Den av Liverpool ägda anfallaren har beviljats arbetstillstånd i Storbritannien – men kan säljas redan i sommar.

Liverpool köpte Taiwo Awoniyi redan år 2015, men eftersom nigerianen inte har fått arbetstillstånd har denne tvingats till en låneturné där han sammanlagt varit ute på lån i sju olika svängar. Awoniyi har samlat på sig erfarenhet från Belgien, Nederländerna och Tyskland. Den här säsongen spenderar han exempelvis i Union Berlin, där han gjort 5 mål på 20 Bundesliga-matcher.

Idag avslöjar GOAL att Awoniyi äntligen har beviljats arbetstillstånd i Storbritannien, vilket innebär att han kommer bli tillgänglig för Jürgen Klopp från och med nästa säsong. Det mesta talar dessvärre för att Liverpool kommer att sälja 23-åringen i sommar, men han blir onekligen ett ”wild card” på för säsongen, då Klopp tidigare visat att han värderar fina prestationer där.

Enligt GOAL har Liverpool tidigare nobbat £5m från Anderlecht och prislappen är satt till £8m. De hävdar också att LFC redan har inlett diskussioner med Fulham, West Brom och Stoke, samtidigt som Stuttgart, Wolfsburg och Union Berlin också är intresserade, likaså består Anderlechts intresse för Awoniyi.

Awoniyi har fortfarande inte spelat någon A-landskamp för Nigeria. Han blev dock uttagen till truppen tidigare under året, men tvingades tacka nej på grund av skada.