Liverpool tog en förkrossande seger i säsongens första träningsmatch.

Försäsongsmatcherna handlar oftast om att se a-lagsspelare svettas minsta möjliga och försöka trä fram bollen till sina yngre, mer löpvilliga förmågor. Det fick vi se även denna gång. Men till skillnad från förra årets match (slutade 2-3) så spelade faktiskt Liverpool ut på Prenton Park. Flera av våra yngre förmågor visade upp sig från sin finaste sida – däribland debutanten Yasser Larouci. Den 18-årige vänsterbacken visade verkligen personlighet på planen med sin yviga spelstil och kunde med lite mer rutin och kyla ha blivit tvåmålsskytt i matchens första halvlek. Även Rhian Brewster visade varför klubben och Klopp tror så mycket på honom genom att smälla in 2 bollar innan halvtid. Med båda avsluten visade han prov på naturlig instinkt framför mål och det ska bli kul att se om han kan ta ytterligare kliv även i uppbyggnadsspelet kommande matcher.

Efter paus fortsatte Liverpools dominans. Fabinho gick på halvfart på mittfältet men var trots det på en sisådär tre-fyra nivåer över alla andra kvalitetsmässigt. Vi fick även se supertalangen Ki Jana Hoever på högerbackspositionen. Holländaren stod för många individuella prestationer på sin kant och hade inga problem att runda sin Tranmere-försvarare gång på gång. Det syntes också att han växt till sig och säkert lagt på sig några kilo muskler över sommaren. Muskler som han använde på ett smart sätt i båda delar av planen. Vi noterade även att Origi stod för matchens kanske snyggaste individuella prestation med en snygg nedtagning av Matips quarterbackpassning i djupled. Dessutom avslutade Steven Gerrards kusin med matchens sista mål, bara en sån sak.

Slutsiffrorna talar sitt tydliga språk och även fast Tranmere inte gjorde en av sina bättre matcher så var Liverpool kliniska framåt och tog tillvara på det stora spelövertaget, vilket inte alltid är självklart.

Nästa match går av stapeln redan på söndag kl 16 då Bradford City står för motståndet.

* * *
Klopp luftade som väntat truppen ordentligt, med två olika lag per halvlek. Glatzel fick kliva av och ersattes av ungtuppen och målvakten(!) Dan Atherton.

Liverpools lag i första halvlek: Mignolet, Clyne, Phillips, Gomez, Larouci, Milner, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Kent, Wilson, Brewster

Liverpools lag i andra halvlek: Jaros, Hoever, Matip, Johnston, Lewis, Fabinho, Jones, Woodburn, Duncan, Glatzel(77), Origi

Avbytare: Atherton(77)

* * *

Matchfakta:

Tranmere Rovers – Liverpool 0-6 (0-3, 0-3)

0-1: Clyne 6′

0-2: Brewster 38′

0-3: Brewster 45′

0-4: Jones 53′

0-5: Origi 60′

0-6: Duncan 67′

* * *

Övriga kommentarer:

1 kommentar
  1. Tycker ändå gårdagens match var ytterligare ett tecken på hur långt organisationen Liverpool har kommit sedan FSG – och kanske framförallt sedan Klopp tog över.

    Jag tror aldrig det har vart så roligt att bevittna en LFC-försäsongsmatch som igår. Trots avsaknad av både tempo och erfarenhet så spelade Liverpool ett framgångsrikt, effektivt och underhållande spel.

    Man bör minnas att det inte var allt för många somrar sedan den största match-behållningen var om Jovanovic eller Voronin lyckades skjuta iväg ett skott från 35 meter, oftast högt över, under 90 minuter.

Kommentarer är stängda.