Liverpool ryckte ifrån ytterligare i toppen av tabellen efter man besegrat West Ham i onsdagens hängmatch.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold(77), Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(85), Origi(69), Salah, Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho(69), Lovren, Keita(77), Minamino, Matip, Jones(85)

West Hams startelva: Fabianski, Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell, Masuaku, Rice, Noble, Snodgrass, Lanzini(69), Haller

West Hams bänk: Randolph, Cardoso, Balbuena, Zabaleta, Sanchez, Fornals(69), Ajeti

* * *

Matchfakta:

West Ham – Liverpool 0-2 (0-1, 0-1)

0-1: Salah (straff) 35’

0-2: Oxlade-Chamberlain 52’

Skott på mål: 4 – 5
Totalt antal skott: 7 – 13
Skott utanför: 3 – 5
Bollinnehav: 29,5% – 70,5%
Passningsprocent: 71,7% – 88,6%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 51,7% – 70,3%
Vunna luftdueller: 57,1% – 42,9%
Offsides: 1 – 0
Hörnor: 3 – 7
Gula kort: 2 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Fick sträcka ut rejält några gånger för att nå bollen med fingerspetsarna. Fångade dessutom flera krossbollar mot straffpunkten och var säkerheten själv i spelet med fötterna. En världsklassinsats.

Alexander-Arnold(77) – Tog försvarsspel till nya nivåer när han vallade bollen i egen stolpe, PUH. Låg annars bakom straffen med sin långa svepande boll i en rätt ordinär insats.

Gomez – Säkerheten själv. Starkare, snabbare och helt enkelt bättre än alla sina motståndare.

Van Dijk – Hittade äntligen en spelare i ligan som gav honom svårigheter i luftrummet, nämligen Haller. Hade i övrigt inga större problem att avstyra det som Hammers åstadkom i anfallsväg längs marken.

Robertson – Något utlämnad defensivt till en början vilket gjorde att han ofta befann sig i en mer passiv defensiv utgångsposition. Kombinerade sånär fram till ett mål och blev efter paus uppflyttad på vänsterkanten vilket gynnade Liverpools offensiva spel.

Henderson – Visade stort tålamod och lyckades alltid hitta fram med en tå på bollen när den till synes verkade falla utom räckhåll. En stabil arbetsinsats och mer därtill.

Wijnaldum – Lovande start och hittade ytor efter paus som gav honom många chanser att löpa mot mål och vara involverad i det offensiva spelet. Enda negativa var ett slarvigt bolltapp som gav Snodgrass ett farligt läge.

Oxlade-Chamberlain(85) – Hade svårigheter att bidra med något särskilt som låste upp knutarna i ett defensivt kompakt hemmalag. Fortsatte egentligen med det fram tills 2-0 efter han vunnit sin närkamp och därefter kyligt rullat in bollen i nät.

Origi(69) – Lyckades som så många gånger förr hitta något som gav laget ett mål. Den här gången var det i form av en straff. Byttes ut efter att ha sett riktigt trött ut efter halvtidsvilan.

Salah – Inblandad i det mesta och hetaste som Liverpool skapade i anfallsväg. Spelade fram Robertson till sitt läge, sköt en boll i stolpen med ett lurigt avslut, satte en straff och smörpassade Ox till tack och god natt. En bra dag på jobbet får man säga.

Firmino – Otroligt bra på att suga till sig bollen och hans individuella aktion satte upp Origi till chansen som gav straff. Gjorde nästan mål själv efter paus och visade flera glimtar av teknisk briljans.

Inhoppare:

Fabinho(69) – Rejält ringrostig. Fortsatte slarva i passningsspelet och bjöd på ett par rejäla grodor som lika gärna kunnat resultera i baklängesmål.

Keita(77) – Tillbaka efter skada. Kom in i spelet väldigt snabbt och hittade ett skottläge som gick rakt på Fabianski. Visade till skillnad från Fabinho ingen märkbar ringrostighet.

Jones(85) – Satte in några ungdomliga tacklingar i slutet av matchen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. Vi har tydligen budat på Isco, men gått bet, ovh tydligen riktat blickarna mot Fabian Ruiz istället. Tankar på det?

    • Tror det ligger noll sanning i det. Det kan ha förts lite lösa diskussioner men tror inte vi har lagt något bud på Isco. Vi bör räkna med att det inte blir några fler nya spelare det här fönstret.

Kommentarer är stängda.