[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

* * *

Liverpool har inlett kontraktsförhandlingar med Suso, som har mindre än ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt med LFC. Suso sa: “We are talking with the club already. Hopefully I will sign a new contract soon. I want to stay here” (The Liverpool Echo).

* * *

Carlo Ancelotti har klargjort att han inte vill rekrytera en renodlad anfallare, trots att Real Madrid har sålt Alvaro Morata. Istället vill Ancelotti att Isco ska skolas om till en så kallad falsk nummer nio (Marca).

Luis Enrique vill hämta Juan Cuadrado till Barcelona. Fiorentina kräver dock 40 miljoner euro för Cuardado, vilket Barcelona vägrar betala. Istället vill Barcelona att Cuardado ska pusha för en flytt och således sänka sin prislapp (Marca).

* * *

Borussia Dortmund vill förlänga kontraktet med Marco Reus. Hans nuvarande kontrakt går ut 2017 och innehåller dessutom en klausul som innebär att han kan köpas loss för 35 miljoner euro nästa sommar. Borussia Dortmund vill skriva ett nytt avtal som är både längre och utan klausul – och som naturligtvis kommer att ge Reus en högre lön. Hittills har Reus tackat nej, vilket har uppmärksammat klubbar som Bayern München, Barcelona och Manchester United (Bild).

* * *

Liverpool och Barcelona har förhandlat om Daniel Agger – och man är väldigt nära om att komma överens om en övergångssumma. Agger kan bara vara dagar ifrån att ansluta till Barcelona för 15 miljoner euro (Sport).

* * *

Det var ekonomiska – och inte medicinska – skäl som gjorde att Liverpool inte värvade Loic Remy. Liverpool och Remy kom aldrig riktigt överens om lönevillkoren. Initialt pratade man om ett femårskontrakt med en veckolön på £110 000, men därefter försökte LFC sänka både lönen och korta av tiden på kontraktet. Remys camp tror att orsaken till detta var att Liverpool misslyckades med att sälja Fabio Borini till Sunderland (Duncan Castles via One World Sports).

Rodgers vägrade bekräfta varför Remy inte skrev på för LFC: “It’s very simple, we have made a decision as a club not to go ahead with the deal,” sa Rodgers enligt One World Sports. “It’s unfortunate for the player. We are disappointed for the player, but there’s nothing more to be said and we will move on and look at other targets.”

* * *

Newcastle överväger att göra ett nytt försök att signa Loic Remy (GOAL.com).

31 kommentarer
 1. Vad ska man tro om affären remy. Vissa rykten säger att han ville gå ner i lön för att spela med oss och att det hängde på det medicinska och nu det här. En sak är i alla fall klar, det kommer inte bli någon remy i lfc.

  Agger nära Barca betyder att affären är minst 3 veckor bort:)

  • Det verkar som att Liverpool säger failed medical, och Remys egna representanter säger att det beror på ekonomiska omständigheter. Det kan dröja länge innan vi får reda på sanningen.

 2. Känns väldigt konstigt angående Remy nästan lite oproffsigt beteende. Bara att hoppas att Borini blir en ny Hendo. Nära flytt men borrade ner huvudet och kämpade sig in i startelvan. Svårt att tro på det men vem vet!?!
  Jag tycker vi ska ha in Moreno till varje pris.

  • Johan; Vi vet ju inte riktigt vad som stämmer kring Remy. Det enda vi kan veta och det enda som känns relevant i dagsläget är att han inte kommer att skriva på för Liverpool.

   Borini skulle fortfarande kunna skeppas till någon annan klubb.

   Ja, Moreno för £20m vore ett överpris, men samtidigt skulle det vara skönt att äntligen signa en riktigt bra vb.

 3. Nu är det dags för Liverpool och köpa nån klasspelare / Marquee.

  Om Vidal är möjlig är det ett MÅSTE.

  Tänk er Lallana / Hendo / Vidal = dom skulle äta alla mittfält i PL.

  Skippa fransmannen och låt borini / ibe lira därfram ifall det är kris kris 🙂

  YNWA

 4. Senaste är ju att reus tackat nej till kontraktsförlängningen med Dortmund! Kan dom kliva på hårt och hämta nu eller göra tidernas precontract?? Måste hända något i stjärnväg…..

  • Och Drömmen väcks igen! Bild går ut och säger att Reus nobbat ett kontraktsförslag från Dortmund. Bild som ändå är hyfsade när det gäller rykten i Bundes!

  • Liveropol kan inte skriva pre-contract med Reus förrän i januari 2017. Då kan han ansluta på free transfer sommaren 2017.

 5. För att det står Bayern München i pannan på Reus de…. Kör på Isco och Draxler! Ryktades ju att Wenger ville göra samma med Draxler som med Van Persie, dvs. att skola om honom till anfallare så han kunde lira på en kant och längst fram, det tror jag skulle funka riktigt bra!

 6. Eller så vill Remys camp mörka om att Remy inte klarade läkarundersökningen för inte avskräcka andra intressenter. Har svårt att se VARFÖR Rodgers skulle ljuga

  • Rodgers har aldrig kommenterat någonting öppet. Däremot verkar Liverpool (kan ju vara typ Ayre) ha informerat pressen om att Remy inte kommer pga failed medical. Ja, antagligen stämmer det, fast man kan inte fastställa till 100% när det inte är helt bekräftat. Om det är så som Remys representanter påstår, dvs att Liverpool ville ge Remy lägre lön eftersom man inte fick Borini såld till Sunderland, så är det ju knappast något som LFC vill ska läcka ut.

 7. Vilken trög start det har varit i ryktesväg på en ny anfallare till Liverpool.
  Man hoppas att Lacazette ryktet som snurrar runt på twitter stämmer(men det gör ju dom oftast inte).
  Dock har väl Lyon sagt att dom inte kommer att säja honom så han skulle nog bli dyr.

  Kanske värt att kolla på någon som typ Draxler som skulle kunna skolas om till en falsk 10. Draxler skulle nog bli svår att få loss då han inte vill lämna.

  Huntelaar, om han skulle va billig, är ju ett Brå alternativ då han kommer med en relativt bra målgaranti och skulle nog inte göra något större oväsen om han sitter på bänken. Men han skulle ju endast bli en tillfällig lösning.

 8. Haha, så Reus har alltså en lägre utköpsklausul än tex Rya Gauld?

  €35m låter väldigt lite för en spelare av Reus kaliber.

  • Ja, fast det säger ju inte så mycket. I Spanien och Portugal måste spelare ha klausuler i sina kontrakt. Självklart har klubbarna gärna extremt överdrivna klausuler eftersom det i praktiken är samma sak som att inte ha en klausul alls. Då kan klubbarna bestämma prislappen själva.

   Det är mer anmärkningsvärt när spelare i Bundesliga har klausuler. De verkar ha det lite då och då.

  • Naturligtvis kommer ju inget lag betala de absurda summorna som en del talangar i Portugal och Spanien har. Blir dock smått komiskt när man ser summorna jämförelsevis.

   Reus vore ju onekligen ett i det närmaste perfekt nyförvärv, om än något osannolikt. Om han ens lämnar Dortmund så lär vi ha några elefanter framför oss i kön. Å andra sidan blir han garanterad startplats hos oss, får lira CL och dubblar (tripplar?) upp nuvarande lönen.

   Kampf um Marco Reus geht wieder los!

  • Frågan är väl om han tycker att Liverpool är ett steg framåt i jämförelse med Borussia Dortmund? Man kan ju inte påstå att Liverpool kommer till CL år efter år, än mindre att man brukar gå långt i CL, förstås.

  • Det har väl å andra sidan Dortmund inte heller gjort bortsett från de senaste två åren. Deras CL-framgång mellan vinståret -97 och 2013 får ju betraktas som ringa. Under den tidsepoken ligger ju LFC betydligt bättre till jämförelsevis. Dessutom har han fått se sin klubb brandskattas på dess bästa spelare två, tre år på raken nu. Kanske kan det, i kombination med ett rejält lönepåslag, vara tungan på vågen som får honom att vilja röra på sig.

 9. Tycker nog också att det är dags att sälja Agger. Angående transfers, tycker jag att det nästan är pinsamt hittills. Är vi inte någon attraktiv klubb längre? Eller är vi snåla? Vi kan inte bara tänka för framtiden, måste få in färdiga spelare, klass spelare. Vi har ju Champions League att tänka på OCKSÅ!
  Jag kanske är negativ nu, men jag tror ärligt att dagens trupp tyvärr inte håller för att slåss om Liga titeln, och inte speciellt långt i C L heller. Vi måste VERKLIGEN få in en riktigt bra h back, en v back, en def mittf, en bolltrollare fram, en striker, kanske någon mer riktigt bra ytter. Mycket att jobba på för staben.
  Y.N.W.A.

  • Det verkar vara svårt för Liverpool att locka spelare som andra storklubbar rycker i, men det finns undantag, som Markovic. Lallana och Lovren kanske inte är några stora namn, men man ska komma ihåg att de var bland ligans bästa på sina respektive positioner förra säsongen, även om jag har mina reservationer angående Lovren.

 10. Snart har varje spelare en klasul där utköps priset ligger minst 25% högre än vad spelarens värde, om det går egentligen fastställa vad en spelaren är värd.

  • …går även att ignorera klausulen trots att en klubb triggar den, lex JWH gjorde då han undrade vad Arsenal rökte för något.

  • Det stämmer inte. I Liverpools fall var inte klausulen juridiskt bindande. Antagligen det som var skillnaden mellan klausulen i Suarez gamla och nya kontrakt. Han hade knappast skrivit på ett nytt kontrakt utan att försäkra sig om att den var juridiskt bindande innan han satte dit kråkan. Klubbar kan givetvis inte bortse från klausuler om de är juridiskt bindande.

  • är detta samma som när vi ville signa Konoplyanka eller?

  • Vet inte. Enligt Dnipro kom Liverpool aldrig fram med pengarna. Enligt Liverpool vägrade Dnipro acceptera klausulen. Svårt att säga vad som är sant, finns ju även mellanlägen, t.ex om Liverpool bara ville betala med avbetalningar och Dnipro ville ha allt på en gång. Om det var så, vilkas version stämmer egentligen? Jag skulle säga att bådas delvis stämmer i så fall.

   Sen kanske inte juridiskt bindande var något som spelade så stor roll för en av Ukrainas rikaste män (Dnipros ägare) under deras förra regim? Det går att spekulera mycket.

  • Åker du över till premiären Pelle?

  • Nej, har tyvärr väldigt begränsad med tid.

 11. Känns som att nästa säsong kommer bli otroligt tight! Vi har tappat vår absoluta topp och ersatt honom med massa råtalang och bredd, medans våra konkurrenter har förstärkt lagen avsevärt.

  Tror tyvärr att detta kan göra att vi tappar och hamnar bakom topp fyra iår. Vi är det enda laget inom topp 6 som faktiskt har försvagats, alla andra har fått behålla sina bästa och därtill förstärkt bra.

  Hoppas vi kan plocka in mer spets de sista veckorna av fönstret. YNWA

 12. Tjenare Pelle, ingen som är intresserad i Borini i Italien?

  Vilka transfermål har vi att gå på nu efter Remy? Jag tycker att det känns lite som att vi inte kommer köpa nån forward till. Bara hoppas till högre makter att Sturridge får vara hel.

 13. Hur har vi det med ligapremiären mot Saints,Är det några i gästboken som kommer/ska åka över?

 14. Divock Origi är officiellt! Lånas som bekant ut till Lille hela nästa säsong.

Kommentarer är stängda.