Matchdags!

Swindon Town vs Liverpool

Start: 17.00

* * *

Liverpools startelva: Bogdan, Alexander-Arnold, Moreno, Toure, Sakho, Lucas, Can, Allen, Markovic, Firmino, Benteke.

Bänk: Fulton, Cleary, Ojo, Chirivella, Maguire, Kent.

* * *

Matchfakta:

Swindon Town – Liverpool 1-2 (0-0, 1-2)
0-1: Christian Benteke 48′
1-1: Jonathan Obika 63′
1-2: Sheyi Ojo 87′

26 kommentarer
  • Liverpools officiella hemsida.

 1. Kollar på Arsenal Chelsea och känner att de är klasser bättre än oss. Börjar bli nervös inför pl starten. Så organiserat och disciplinerat de spelar både i anfall och försvar.

  • Instämmer helt och hållet.. Sånna här matcher ger väl inte direkt nått tempo åt grabbarna

  • Försäsong är till för att få upp formen. Sen är det väl bättre att man vinner matcher och bygger på självförtroendet än att man spelar mot ett bra lag som är lika ointresserade av att spela träningsmatcher som Liverpool. När man möter lag som HJK, Swindon, Brisbane och Adelaide så kommer dom iaf ställa upp för spel då chansen att spela mot ett lag som Liverpool kommer väldigt sällan.

   Sen såg vi ju hur det gick förra säsongen när Liverpool mötte Roma, City, United, Milan och Dortmund jämfört med året innan när Liverpool mötte lag som dom gjort den här sommaren.

 2. Benteke får gärna göra sånna mål hur många gånger han vill 🙂

 3. Hur var det nu…Benteke kan bara göra mål med huvudet….:)

  • Nåja, nu ska vi nog lugna ner oss lite. Vi möter ju inte Swindons försvar varje match. Plus att ingen har nog trott att han inte kommer göra mål alls, det som sagts är att risken är uppenbar att han inte är värd inköpssumman.

  • Svårt att säga vad som gör en inköpssumma motiverad. Gör han mål för oss så dkiter jag i summan. Grejen är att folk sa att han inte passar in i LFC för han behöver krossbollar för att nicka. Detta visar bara att han är bra på andra saker också. Inte ens Chelseas försvar hade stoppat den volleyn.

 4. Någon som vet något om Ilori? Är han skadad?

  • Jag vet att Ilori precis har blivit förälder och jag hoppas att det är därför som han saknats, har inte sett röken av honom på träningsbilder eller liknande heller och börjar bli lite orolig. Ilori är en grym spelare som vi inte får slarva bort för att Kolo ska få vara kvar som en rolig figur.

 5. Finns det några tankar bakom vår extremt lätta försäsongsmatchning? Känns som vi tidigare haft några mer kvalificerade motståndare, för att få upp nivån o spetsen inför premiären.. Är ju väldigt mycket som ska klaffa på en gång nu till helgen!

 6. 2013/14 när vi råkade utmana om ligatiteln så hade vi mött Preston, ett Indonesiskt all star-lag, Melbourne Victory, ett Thailändskt motstånd, Olympiacos, Vålerangen och Celtic. Inget motstånd som direkt skrämmer livet ur en.

  • Hmm, kanske inga fantastiska motståndare, men Olympiakos, Vålerengen och Celtic är väl bättre än alla lag som Liverpool har mött den här försäsongen?

  • Tycker motståndet spelar mindre roll ärligt talat. Det viktigaste är att spelarna får till formen och har lite självförtroende i början av säsongen. Sen är det ju bra att dom nya grabbarna får göra lite mål. Du kan ju också jämföra förra säsongens matcher i lallarcupen dom spelade innan förra säsongen och dom den här sommaren. Matcherna den här sommaren har varit fartfyllda och intressanta, något man inte kunde säga om matcherna förra sommaren som va sega och tråkiga. Lagen i sommar gick verkligen in i matcherna.
   Liverpools säsong kommer knappast stå eller falla pga motståndet på för säsongen.

   Sen va Celtic inte en försäsongsmatch(den spelades några dagar efter säsongsavslutningen innan spelarna gick på semester). och knappt några a-lagsspelare va med. Det va en reservmatch till majoriteten upgjord med juniorer och spelare dom ville göra sig av med. Inga landslagsspelare va med då.

  • Nu spelade faktiskt Liverpool en match mot Celtic i augusti 2013. Har för mig att det var Downings sista match i Liverpool, men är inte säker.

  • Jo visst, även om det långt ifrån är imponerande (plockade inte till och med Malmö några poäng av det Grekiska laget i CL-spelet?). Tappade nog min poäng något av trötthet igår, men om man jämför försäsongsmotståndet från en av våra bättre säsonger sedan 80-talet mot försäsongsmotståndet året efter, där inget stämde inledningsvis och de flesta vid säsongens slut ville se Rodgers huvud serverat på ett fat. 2014/15 mötte man bland annat Roma, Milan, Shitty, United och Dortmund. Det kallar jag klasskillnad på motstånd och jag tror att det var det som SalmoN syftade på, och uppenbarligen så spelade inte försäsongsmotståndet någon större skillnad. Framförallt då vi faktiskt gjorde det rätt bra mot de starkare lagen (något som ledde större delen av fanbasen (därav jag) tro att vi mer eller mindre skulle leka hem ligan med ett lag bestånde av Lovren, Moreno, Lallana och Balotelli. Det var min poäng 😀

 7. Asien turnen kan jag köpa att vi mötte kasst motstånd men dem här två sista matcherna kunde vi väl ha mött något lag av klass.
  Speciellt vår defensiv behöver ju träna på att bli satt under press.

  Hoppas bara inte vår startelva blir den mot helsinki, då kommer vi får det tufft mot stoke.
  Spelar han Lovren över sahko då har in BR inte lärt sig någonting från förra säsongen.

  • Dock ska man väl lämna öppet för spelare att växa och mogna in i sina roller. Även äldre, mer etablerade spelar kan ju utvecklas. Tyvärr så har jag ju inte sett mycket av att han genomgått någon vidare förändring sedan säsongsavslutningen.

 8. Hur tänker rodgers angående matchen mot stoke.. Kommer han starta med benteke som ensam anfallaren ? Kommer firminio får chansen direkt? Finns här någon guru på sidan?

  • Gissar att varken Benteke eller Firmino kommee finnas med i startelvan eftersom de kommit igång med försäsongsträningen i Liverpool såpass sent som de gjorde! Detsamma gäller nog Emre Can. Mycket möjligt att vi får se inhopp från dessa herrar dock!
   Gissar att startelvan är lik den vi hade mot Helsinki!

 9. Nu vet jag att man har blivit riktigt bortskämd med att den här suveräna sidan levererar kontinuerligt med allt från transferrykten till matchrapporter, men på senaste har det inte varit så mycket av någonting? Något tillfälligt eller har ni inte lika mycket tid längre (vilket förstås hade varit fullt förståeligt)?

  Adama Traore verkar vara på ingång, offras Markovic då? Då blir jag ledsen ?

  • Pespa: Vi har levererat extremt mycket transfernyheter den här sommaren, men Liverpool valde som bekant att försöka slutföra sina transfers snabbt. Vi tänker inte skriva spaltmeter om rykten som härstammar från usla källor, som de senaste veckornas rykten nästan alla har gjort.

   Att det inte har varit mycket matchinlägg på sistone beror på att Liverpool inte har spelat tävlingsmatcher sedan förra säsongen. Försäsongsmatcherna har fått den (lilla) bevakning som de förtjänar, men det blir en helt annan nivå på bevakningen när tävlingssäsongen börjar.

 10. #Pespa
  Det är semestertider…

  Ladda ner appen Silly season 12/13 (Engelsk app).
  Där hittar du alla rykten som händer….

 11. Sant, sant.. 🙂 Tack så mycket för tipset!

Kommentarer är stängda.