarna. Det bästa är väl kanske då att få Sanchez, Deulofeu och pengar från barca eller Isco och Morata + pengar från Real.

  Men jag hoppas ändå Suarez stannar för han blir väldigt svår att ersätta.

 5. Hur troligt är det att Suarez snackar runt just nu??? Mitt under press i VM?

 6. Det ät självklart att det skulle vara tungt att tappa suarez men ni kan ju på allvar nt tro att säsongen e körd om det skulle ske? När Suarez e på planen så fokuseras allt för mkt på att han ska få ett bra läge, om vi istället får in 3-4 riktigt bra lirare så blir spelet lite bättre. När SAS har kört så tycker jag det ser ut som att de båda är mer fokuserade på att göra mål själva än att hjälpa varandra. Så om Suarez säljs så är det självklart tråkigt men det kan bli så att vi får ett bättre spel…

 7. Tycker vi ska släppa Suarez för dom pengarna + Sanchez inga konstigheter, så funkar fotbollen idag. Inte ens SAF och ManU kunde behålla Ronaldo fast de då just vunnit CL. Sanchez är dessutom yngre och gjorde ändå 19 mål i Barca förra säsongen ( hävdar inte att han är en bättre spelare en Suarez ) . Detta är min personliga åsikt som LFC supporter. Ska vi inte lägga ett skambud på Dzagoev? En chansning i Couthinio rollen men med stor potential?

  • För rätt pengar är vi tvungna att sälja. Jag vill också se honom stanna. Men vi kommer inte ha något val. Bättre han lämnar i samförstånd med en stor säck pengar. Han har ändå tagit oss tillbaka till CL. Och dessutom spelat upp ditt värde med ca 600 miljoner sen han anlände. Har han alltid drömt om att spela för Real eller Barca och vi ska inte hindra honom för den summan.

 8. Att Tottenham misslyckades beror ju mycket på att AVB & Sherwood inte var tillräckligt kompetenta att sätta ett spelsystem för de spelare som fanns tillgängliga. Ett stort misslyckande för AVB som var med och plockade in Bales ersättare.

  Jag tror att Liverpool skulle klara av det här bättre då Rodgers är en kompetentare manager än vad AVB & Sherwood är. Liverpool har en tydlig spelidé, med en tydlig rollfördelning vilket gör att man inte blir lika sårbara om enskilda spelare skulle försvinna.

  Det skulle helt klart bli ett avbräck för Liverpool om Suarez stack. Men jag tror inte att man behöver vara oroliga över att vi hamnar i en liknande situation som Tottenham.

  • Det är inte så enkelt som bara skylla på AVB och Sherwood. Köper du in så otroligt många spelare så kommer det ta lite tid att få ihop det. Anpassningstid för spelare, för vissa går det snabbare än andra. Men även gemenskapen som byggs upp över tid får du inte från dag 1.

   Rodgers första säsong var inte heller jättebra men man såg tendenser i spelet som gick åt rätt håll även om inte resultaten speglade det. I år såg vi verkligen förbättringar. Tror Tottenham kommer vara mycket giftigare nästa säsong med finjusteringar på sin spelartrupp och MP in.

  • Nej, självklart är det inte så enkelt. Men om du köper in klassspelare vill du se tendenser till att de gör skillnad. Det har inte hänt i Tottenham under varken AVB eller Sherwood möjligt att det kommer att hända under Pochettino.

   Min poäng är att om man har ett tydligt grundspel så blir det lättare att slussa in spelare och på det sättet märks den individuella spelaren mindre. Det här har Liverpool kommit betydligt längre med än Tottenham, därför tror jag inte att en förlust av Suarez kommer märkas lika tydligt i Liverpool som förlusten av Bale märktes i Tottenham.

  • Sen har vi inte varit lika beroende utav Suarez så som spurs var med Bale. Spurs spelade inte särskilt bra när Bale var med heller men dem klarade sig ofta då Bale gjorde viktiga mål. Vi har dock ett helt okej spel och kommer därför troligen inte få samma problem som spurs fick.

 9. En av många saker som tynger med dagens fotboll, och i viss mån samhället. Varför ska man köpa nya spelare? Utveckla de vi har! Exempel Arsene Wenger – Aaron Ramsey. Ramsey floppade rejält till en början minns ni det?

  • Ja, man kan ju köpa utvecklingsbara spelare. Tiago Ilori är ett fjolårsköp som jag har stora förhoppningar på, och Dele Alli verkar vara på ingång nu. Det är dock nödvändigt att köpa vissa ganska färdiga spelare (vilket ju även Wenger har gjort varje sommar…).

 10. Spansk och engelsk press har inte längre något vm att skriva om, då sätter man igång med saftiga rykten istället då fotbolls intresset svalnar men tidningarna måste fortsätta sälja nummer. Det är min slutsats.

  • Är inne på det där också.. Känns otroligt att Suarez skulle diskutera och fundera på flytt. Medierna verkar ju ha väldigt klart för sig för vad Suarez vill…

 11. Javet, men det faktum att Wenger har köpt färdiga världsspelare tar inte bort det faktom att han även valt att jobba med de spelare han redan haft. Jag kan faktiskt ge fler exempel. Hade vi fått in Mikhitaryan alt. Willian fårra sommaren, hade Sterling fått utrymme att utvecklas som han gjort och fyllt ut den luckan då? Sedan måste man köpa etablerade spelare från andra klubbar för att hänga med/dra ifrån andra spelare. Men jag tycker att det alternativet borde finnas. Visst köp en dyr vänsterback i ex Alberto. Men istället för att värva en ny mittback i ex Lovren så jobba med de mittbackar vi har… Till er som säger: ”men agger var ju dålig förra säsongen, sälj honom!”
  Möjligt, men vi har ju så många exempel på spelare som lyft sig och efter svagare säsonger. Henderson, Lucas, Skrtel, Downing var faktiskt inte så kass i slutet innan flytten. Agger är ju i den åldern när han ska vara som bäst och det kan säkert visa sig nästa säsong. Dessutom har vi ju en tränare som är som skapt för denna filosofi. Vi vet alla vad han kan göra med spelarnas psyken, motivera dom och ge dom en nytändning.
  Men, givetvis, kombinera detta med smarta värvningar ex Sturridge…

  • Dra ifrån andra klubbar*

  • Det är alltid lätt att dra fram lyckade exempel i efterhand. Som att t.ex Sterling har utvecklats enormt för han fick speltid, p.g.a. bristande konkurans och att inte Mikhitaryan eller Willian kom i fjol.

   Även värvningen av Coutinho och Sturridge är bra att dra fram. Värvningen av Borini tillhör ju även deras kategori, lite bortglömda talanger som inte helt fått chansen eller blommat ut. Men han blev ju inte alls samma succé som de förstnämnda.

   När man värvar ungt och oprövat så är det ju en risk också. Vi ska naturligtvis ha kvar de extrema talanger som Sterling och Coutinho. Men det blir också en del misslyckande och floppar. Alberto, Aspas, Coates, Borini (delvis, mycket p.g.a. skador), Asaidi. Även lånen var extrema floppar och jag vet aldrig om de var inlånade med tanke om köp för framtiden, kändes aldrig så.

   Det bästa är väl ett mellanting. Ut med mellanmjölk-spelarna. Behåll supertalangerna och värva in kvalitet (Sanchez, Griezmann, Hummels).

   Wenger känns rätt utdaterad. Det är en fin tanke, men närmast en utopi så som fotbollen har utvecklats. Man måste även värva mer färdiga spelare för kunna konkurrera mer direkt.

 12. Jag tror faktiskt att Suarez stannar ett år till för att njuta av CL på Anfield. Självklart om det finns en klausul som triggas då försvinner han. Agenter kommer tvinga igenom ett sådant scenario tyvärr även om Suarez själv vill stanna. Vi får se hur sommaren blir men jag har ändå förhoppningar att han stannar ett år till. Sen blir det otroligt svårt att behålla honom. En världsspelare som Suarez kommer alltid drömma att spela för Barca eller RM. Det visar ju att man nått toppen om man är ifrån Sydamerika.

 13. Hur kan man hålla Wengers titelfattiga filosofi som något att eftersträva? Wenger utvecklar spelare men sedan drar de ju också när de får chansen.

  Jag hoppas inte ambitionen är att bli ett nytt arsenal utan ett lag som utmanar om titeln.

 14. Jag hoppas att ledningen gör allt de kan för att övertyga Suarez att stanna. Antagligen innebär en försäljning av Suarez att vi möjligen kan köpa Falcao och Sanchez – de två ersätter dock inte Suarez. Sedan lär ju LFC:s attraktionskraft minska kraftigt om Suarez drar.

 15. Mest synd blir det om oss fans om vi säljer Suarez. Riktigt sevärd spelare som rätt var det är kan göra fyra kassar. Så synd om han drar nu.

 16. Det jag vill ha sagt är att jag inte vill se en ny startelva inför varje säsong, det blir ju liksom inget lag då. Jag tror fortfarande att Kelly med förtroende och träning kan ta en startplats nästa säsong. Självklart måste man värva spelare av världsklass för att kunna utmana i yttersta toppen av fotbollen. ”Lagom är alltid bäst”

Kommentarer är stängda.