Enligt The Daily Star Sunday kommer Roy Hodgson att få hela £60 miljoner att köpa nya spelare för i de närmaste två transferfönstren. Managern får £30 miljoner i januari, och samma summa i sommar.

Hodgson betonar att han kommer att vara noggrann med nya rekryteringar: “I want to make sure the money, whatever amount I am given, is spent wisely.

“That’s so that at the start of the new season I have a new squad who I believe can give it a good go.

“We are trying to scout players of the highest level in the hope we can afford them.”

Vidare skriver Daily Star Sunday att en spelare som Hodgson är intresserad av är Benficas Fabio Coentrao. Ingen summa nämns i samband med den 22-åriga portugisiska landslagsspelaren, men man kan förmoda att han inte skulle bli billig att köpa loss från Benfica.

Samtidigt fortsätter andra källor att förknippa spelare med Liverpool. En av dessa är TalkSPORT som hävdar att Mainzs anfallare Adam Szalai, 22, är ett hett ämne för såväl Liverpools som Inters scouter, och nu överväger klubbarnas respektive managers att signa ungraren, som skulle gå på omkring £4 miljoner.

13 kommentarer
 1. Hoppas att det är plus ev. försäljningar.
  Annars är ju £60m inte speciellt mycket eftersom vi behöver ha in klass…

 2. Är det inte så att till sommaren så har väl UEFAs nya regler om att man bara får handla spelare för dom pengarna som klubben dratt in, trätt i kraft? Eller sker det senare?

 3. Jörget: vad är det för regel?
  Har jag inte ens hört talas om..

  Ge oss Ashley Young, Edin Dzeko och Romelu Lukaku!

  Affellay, Hazard och Deffour är också intressanta spelare som jag gärna ser någon av i vårat kära pool!

  Sen behöver ju backlinjen förstärkas.

 4. The legislation will allow owners to inject €15 million (£12.3m) a year into their clubs up until 2015, and then €10m (£8.2m) until 2018. This cash cannot be a loan, which is an approach already taken by the Manchester City and Chelsea hierarchy.

  Saxat från: http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2010/08/30/2095529/uefa-president-michel-platini-new-regulations-will-bring-end

  Alltså bör det inte kunna gå att pumpa in 30£ milj till sommaren, om jag inte har förstått det hela fel :S

 5. £60m är inte speciellt mycket pengar. Jag har i år flera gånger undrat, vad hände med Liverpools ungdomsakademi? Den som båda Carragher, Gerrard och många fler storspelare kom ifrån?

 6. Jag tycker £60 mille är en hel del pengar att köpa några klasspelare för, elr? Vad blir summan i svenska kronor?
  Ni kanske har lirat för mycket fm där en klasspelare först kan gå när man pungar ut minst £50 mille. 😉

 7. Nezik, rafa benitez fick ordnig på den igen, så väl a lag, reserver och u-18 laget kryllar av spännande talanger. Du har shelvey, och kelly som redan har fått en hel del tid i a-laget. Sen så finns bla. Wilson, suso, ngoo, wisdom å coady( bägge lirade alla matcher i u17 em som england vann där coady var kapten ) i reserverna. Robinson som är 17 eller liknande skulle vart med i det mästerskapet men var tvungen att dtanna kvar i skolbänken, har även lirat i pl under rafa. Sen i u18 så har tex. Sama, adorjan, silva, trion sterling, regan å morgan är redan bofasta i årets uplaga av landslagets u-17 trupp. För att nämna några så visst finns talanger, upp till ledarskapet att polera dem.

 8. I dom båda fönstren vill jag se:

  Philipe Mexes: Mycket bra mittback som inte är så gammal, han är hård och rejäl. Tror hon skulle klara av fysiska spelet i PL bra! Han och Agger är framtiden!

  Aschley Young: Tror han kommer att komma redan i Januari, det här är den typen av spelare som jag (med flera) har efterlyst till Liverpool en längre tid, bra fart och väldigt irationel. En spelare som kan slå ut sin kille och skapa 2 mot 1 etc etc..

  Edin Dzeko: Den ultimata partnern till Fernando Torres om vi bortser från David Villa. Ska vi hämta in Dzeko så krävs det att vi byter spelsystem. Han kommer inte vilja flytta till Liverpool för att sitta på bänken, och han kommer bli på tok för dyr för att ha som truppspelare också.

  Dom som ska säljas i Januari är:

  Ryan Babel: Han har fått sina chanser nu, och jag tycker inte att han tillför något till truppen. Ser hellre att Dani Pacheco eller någon junior tar hans plats.

  Christian Poulsen: Vet att det aldrig kommer att hända eftersom han kom till oss i somras. MEN OM… Det går så skulle jag vilja att vi gjorda oss av med honom, köpte in en till Defensiv mittfältare och hade Lucas som backup till ? och Meireles. Det jag vill ha in är en Mascherano typ som bara springer runt och flår, så kan Meireles sköta uppspelen som Xabi gjorde.

  Bublare:

  Fernando Llorente
  Steven Defour (Varför jag inte nämner honom är att jag vill ha en mera fysisk mittfältare bredvid Meireles. En Daniel De Rossi typ.
  Marek Hamsik
  Fabio Coentrao (Dock osäker på om han klarar tempot i PL, han var inte speciellt bra defensivt i VM mot bättre lag.)
  Diego Forlan: (Om Torres drar)

 9. Lilebroer: Lägg även till Ince där, den killen har talang 🙂

  BSpringsteen: Bra tankar och jag håller med om alla platser som du föreslår förstärkning på. Vet inte vilka alternativ utöver Coentrao som kan vara tillgängliga. Har inte sett så mkt av Ziegler, men antar att han iaf inte är starkare än Coentrao i defensiven?
  Mexes och Agger kan bli nåt, men de får vänta tills Carragher blir helt slut. Han är på gränsen till att vara för dålig redan nu, men en sådan Pool-ikon med ett sånt hjärta vill man ju inte peta. Ställer mig dock lite frågande till huruvida Mexes är tillräckligt stabil/pålitlig för att vara försvarsgeneral i vårt kära Pool? Sen går förhoppningsvis Wilsons utveckling framåt såpass så han kan hålla som back-up för firma Mexes/Agger. Vet inte heller hur det går för Ayala på utlåningen? Vore intressant med en uppdatering om hur det går för alla våra utlånade spelare! Skrtel bör säljas. Även om man inte kan ta ifrån Kyrgiakos insats mot bla Blackburn senast är han för stabbig. Om Johnson blir kvar är han given på högerbacken med en trygg back-up i Kelly.

  Vad tror ni om den försvarsanalysen?

 10. Om vi får in en klassanfallare, typ Dzeko eller Llorente, tror ni då Gerrard och Meireles har en tillräcklig balans för att bilda innermittfält i ett 4-4-2? Anser att båda är grymma tvåvägsmittfältare, men ingen av dem är ju någon Mascheranotyp?
  Frågan är om inte Defour isf mest bidrar med något vi redan har? Marek Hamsik som nämns kanske hade varit intressant? Poulsen bidrar inte med någonting enligt mig så han får gärna försvinna. Lucas gjorde bra ifrån sig senast och får finnas kvar som back-up. Spearing kan få finnas kvar där i bakgrunden han med. Sen har vi spännande framtid på den positionen med Shelvey!

  Joe Cole och Ashley Young på varsin kant vore intressant med Kuyt som trogen back-up. Jovanovic och Babel kan gärna säljas.

  Ett annat namn som vi inte nämnt som eventuell ny anfallare är Stefan Kiessling som jag tror hade kunnat göra det riktigt bra och kanske även kan acceptera en plats på bänken om man skulle vilja spela 4-5-1 nån gång. Hoppas Pacheco kan gå sitt genombrott nån gång med så är han intressant.

  Märker att mkt av vad jag skriver påminner om hans BSpringsteens tankar, meen ändock bra tankar 🙂

 11. Kul med reflektioner även fast vi tycker väldigt lika, men då är det ju uppenbart och Roy borde veta vad som behövs.

  Reto Ziegler har inte imponerat på mig det jag har sätt, vet att han var en sväng i Tottenham innan han blev utlånad till Hamburg och i Spurs spelade han bara vänsterytter innan Martin Jols tålamod tog slut. Nu är han tydligen på väg bort från Sampdoria med en dålig säsong bakom sig. Nä då tycker jag man kan köra på Konchesky/Aurelio och även Daniel Wilson kan spela vänsterback om det skulle behövas.

  Det jag har sätt av Mexes så tycker jag verkligen att han kan bära Liverpools backlinje, den enda som jag ser som också skulle kunna göra det är Chiellini. Någon av dom två med Agger skulle jag vilja se inom en mycket snar framtid, även fyrtornet Per Mertensachker skulle funka, då kommer han att tillföra det Gerrard påpekade att Kyrgiakos gör nu.

  Fowler: På Ynwa.se kan du läsa om våra utlånade spelare, varje Söndag så uppdateras det om hur det går för dom 🙂 Tror dock att Ayala kommer att säljas snart, då Liverpool har många talangfulla mittbackar. Wilson, André Wisdom och Conor Coady som kommer bli riktigt bra alla tre om dom fortsätter.

  Tycker att din försvarsanalys stämmer bra, vi tycker lika om många saker, roligt med diskussion 🙂

  Håller med dig i din analys om att det är tveksamt om Gerrard och Meireles fixar det där. Och helst om det blir Joe Cole och Ashley Young på varsin kant då måste det in en som styr mittfältet med järnhand. Lass Diarra skulle jag hemskt gärna se i Liverpool då jag tycker han är en bra passningsspelare och en grovjobbare. Ska vi spela 4-4-2 så blir Defour som du säger överflödig och då är det bättre att lägga pengar på Lass.

  Kan inte uttala mig om Kiessling eftersom jag inte följt honom så mycket, men tror nog att han kan acceptera en bänkplats bättre än vad Dzeko och Llorente gör. Och någon av dom två sistnämnda ska inte ha en bänkplats heller för dom kommer bli för dyra att köpa för att bara användas som truppspelare.

  Pacheco och Shelvey är framtiden ! Ge dom chansen.

 12. Jag tycker inte Konchesky håller mot bra motstånd och Aurelio har ju en benägenhet att vara skadad mer än han kan spela. Dessutom går ju Agger än så länge före wilson på vänsterkanten, men tycker inte alls det passar honom. Jag skulle vilja ha en stabilare mer etablerad vänsterback där. Ziegler var som du säger inte lyckad i tottenham, men det var ju ett tag sen. Han kan ha vuxit en del sen dess och kanske vill bort från klubben och därför inte har vart så motiverad iår? Lite som Forlan i Atletico som var grym under VM, men till och med har fått börja på bänken nån match för Atletico iår. Om inte Ziegler fungerar vet jag inte vad det finns för bra värvningar på den positionen?
  Chiellini skulle jag inte våga ha därnere. Han är duktig, men tycker han är lite vårdslös av sig. Hellre en tryggare mittback och då skulle säkert Mertesacker vara ett hett alternativ. Ja, det finns faktiskt gott om talanger i klubben nu, det är bara att hoppas att någon kan få chansen/ta steget och bli en spelare för förstaelvan.

  Shelvey är just en sån som jag tror kommer ta det där steget. Redan iår tror jag han kommer kandidera för en startplats. Diarra som det vart tal om tidigare skulle nog vara en bra värvning, men tyvärr måste ju då Meireles stå åt sidan. Tycker inte han har på en kant att göra och vad jag sett hittills blir han bara bättre och bättre på mittfältet. Svårt det där. Samtidigt bör en klubb som Pool kunna ha tre innermittfältare som är såpass bra ifall det blir skador. Lägg till Lucas och Shelvey där bakom så skulle även bredden på den positionen se riktigt bra ut.

  Med yttrar som Cole och Young med back.up i form av Kuyt och Maxi om han kan spela som mot Blackburn skulle ju även det se ganska ljust ut. Även där hoppas jag att någon talang kan komma och knacka på snart. En motiverad talang verkar ju mer spännande än Maxi iaf. Och Jovanovic och Babel som jag tidigare sagt bör skeppas bort. Jovanovic skulle kunna få vara kvar som nån slags reserv, men vad jag sett hittills bidrar han inte med mkt.

  Kiessling såg jag en del av ifjol och då vart jag imponerad. Har inte sett han mkt iår, men som sagt ska vi ha in ett billigare alternativ kanske han kan vara aktuell. Mkt hellre han än tex Carlton Cole som jag inte alls tror på. Kanske finns andra alternativ som den där ungraren från Mainz. Men har vi pengar kan vi kanske lika gärna satsa på en riktigt bra anfalllare.

  Trevlig diskussion som du säger, men jag måste lämna den ett tag nu då jag ska ner till Barcelona och kika fotboll nu.

 13. Ju mera jag tänker på det här så känns Mertensachker bäst av dom alternativ som vi tagit upp. Han tror jag inte är omöjlig att få loss från Werder heller.

  Som du säger så skulle en klubb som Liverpool kunna ha 3 högklassiga innermittfältare och då skulle det ju troligtvis bli att Gerrard spelar hela tiden när han är fit for fight. Och byta Diarra mot Meireles beroende på motstånd!

  Säkra källor säger nu att representanter från Liverpool är i Spanien för att prata med Llorente !!

  Ha en bra semester i Barcelona då 🙂

  YNWA !

Kommentarer är stängda.