[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Fabio Borini kan fortfarande hamna i Sunderland för £14 miljoner (The Times).

Liverpool har hört sig för om Radamel Falcao, men blivit informerade om att han är på väg till Real Madrid. Liverpool vill gärna låna Falcao, men såvida hans förmodade flytt till Real Madrid inte kollapsar kommer LFC att behöva rikta blickarna åt annat håll istället (The Times).

För ett tag sedan visade Liverpool intresse för Radamel Falcao, men då blev man informerade om att han är nära en flytt till Real Madrid. Därför ledde inte Liverpools intresseanmälan till något mer. Både Liverpool och Manchester City skulle gärna vilja låna Falcao med köpoption, men han verkar alltså hamna i Real Madrid (The Guardian).

* * *

Idag skriver The Mirror att Daniel Agger hade ett tårfyllt samtal med Brendan Rodgers under USA-touren. Det var i omklädningsrummet som Agger ska ha bett om att få lämna Liverpool. Rodgers reagerade genom att visa förståelse för Aggers situation, vilket ska ha gjort att dansken blev emotionell och tröstades av andra rutinerade spelare i truppen. Därefter bad Agger om att få tillåtelse att lämna USA-touren och Rodgers gav honom klartecken att flyga hem.

Vidare skriver The Mirror att Agger är desperat att lämna innan transferfösntret stänger och att han inte ingår i Rodgers planer för tillfället. Han är på väg lämna – Barcelona är favoriter till att signa honom.

22 kommentarer
 1. Är Mirror verkligen trovärdiga? Samtal om transfer med Brendan tar väl inte Agger i omklädningsrummet??

  Att han är på väg bort är ganska troligt, men historien lite väl sockrad?!

 2. True story: Agger har haft ett persnligt samtal med BR, Agger får förutsättningar berättade och blir förkrossad. Går inte till grabbarna i omk och fårt tröst….

 3. Off topic..

  Pelle va tror du om explosionen av rykten angående Falcao?
  Personligen har jag alltid svårt att tro att vi ska ro hem ett världsklass namn, känns bara för osannolikt.. men det är tidningar i alla hörn som nu säger att vi är favoriter till att signa Falcao.. snackas om eventuellt lån först med köpoption. Låter ju för bra.
  Känns svårt att vi skulle kunna matcha hans lönekrav..

  Allt detta startade genom en tweet från Mina Rzouki. Som iofs verkar vara en seriös repporter.. men inget namn jag sett förut. har du nån info om henne?

  • Nej, jag vet ingenting om den personen, men vad som är uppenbart för alla är nog att Falcaos nuvarande lön är extremt mycket högre än vad Liverpool kan tänka sig att betala honom. Falcao skulle behöva gå ner väldigt mycket i lön och det är ju väldigt sällan som spelare vill göra det. Utöver den uppenbara problematiken med transfersumman i relation till hans ålder/skadehistorik, förstås…

  • Jo jag håller med.. det är mycket som inte känns som ”oss” i den värvningen.

  • pelle2x: Vissa säger att Suarez gick ner 30% i lön för att spela i Barca vilket jag inte tror (han hde väl 1,7 säsongen som var och att den skulle höjas till 2 denna säsong) så vet du något om vilken lön han skulle få i Barca?

  • Engelska journalister rapporterade att Suarez har samma lön i Barcelona som han hade i Liverpool. Jag vet inte vad som stämmer, man bör ju egentligen även ta hänsyn till hur höga skatterna är i länderna.

  • Mina Rzouki är ett känt namn i Italien. Hon har framförallt koll på Serie A och saker som händer i italienska topplag. Ett relativt trovärdigt namn om man jämför med Tancredi och company. Men någon Di Marzio är hon inte..

  • Ja det verkade inte vara en nobody iallafall, kul!

 4. @Minarzouki

  Italy may be beautiful for a holiday but it’s also useful. Meetings today & a v. good source told me Liverpool have the advantage for Falcao
  11:00 PM – 6 Aug 2014

  Mina Rzouki @Minarzouki

  It’s not yet done. Falcao is between Liverpool and City but the former quite a bit in the lead to land the player. What a coup it would be
  11:03 PM – 6 Aug 2014

 5. Tänk om alla lag i resp liga hade lika intäkter att röra sig med tex Hull hade samma summa pengar att lägga på löner som Man C och Real Madrid.
  Men det kommer tyvärr aldrig att ske.

  • Låter som gamla sovjet. Dock ska ju FFP bidra till att minska klyftorna vilket de inte gör men klubbarna har iaf fått tänka i lite nya banor. FFP är ju tyvärr lite av ett skämt som endast är till för att det ska se ut som att FIFA gör något åt saken.

  • Jag säger nog tur fan att det aldrig lär ske. Nog för att vi har pengadopade klubbar men långsiktigt ekonomiskt tänkt och ambition som ger större möjligheter ska inte bestraffas.

   Klubbar som Bayern, Barca, Real, osv har förtjänat sina positioner. Visst får de senare banklån – men ingen i världen får banklån utan att ha täckning och en plan för hur det ska hanteras. Hull, WBA etc har inte lyckats generera pengar på något sätt, desto mer man tjänar desto lättare blir det oftast att tjäna mer. I Italien har storklubbarna kört sina ekonomier i botten genom kortsiktiga monsterinvesteringar när det ekonomiska klimatet inte har tillåtit det, de förtjänar inte att ekonomiskt kunna mäta sig med klubbar som jobbat annorlunda.

 6. Pelle, vad tror du om dessa Icardi rykten som kommit upp idag? Har för mig de va Daily Star som hänvisade till italienska källor.
  Har personligt dålig koll på Serie A och har bara hört talas om Icardi. Hur bra är han?

  • Skulle ju vara ett spännande köp, typ istället för Borini. men han är ju inte den värvningen vi ersätter Suarez med som kommer garntera mål direkt.. vilket vi behöver..

  • Icardi kommer inte lämna Inter i sommar. Både sportchef och ägare i Inter har gått ut med flera gånger att Icardi och Kovacic inte kommer gå nånstans i sommar. Monaco ryckte ju i Icardi tidigare i juli, men Inter-ledningen var inte sugna på att förhandla.

   Vilka de här italienska källorna som Daily Star hänvisar till vet jag inte. Men de kan inte vara särskilt trovärdiga.

 7. Vi verkar lura i vassen om Falkens övergång till Real Madrid spricker. En säsong på lån? Tja, varför inte. Kan vara värt lånesumman Monaco kräver. Kan dock inte se FSG sanktionera en deal om han inte går ner i lön. Frågan är om han är villig att göra det för att komma bort ifrån Monaco. Han borde ha tryggat sin framtid redan, så att säga.

 8. Pelle?

  Vad ska de ha för Ocampos? hans värde lär ju bara stiga och stiga… Tror han kommer bli äckligt bra!

Kommentarer är stängda.