Inför matchen:

Idag möter Liverpool ett annat lag som onekligen aspirerar om en CL-plats. Arsenal har för vana att att placera sig bland de fyra första – men utan att vinna. Precis som Liverpool spelade Arsenal oavgjort i ligapremiären.

Liverpools lag:

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Agger, Carragher, Lucas, Adam, Henderson, Downing, Carroll, Kuyt.

Avbytare: Doni, Flanagan, Skrtel, Meireles, Spearing, Suarez, Maxi.

* * *

Efter matchen:

Efter två sena mål lyckades Liverpool vinna med 2-0. Det viktiga första målet var ett självmål av Arsenal, medan Suarez utökade till 2-0.

Till en början av matchen var Liverpool försvarsinriktade, men sedan tog man på ett bestämt och gediget sätt över matchen. Det dröjde inte särskilt länge innan man hade såväl merparten av bollinnehavet som de farligaste målchanserna.

Trots Liverpools övertag luktade det, i ärlighetens namn, oavgjort – men matchbilden förändrades radikalt när Arsenals fullständigt övertaggade debutant Frimpong fick rött kort med cirka 20 minuter kvar av matchen. Då bytte Kenny in Suarez & Meireles – två pigga spelare som verkligen gjorde skillnad mot ett trött Arsenal med endast tio man på planen. Liverpool skapade genast ett par farliga målchanser, men det skulle till ett omdiskuterat självmål för att det efterlängtade målet skulle komma i den 68:e minuten.

Att Suarez utökade till 2-0 på övertid kändes ganska oviktigt. Arsenal var ett slaget lag redan innan 2-0-målet. Det var aldrig tal om någon anstormning från Arsenals sida.

Spelarkommentarer:
Reina – Behövde visserligen inte göra jättemånga räddningar. Det som imponerade mest var agerande i spelet med fötterna. Inte endast skickligheten, utan även viljan att hjälpa backarna i trängda situationer.

Kelly – Oerhört bra match. A-landslaget nästa.
Carragher – Felfri i spelet mot van Persie.
Agger – Gjorde också en riktigt bra insats. Härlig utstrålning.
Enrique – Läste någonstans att han är som Aurelio på steroider. Raderade ut Walcott fullständigt. Okunnigt av de svenska kommentatorerna att inte känna till Enriques snabbhet.

Kuyt – Slet som vanligt mycket, men för långsam i både ben och tanke.
Lucas – Överlag en bra insats, men blev bortsnurrad rejält av både Nasri och Frimpong i första halvlek, vilket var orsaken till deras fina skottlägen. Lucas gjorde många lyckade tacklingar och håller hög klass, men saknar lite snabbhet.
Adam – Oväntat bra i spelet utan boll. Spelade sig ur många situationer, men jag vill se mer av hans långa passningar som vi vet att han har kapacitet till.
Downing – Värvad för sin pålitliga leverans från kanten. Gjorde precis vad man hade förväntat sig att han skulle göra. Dvs ytterligare en bra insats från hans sida. Min känsla är att han kan ta för sig ännu mer.

Henderson – Ruggigt bra i spelet utan boll, där han skar av passningsvinklar på ett lysande sätt. Spelade väldigt enkelt och noggrant i passningsspelet. Till skillnad från många andra tycker jag att han gjorde en bra match, men han borde ha tagit lite fler offensiva initiativ.

Carroll – Mycket bättre än mot Sunderland. Stångades och vann mycket i luftrummet. Laget använde honom åter igen för mycket (för många höga lånarbollar) men det var ju inte Carrolls fel.

Inhoppare:
Suarez – Visade att han håller hög klass, även om det naturligtvis var ett tacksamt läge att hoppa in i.
Meireles – Tog för sig bra och visade stor vilja, även om det naturligtvis var ett tacksamt läge att hoppa in i.