[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Ytterligare spelare kan vara på väg bort från Southampton:

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Calum Chambers flyttar från Southampton till Arsenal.

* * *

Officiellt bekräftad övergång: Antoine Griezmann är klar för Atletico Madrid.

* * *

Brendan Rodgers har kontaktat Southampton rörande Jay Rodriguez tillgänglighet sedan Remy-affären kollapsat. Saints har erbjudit Rodriguez ett nytt femårskontrakt, men han är angelägen om att spela i Champions League (The Mirror).

* * *

Liverpool är inte intresserade av att hämta in Loic Remy eller Romelu Lukaku, trots den uteblivna Remy-övergången (The Daily Express).

* * *

Brendan Rodgers har inte panik, trots att den tilltänkta värvningen av Loic Remy oväntat gick upp om intet. Enilgt The Liveropol Echo och mängder av andra pålitliga källor var som bekant läkarundersökningen orsaken till att Liverpool drog sig ur Remy-affären i allra sista stund.

LFC vill inte kommentera varför man inte kommer att rekrytera Remy, men Liverpool Echo uppger att det inte finns någon som helst möjlighet att övergången kommer att återupplivas – och nu riktar Rodgers blickarna mot andra alternativ. Många tror att ett sådant alternativ skulle kunna vara Wilfried Bony, men enligt Liverpool Echo kommer man troligtvis inte att damma av sitt intresse för Bony, eftersom Swansea kräver £20 miljoner i övergångssumma och ivorianens lönekrav dessutom är höga.

“There are certain different areas where I want to bring in players, but they have to be the right type,” förklarade Rodgers.

“There is money to spend, no question, but I won’t spend it for the sake of it.

“It has to be the right type. If that means I have to wait until January then that’s what I will do.

“The players at the moment are in great condition, they are working very well and very hard.

“I have seen the development in some of the young players but if the right ones become available we would like to do something because I still have a lot to do on that front. But if they’re not available, I will wait.”

39 kommentarer
 1. In med Benzema och Vidal + Moreno på vb… – då blir vi svårslagna…
  Kan nog gå på ca £90 miljoner… och det är väl vad vi har kvar att handla för…

 2. Man kan inte annat än beundra Brendan! Vi är inte Real som köper in ”Galacticos” bara för att vi kan. Vi köper in rätt typ av spelare och jag tror att årets lag kommer vara riktigt starkt när det väl börjar klicka mellan de nya och gamla spelarna. Vi kanske inte gör 100+ mål, men vi släpper nog in färre och spelar mer jämt, truppen saknar en målspruta/stjärna som Suarez men vi kommer ha mer bredd och kommer kunna ändra matchbilder på ett sätt vi inte kunde förra säsongen. Suarez räddade oss många gånger men jag tror den breda truppen kommer kunna göra det också!

  YNWA!

  • Märkligt att du känner dig trygg med BRs värvningar..
   Luis Alberto, Allen, Borini, Aspas och Sakho har ju verkligen lyft oss…….

  • Mignolet, coutinho, sturridge, plus alla spelare vi redan hade som han höjt x antal nivåer?

  • Om ser på de spelare som värvats under Rodgers så ’är det väl inte så många som varit riktigt bra. Sedan förstår jag inte hur vissa så urskiljningslöst kan ge Rodgers äran för att en del spelare höjer sig. Innebär det att han är ansvarig i fall en del spelare blir sämre eller inte blommar ut?

  • BR jobbar oerhört hårt för att utveckla alla spelare har du inte hört hans kända uttryck ”You train dogs, you nurture players”

  • Och han är duktig på det också

  • Allen har varit bra. Inte en världsstjärna men gör ett bra jobb för laget. Sakho har varit bra och är en briljant spelare men behöver likt alla andra tid att anpassa sig till laget och ligan. Han fick också säsongen förstörd av skador så att kalla honom för någon slags flopp är fan att ta i.
   Aspas va en flopp. Alberto får man också säga va en flopp men är fortfarande ung och kan fortfarande bli något.

   Borini och Assaidi får ses som lyckade om vi får mer för dom än vad vi betalade.

   Men laget har höjt sig under Brendan och han har styrt upp en sjunkande skepp så ge honom lite cred för det förtjänar han.

  • PJ – Så Borini och Assaidi är lyckade om man får mer betalt för dom än man gav? OMG! Den enda som kan se det som att dom lykades på det viset är väll John W.

  • Jag tror PJ menar att de inte är floppar om man lyckas sälja dem för mer än man köpte dem för. Det beror väl på hur man ser på saken.

  • Tycker det är en bra affär att köpa en spelare för £3m och sen sälja honom för £6m. Man tog en risk, dom funkade inte, nu får vi mer för dom än vad vi betalade. Det är en bra affär hur man än vrider och vänder på det.

 3. Ingen Bony, alltså. Jay Rod eller Lacazette then?

  • Blir det ännu en spelare från Soton (Jay Rodriguez) tror jag att jag smäller av. VI måste kunna se utanför gränsen och spana ut över åtminstone Europa. Home-grown har vi så det räcker nu.

   Bony tror jag skulle kunna göra ett bra jobb för oss, mer tveksam till Lacazette som jag känner är lite för oprövad. Men som sagt, det måste finnas fler…

 4. Griezmann alltså… Varför i helvete har vi inte huggt på honom, nu är det kört.

  • Kanske frågade men spelaren inte ville till Liverpool. Det är inte bara så att man går till en klubb, ger en bunt sedlar och sen är det klappat och klart. Spelaren måste också komma. Han trivdes tydligen i Spanien så att han går till ligamästarna är inte så konstigt.

 5. Jag satt och kolla på en hemsida med alla skytteligor i europa. I de stora ligorna så finns det ju ett par spelare som kan vara av intresse… Dortmund värvade precis Immobile, som ersättare till Lewandowski.

  Aubameyang? Han petade in ett par mål förra året och han är ju snabb och avig i sin stil!

  Jackson Martinez givetvis… Kostar nog för mycket samt är 28 bast…

  Carlos Vela? Rätt ålder, avig och snabb… Arsenal har väl en återköpsklausul som inte var dyr, vilket borde innebära att de gärna säljer till ngn annan klubb…

  Josip Drmic? Såg han lite i VM, någon som vet om han är något att ha?

  Adrian Ramos? Har inte sett honom? Någon som har någon koll?

  Kevin Volland var det mycket snack om… Vad händer med det?

  Sen givetvis Reus, Benzema och andra storstjärnor som KOSTAR multum!

  • Är inte Adrian Ramos klar för Dortmund, och Drmic klar för Bayer Leverkusen? 🙂

 6. Till Jackhysell:
  Är nog bara Martinez som är tillgänglig där!
  Är grymt orolig för anfallet,Tror inte Sturridge är den som smäller in 20-30 kassar med full bevakning,Visst han gjorde sina mål förra året men då låg all fokus på Suarez från motståndet!
  Sen tycker jag Lambert sett fruktansvärt seg ut hittils,Känns tveksamt på en succé där!!
  Skulle vilja ha ett riktigt ess i form av Cavani,Tevez,Lukaku alt Benzema!!
  Visst det kostar men vi fick 870 milj från Barcelona så ser inte problemet i det hela!!!
  Förstår inte hur vi kan ryktas med Remy,Bony,Rodriguez när vi skulle få spendera Suarez pengarna??

  Ynwa

  • För att Brendan vill spela med EN central anfallare och Remy och Rodriguez är tänkta att vara flexibla backups snarare än anfallspartners till Sturridge.

  • Lukaku ägs av Chelsea så en övergång till Liverpool är i stort sett omöjlig.
   Benzema kallade Liverpool för en liten klubb så han kan dra åt helvete.
   Tevez har problem med humöret.
   Och Cavani är inte så jävla bra att vi ska smälla upp £55m+ för honom.

   Sen vill Brendan ha spelare som är flexibla och inte gnäller om dom skulle få spela på kanten istället för deras favoritposition. D.v.s. så är ingen av dom ett alternativ.

 7. Vi kommer inte att hitta någon som Suarez och Borini är enligt mig för dålig avslutare.
  Släpper Real Madrid Benzema då vi har sålt Suarez till Barca, men kanske om Falcao går till Real Madrid.
  Sen har vi Cavani där PSG vill värva Di Maria och dom behöver pengar för att värva Di Maria och Cavani vill nog inte vara på en kant.

  • RM släpper nog Benzema om de får in Falcao… och då har vi en öppning…

   Cavani i PSG är också en möjlighet om de ska värva in Di Maria och klara FFP…

 8. Jag skulle gärna se att Liverpool tog en titt över Luis Muriel från Udinese då jag tycker han har vissa likheter med Suarez.
  Följer inte Seria A så blodigt med de lilla jag har sett av han tycker jag de känns som killen som kan göra de där lilla oväntade!

 9. Än kanske det inte är någon panik. Men jag har en olustig känsla av att det kommer att bli ett panikköp i varje fall. Som det känns nu är klubben inne och tittar på 4-5 alternativen. Den börjar bli allt mer klart att vi inte är så attraktiva trotts CLspel. Det kommer nog tyvärr att visa sig att det inte håller att köpa spelare från en mittenklubb.

  • Så du skulle köpa spelare baserat på klubben dom spelar i och inte individuella prestationer eller hur dom skulle passa in i klubben?

  • Som jag skrev så tror jag inte att det håller. Det kan säkert funka om man har tid att anpassa spelarna , men det är något vi inte har tid. Om det skulle bli så illa att vi missar CL efter nästa säsong så får vi nog vänta minst 5 år till innan vi får en chans igen. Jag låter säkert jävligt pessimistisk , men jag tror tyvärr att det är den bistra sanningen. Och sen hävdar jag fortfarande att klubben sköt sig själv i foten ordentligt när den sålde Suarez. Visst, det fanns en klausul men som jag förstått så föll den in först om vi missat CLspel , har i varje fall inte hört något annat.

  • Nej, det fans en klausul som skrevs in i Suarez kontrakt i vintras på £75m men den gällde endast för utländska klubbar.
   Barcelona aktiverade klausulen och Liverpool blev tvingade att sälja. Man hade inget val.
   Liverpool Echo har bekräftat att Liverpool fått hela summan som stod i kontraktet.

 10. Vi tittar kanske för mycket på spelare som har spelat VM utan kanske titta på dom inte var med.
  Kanske det finns spelare som är värd att titta som inte blev uttagna eller spelare från länder som inte blev kvalificerade.
  Det är spelare från Öst Europa där många inte återvända pga oroligheterna främst i Ukraina.
  Sen har vi Afrika men kanske inte den bästa erfareheten med spelare från Afrika.

  Se är det spelare från Syd Amerika.
  Syd Amerika.

  • Spelare som Markovic och Emre Can menar du?

 11. Tidigare år har klubben alltid skyllt på CL-frånvaron när man inte lyckats knyta stora namn till klubben. Nu har vi både CL och tidernas bunt med pengar PLUS att många andra storlag kämpar med att få ihop FFP. Ändå lyckas vi inte, eller verkar knappt ens försöka landa några stora namn. Det sista vi behöver är ännu mer bredd. Vi har värvat bredd i 20 år nu. In och hugg efter ett stort namn som bringar optimism och status till klubben i stället. Annars kommer vi även fortsättningsvis kallas en ”liten klubb”, hur mycket CL-spel vi än kan erbjuda. De andra lagen rustar för fullt och vi kommer inte bli av med Man U lika snabbt i år. Tappar vi vår CL-status igen så blir det inte lättare i framtiden.

  • Det räcker inte att erbjuda om CL en säsong du måste kunna erbjuden kontinuerlig medverkan i CL

 12. Jag förstår inte klagandet på uteblivna storstjärnor. Suarez var ingen storstjärna när han kom. Inte heller Coutinho eller Sturridge. LFC gör spelare till stjärnor idag. Och det tycker iaf jag är bättre än RM, Barca, PSG strategi. Man blir mer stolt liksom. Tycker det är underbart att se hur våra spelare växer med hjälp av BR och hans stab och vi värvar smart nu. Visst vi har haft några floppar men fler lyckade värvningar i min mening. Synd vi inte fick in Remy men det kanske ger Borini chansen att blomma ut? Framtiden får utvisa men att måla fan på väggen pga Suarez uttåg och uteblivna storstjärnor är fel. Vi ser bättre ut i år än förra året trots Suarez transfer. Och kom ihåg att vi var utan honom ett bra tag förra året och han var het under en kortare tid och hade flera matcher på slutet då han inte gjorde mål. YNWA!

 13. Jo, men klart att det alltid finns någon värvning här och där som slår väl ut, men sett till de senaste åren har det varit samma visa varje år. Vi hämtar in ett gäng halvhyfsade spelare som i slutändan knappt ens får någon speltid öht. Det kommer flera nya exempel på sådana nyförvärv varje år, vilket slutar med att vi tvingas rea eller låna ut dem.

  Vitsen med att plocka in stora namn är ju också att man sänder signaler om att vi satsar. Arsenal har ju kört på ”vår modell” i oändligt många år och alltid bjudit på fin fotboll och hyfsade resultat, men inga titlar förrän i år. När de för första gången öppnade plånboken och köpte Özil. Nu har de dessutom lyckats knyta till sig Sanchez. Hade Sanchez kommit om inte Özil redan var där? Inte säkert. Stora spelare vill komma till klubbar som satsar mot titlar, inte till klubbar som köper billigt och utvecklar talanger. Jag tycker att vi kan göra bådadera. Men viljan att satsa stort verkar tyvärr inte finnas.

  För övrigt har väl James i Real sålt tröjor för typ 300 miljoner redan. En sådan aspekt bör man inte glömma i sammanhanget.

 14. Cirkulerar många Twitterrykten om att Liverpool är ute efter Lacatezze just nu

 15. Vet någon om Origis utlåning till Lille är ett krav för att de ska släppa honom? Annars kunde han varit ett bra alternativ till Remy. Men han kanske kräver speltid varje helg…

  • Liverpool va nog mer än nöjd med att få en anfallstalang som man lånar ut till ett topplag i Ligue 1 som kvalar till CL för att fortsätta utvecklas.

   Liverpool kommer gå efter andra anfallare. Det är fortfarande över en månad kvar av transferfönstret. Det finns ingen brådska.

Kommentarer är stängda.