Liverpool såg ut att tappa två poäng mot Nottingham Forest – då klev Nunez fram med ett sent mål.

Ja, det var i grevens tid – eller rättare sagt i den 99:e minuten – som Darwin Nunez nickade in 1-0 på City Ground i Nottingham. Det var verkligen ett förlösande mål och vilt firande såväl bland spelarna, som bortasupportarna och också supportarna hemma i tv-sofforna.

Jag hade egentligen redan accepterat poängtappet. Analysen var enkel; Forest backade hem och satsade på kontringar på ett skickligt sätt. Känslan var att ett skadedrabbat Liverpool inte skulle lyckas spräcka målnollan.

Som alla vet kom Liverpool till spel utan ett stort antal storspelare. Eftersom Szoboszlai, Nunez och Endo kunde börja på bänken hade man åtminstone några A-lagsspelare där, men skadesituationen är alltjämt prekär.

* * *

På grund av alla skadorna startade Kelleher och Clark mot Forest.

Kelleher har blivit riktigt varm i kläderna och faktiskt lyckats ersätta Alisson på ett utomordentligt bra sätt. Som Alisson-ersättare måste man vara duktig med fötterna, alert vid utrusningarna, besitta bra reflexer och kunna rädda frilägen. Kelleher har lyckats i samtliga discipliner på sistone, vilket är fantastiskt för laget, men gör honom antagligen också omöjlig att behålla som andramålvakt en säsong till. Just Forest budade faktiskt £15m på Kelleher under januarifönstrets sista dag, men då var varken tajmingen eller pengarna de rätta för Kelleher och Liverpool. Vi kan anta att det blir andra typer av bud i sommar.

Clark fick sin första PL-start mot Forest. Det var förstås ytterligare en milstolpe i hans än så länge korta karriär. 19-åringen var klart godkänd och känslan är att man vill se mer av honom framöver. Gissningsvis kommer hans startchanser till stor del bero på Jones och Gravenberchs skadesituationer. De verkar vara tillbaka inom en relativt snar framtid, men samtidigt har Liverpools prognoser visat sig vara lite för optimistiska tidigare under säsongen.

* * *

Jayden Danns, som fyllde 18 år den 16:e januari, fick ett inhopp mot Forest. Den hårfagra unga anfallaren visade fina kvalitéer i FA-cupmatchen mot Southampton tidigare i veckan, då han lyckades göra två mål.

Att komma in vid 1-0-ledning mot Saints och att komma in och jaga segermål vid 0-0 mot Forest är uppenbarligen helt olika matchscenarier för Danns.

Danns såg lite övertaggad ut i inhoppet på City Ground, men lyckades också visa sina kvalitéer vid ett par situationer. Det är svårt att veta vad man ska förvänta sig av den här typen av spelarna, som ju är så otroligt oerfarna, men hittills har Danns levererat alla förväntningar.

Diaz, Nunez och Salah torde vara givna när alla är redo att starta, vilket förslagsvis blir mot Manchester City, men Danns och den formsvaga Gakpo borde absolut vara där bakom i hierarkin, tillsammans med Elliott som ju även kan spela på mittfältet.

* * *

Koumas och McConnell borde vara aktuella för startelvan mot Sparta Prag.

Man kan inte förvänta sig att de unga grabbarna ska uträtta (fler) mirakel under säsongen, men som avlastare är de mer eller mindre ovärderliga.

Jag tror att Klopp vore ganska nöjd med oavgjort på torsdag för att kunna avgöra hemma på Anfield i returmatchen efterföljande torsdag.