Många trodde att Liverpool skulle mönstra ett svagt lag i Prag, men icke sa Jürgen. Istället valde Klopp att gå på knockout – vilket lyckades. Segersiffrorna 5-1 gör trots allt att LFC kan rotera betydligt mer i returen på Anfield.

Ja, det var som sagt att starkt lag som ställdes på benen inför en kokande arena i vackra Prag. Startelvan var enligt följande: Kelleher, Gomez-Konaté-Quansah-Robertson, Endo-Mac Allister-Elliott, Gakpo-Nunez-Diaz.

Gomez, en till synes skadad Konaté, Nunez och Mac Allister byttes ut ganska tidigt, medan Salah också fick dryga kvarten när Diaz byttes ut. Man kan anta att syftet med Salags speltid var att få igång honom inför helgens stormatch mot Manchester City.

* * *

Första halvlek var märklig. Liverpool gick till halvtidsvila med hela 3-0, men det var inte en reflektion av chansutbytet. Tvärtom skapade Sparta också mycket men en kombination av Kellehers storspel och deras oförmåga i avslutsmomenten gjorde att Liverpool inte släppte in mål första 45.

3 mål framåt gjordes tack vare en av Sparta klantigt orsakad straff som Mac Allister förvaltade och två snygga mål av Nunez. När allt rullar på för Nunez i avsluten verkar det inte finnas några gränser för vilka fantastiska avslut han kan leverera – kul!

* * *

Andra halvlek inleddes med att Bradley gjorde ett snyggt självmål, om nu självmål kan vara snygga. Det var helt otagbart för Kelleher men skulle också bli det enda mål som irländaren släppte in under matchen.

Diaz satte 4-1 och inhopparen Szoboszlai satte 5-1. En givetvis fullständigt kassaskåpssäker seger inför returen på Anfield.