[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Nu har Liverpool bekräftat att Divock Origi har skrivit på för klubben. Som redan rapporterat av mängder av medier kommer 19-åringen att lånas tillbaka till Lille den kommande säsongen.

Origi är nöjd med sitt val: ”I am very, very happy and delighted a club as big as Liverpool showed interest in me. I’m very excited,” sa Origi till Liverpools officiella hemsida och fortsatte: ”I know it’s a club with a great history, great fans and a lot of great players. For me, Liverpool is one of the greatest clubs in the world and I’m very excited to be part of this great history.”

* * *

Brendan Rodgers är naturligtvis nöjd med sitt senaste nyförvärv: ”For me, he can be one of the most exciting talents in world football. I genuinely believe that,” sa Rodgers till Liverpools officiella hemsida.

Rodgers fortsatte: ”You see a lot of good players, but this kid – for 19 years of age – he burst onto the scene at the World Cup, but we’d tracked him before that, we’d seen him as a young player playing in the youth internationals. He has everything to be world class.

”He’s super fast, has a wonderful touch, he’s a good size and is aggressive. What I like, and what I have in other players, is that humility to work hard.

”I’ve seen enough of him over the course of the last couple of seasons to think this is a kid who, coming into the right environment, can genuinely be world class.

”He will go back to Lille and play there for the season on loan, but by signing him, we’ll have a wonderful player – not only now when he comes in next season, but also in the future.

”He can light up world football, for sure.”

* * *

Mer kommer senare!

22 kommentarer
 1. Wow, den såg man inte komma. Snacka om blixt från klar himmel!

  Välkommen young Divock!

 2. Äntligen 🙂 Känns bra att LFC har värvat honom! Tror han kan göra succé nästa säsong.
  YNWA

 3. Vi har 4 spelare som är över 30 år, men tre som 30 i år.
  Vi har 6 st som är mellan 26-29.
  Men vi har just nu 23 st spelare som ligger mellan
  18-25 år så vi har en framtid som ser väldigt ljus ut.
  Många av våra spelare kommer att utvecklas ännu mera om vi får ha dom kvar.
  Den som är svårast som vi måste ersätta är vår fantastiska lagkapten Steven Gerrard.
  Hittar vi en ny ”Gerrard” så har vi en väldigt ljus framtid tillmötes framför oss om vi får behålla våra stjärnor som utvecklas till storstjärnor.

 4. Hur är Balanta egentligen? ryktas om Valencia nu 🙂 Var det ett jättelöst rykte eller? Kunde tagit in honom om dom ändå skeppar både agger och kolo

  • Balanta är en mycket bra talang, men skulle antagligen inte få arbetstillstånd i UK.

 5. Hmm känns sådär det här, stor talang javisst. Men vi borde försökt få honom till oss med tanke på summan vi betalar och lånat ut honom i jul, det är ingen strålande bredd i anfallet för stunden, att då låsa 10 mille känns oklart.

 6. Hur är det med anfallare som spelar i Championship?

  • Det finns ingen särskild anfallare i the Championship som ser ut att kunna bli riktig toppspelare. Däremot finns spelare på andra positioner.

 7. Grymt! Imponerade otroligt på mig i vm! Men vi behöver en anfallare för denna säsong nu! Lacazette, Bony, tycker inte det finns nån som sticker ut, marknaden känns verkligen smal…

  • Ja marknaden är smal! En del fans tycker att alla andra värvat mycket bättre men håller inte med. Chelsea har värvat klart bäst och City är starka sedan förra säsongen. Arsenal har värvat Sanchez men han blir den som får bära offensiven, då Giroud inte gör många glada och Walcott kämpar sig tillbaka från skada.

   Jag tycker vi ska satsa på Bony som avlastning för Sturridge alternativt försöka få Benzema. Lacazette vet jag för lite om.

  • Känns ju dock som att Sanchez kommer att lösa mycket av det som Arsenal inte hade ifjol, skärpa i avgörande lägen. För särskilt dåligt spela de inte över säsongen.

  • Arsenals största problem ser vi på Viasat Fotboll just i detta nu: bilder från deras besök på Anfield i vintras. Så länge Wenger inte värvar in en eller ett par ledare i laget som tar tag i det när det blåser snålt lär deras säsonger från tidigare år upprepa sig – nära men inte ända fram.

  • Marknaden mycket begränsad för Liverpool eftersom den nuvarande truppen håller väldigt hög klass och det därför krävs väldigt mycket för att en ny spelare ska tillföra något. För mindre klubbar finns massvis med gedigna alternativ.

  • Fullt medveten om att det är ett Highlight klipp och att vem som helst kan se bra ut då. Men jag tycker ändå det känns som en ruskigt spännande värvning om så skulle bli fallet, hugger på allt, kan avsluta med båda fötterna, snabb. Sett utifrån klippet tar jag mycket hellre Lacazette än Bony har små svårt för honom och tror inte han passar in i Rodgers filosofi.

 8. Det är ju precis som du säger ett highlightklipp, och det är inte svårt att klippa ihop en sån och få folk att se bra ut. Men det visar vad han är stark på. Drivet och accelerationen är verkliga vapen, han har ett sinne för mål, skjuter med kort reaktionstid. Han kan bli riktigt vass. Han och Sturridge ihop hade varit ett riktigt vapen.

 9. Origi kan nog bli bra i framtiden.

  Lyssnade på sportbladets sillyseason podd, vilket skämt. Dem hade noll koll på vad lfc:s nyförvärv kostade samt att de jämförde markovic med Martins, snabb men inte så mkt mer. Tacka vet jag anfield index och anfield wrap.

  Nu vill jag ha in moreno och en stjärnvärvning. Hur blir det med borini, tror ni han kommer stanna eller?

  • Det verkar tyvärr som att många svenska journalister bara har koll på en liga. Oftast är det Serie A som deras totala fokus ligger på, ibland Premier League. Nu på senare år även Spanien. Sedan Zlatan gick till PSG har det även kommit flertalet svenska journalister som helt plötsligt säger sig ha varit frälsta i Ligue 1 under många år…

  • Det verkar som om journalister i allmänhet har mindre koll samt är väldigt politiskt korrekta. Det är få bra journalister nu jämfört med tidigare.

   Tiden är ett problem nu för journalister tror jag. Tekniken är ett bra hjälpmedel men tiden är knapp att samla in material. Det gäller att vara först med nyheter, annars är allt jobb ogjort.

  • Klart att tekniken är ett problem för många journalister. Helt plötsligt ska sportjournalister som initialt valde yrket för att skriva nyhetsartiklar även göra rörlig media och vara experter på helst varenda sport (som Wennerholm). Det gäller inte bara i sportredaktionerna utan även i de andra.

   Tekniken har även spetsat till konkurrensen rejält. Nu finns mängder av hemsidor som konkurrerar med de etablerade medierna. Samtidigt har journalisternas nyhetsrapportering underlättats väldigt mycket i och med att andras nyheter (som man kan ta själv) är väldigt lättillgängliga nu.

   Den så kallade grävande journalistiken har blivit lidande av att tidningarna inte har hängt med i tiden och det är synd. Det är ju den som är viktigast, egentligen. Det har blivit mycket mer snabbnyheter och allmänt tyckande. Och ja, åsiktskorridoren i svensk media är väldigt smal.

  • Finns det någon mer utdaterad gubbe än Wennerholm?

Kommentarer är stängda.