Liverpool spelar ikväll, tyvärr ser vi inte matchen på varken TV eller Viaplay. Så vi följer vår matchen via stream efter bästa förmåga.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet(c), Moreno, Lovren, Matip, Gomez, Oxlade-Chamberlain(66), Can, Wijnaldum, Firmino, Mané(88), Solanke(66)

Liverpools bänk: Karius, Milner(66), Coutinho, Salah(66), Henderson(88), Sturridge, Alexander-Arnold

Stokes startelva: Grant, Martins Indi, Shawcross, Zouma, Pieters, Allen, Fletcher(84), Diouf, Choupo-Moting(73), Shaqiri, Crouch

Stokes bänk: Wimmer, Berahino, Jese(73), Affelay, Adam(84), Haugard, Sobhi Ahmad

* * *

Matchfakta:

Stoke – Liverpool 0-3 (0-1, 0-2)

0-1 17′ – Mané
0-2 76′ – Salah
0-3 82′ – Salah

Skott på mål: 1 – 7
Bollinnehav: 39,4% – 60,6%
Passningsprocent: 71% – 81,1%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 54,2% – 64,7%
Vunna luftdueller: 58,2% – 41,8%
Offsides: 4 – 2
Hörnor: 5 – 10
Gula kort: 1 – 5
Röda kort: 0 – 0

* * *

”But could he do it on a cold rainy night at stoke?” Är ju en vanlig invändning när spelare som saknar erfarenhet av Premier League ska värvas, så det är ju inte för inte spelarna ikväll klev ut med mycket att bevisa. Såklart inte för att motbevisa en gammal klyscha, utan efter att ha tappat två ledningar i de två senaste matcherna, behöver man visa att det var missöden och inte starten på en dålig formperiod.

För att återgå till klyschan så verkade den inte vara särskilt påtaglig hos några av de för dagen orangeklädda Liverpool-spelarna. Stoke startade med att försvara djupt och överlät bollinnehavet till Liverpool som efter 17 minuter vackert satte dit 1-0 efter fint kombinationsspel mellan Solanke och Mané.

Stoke svarade med att flytta fram positionerna och tillät matchen att bli väldigt livlig, med tvära kast mellan de båda straffområdena. Första halvleken var inte en uppvisning i obefläckat försvarsspel, Stoke visade återigen att fasta situationer är något som Liverpool är oerhört obekväma med. Dem sista minuterna blev dramatiska, Simon Mignolet kommer fel i en utrusning och sparkar en framrusande Choupo-Moting över smalbenet när han är påväg runt. Ett solklart rött kort som på något märkligt sätt enbart renderade ett gult till Mark Hughes och resten av Stoke’s förtret.

Endast ett par minuter senare så får Mané ett friläge och chans att ”stänga” matchen, tyvärr blir avslutet något stressat, trots det stora försprånget på Zouma, och tar i utsidan av stolpen.

Försvarsspelet blev inte mycket bättre åt något håll i den andra halvleken och antingen har Joe Allen har kvar tydliga sympatier för Liverpool sedan tiden hos oss, eller så har han bara inte lärt sig avsluta. Redan tre minuter in i andra så skyfflar Allen en boll högt över från nära håll fint framnickad av Crouch. Det såg länge ut som att Liverpool gjorde sitt bästa för att inte spela på sin ledning. Oförmågan att kontrollera matchen och sätta tempot är något som har kostat oss poäng, och kommer fortsätta kosta oss poäng.

Idag kan vi tacka vår offensiv för att så inte blev fallet, men få matcher saknar mittfältsspel i den utsträckning vi fick se idag. Mo Salah blev inbytt och volleysköt in 2-0 och placerade sedan in 3-0 på en kontring.

Spelarkommentarer:

Mignolet – Tog väl hand om bollarna in i luften och räddade de bollar han fick mot sig. Borde blivit utvisad, där hade vi tur.

Moreno – Lämnade en del ytor bakom sig, imponerar med sin kondition, löper oavbrutet men saknar det sista i offensiven för att faktiskt producera.

Matip – Svajig idag, såg orörlig och stabbig ut flera gånger, bland annat i situationen innan Mignolet sparkar ned Choupo-Moting.

Lovren – Syntes inte så mycket idag, ett bra betyg skulle jag säga i en annars svajig backlinje.

Gomez – Saknar en del fysik i höjdduellerna, men är brytningssäker och känns faktiskt ganska lugn även när det stormar. Blir sakta bättre offensivt.

Oxlade-Chamberlain – Växer in i rollen i truppen, löpvillig och kreativ. Tog kort efter en het dust med Martins Indi, onödigt ja, men jag gillar inställningen ändå.

Can – Har svårt att hitta sin nivå. Fel ute i positionen idag, lyckades inte stänga mitten och överarbetar situationer så vi tappar momentum eller så han tvingas ta taktiska gula kort. Svag.

Wijnaldum – Livlig insats från Gini, ville mycket och var delaktig och utgjorde ett hot. Saknade lite i sista momentet idag.

Firmino – Stundtals osynlig med utgångspunkt från kanten, kombinerade fint när tillfälle gavs. Kan bättre.

Mané – Så bra spelare, målskytt och framspelare i samma förpackning. Borde gjort ett till idag, men det är glömt nu.

Solanke – Stark insats, tog chansen och spelade ett fint hold-up-spel med ryggen mot mål. Stod för en fin framspelning och kunde blivit målskytt. Hade vissa problem i luftspelet.

 

 

Inhoppare:

Milner – Kom in för att lugna ned mittfältet och lyckades.

Salah – Vad äter denne man till frukost? Två nya mål och ytterligare en imponerande insats.

Henderson – Spelade för kort tid för att bedömmas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
  1. Jag tycker att Firminos osjälviskhet vid Manés mål borde lyftas fram. Han hade utan problem kunnat lägga till en strut till sin samling men istället väljer han att visa vilken lagspelare han är och det ska premieras.

    Kul att se.

    • Jag tror dock att det handlade om att han inte ville riskera att bli avblåst för offside, alternativt bara av respekt. Man snor inte mål som är uppenbart att de ska in. Men jag förstår vad du menar:)

    • Jag tyckte dock det såg ut som Mane ropade på Firmino att inte ta den. Jag såg ju till och med lite sur ut. Men det var ju glömt på 3 sekunder

Kommentarer är stängda.