Atlético Madrid kan titulera sig som Audi Cup-mästare efter att ha besegrat Liverpool efter straffläggning.

Redan dagen efter semifinalerna var det dags för finalen i Audi Cup. Det var en föga underhållande match där två av naturliga skäl trötta lag inte bjöd upp till en särskilt sevärd tillställning.

Liverpool, som vilade toppspelare som t.ex Coutinho och Salah, hade inte mycket till anfallsspel i matchen. I synnerhet kantspelet, där Flanagan och Milner spelade ytterbackar, fungerade inte framåt. Samtidigt försvarade sig spanjorerna bra.

Med dryga halvtimmen spelad tog Atlético ledningen med 1-0 genom tonåringen Keidi Bare, som petade in bollen efter en för LFC dråplig situation där Ward först gjorde en kvalificerad räddning för att därefter få se bollen gå in. Det var förstås inget vidare försvarsspel heller; framförallt Klavan stod och sov i samband med den situationen.

Matchen såg länge ut att sluta 1-0 men förutsättningarna ändrades drastiskt i den 83:e minuten när LFC tilldelades en straff som Firmino förvaltade på bästa sätt.

Atlético vann straffläggningen efter att ha satt samtliga sina straffar. Liverpool satte alla förutom en, lagkaptenen Henderson missade.

* * *

Matchfakta:

Atlético Madrid – Liverpool 1-1 (1-0, 0-1)
1-0: Keidi Bare 33′
1-1: Roberto Firmino 83′ (straff)

1 kommentar
 1. Otroligt dålig match att kolla på. Vilket dock är alla matcher med Atletico. Atletico hade inget förutom målet vart Ward gjorde en suverän räddning och sen en hörna vart Ward igen va framme med händerna och tryckte en styrning från nära håll över ribban. Liverpool hade en del halvchanser och skott tätt utanför.
  Såg på långa vägar att Liverpool va trötta. Lite dåligt upplägg på Audi Cup om du frågar mig. Det va dom unga spelarna som imponerade mest såsom Ward, Kent, Grujic och Solanke. Ward med två fina räddningar. Solanke med sitt spel i och runt straffområdet samt hans nickskarv som inte va långt ifrån. Grujic som ständigt hittar ytor i sista tredjedelen och Kent som verkar han stort självförtroende och utmanar hela tiden.

  Måste säga att Kent har tagit stora kliv denna försäsongen. Tycker han rätt så bekvämt gått om Woodburn och Ojo i rangordningen. Fantastisk teknik och bra Speed. Absolut någon Klopp borde hålla kvar i laget då han ser mer ut som en direkt back-up till Mané och Salah än någon annan spelare i klubben.

  Robertson gjorde återigen ett klart godkänt jobb dom 45min han fick. Har fortfarande inte helt klickat med övriga backlinjen(är lite för ivrig fortfarande med att falla djupt i defensiven) men steg i rätt riktning från Hertha matchen. Hans offensiva egenskaper lyser verkligen igenom. Har inte direkt satts på prov defensivt än. Milner kan nog återgå till en mer central position. Med Morenos starka insats mot Bayern och Robbos lovande start så tycker jag dom två ska slåss om platsen i elvan. En vänsterfot gör enorm skillnad offensivt på den kanten.

  Mané och Can lite rostiga fortfarande.
  Sen får vi väll hoppas att koncentrations svårigheterna backlinjen hade vid 1-0 målet va en tillfällighet. Stod och stirrade bara när returen kom från ribban.

Kommentarer är stängda.