Schalkes unga mittfältare kan välja och vraka mellan olika erbjudanden.

Leon Goretzka, 22, har länge betraktats som en supertalang. Det är dock bara på senare år som tysken har fått varit skadefri under längre perioder – vilket föga oväntat har visat sig vara ett framgångsrecept för hans personliga utveckling på fotbollsplanen.

Efter en stark fjolårssäsong, som kryddades med flera imponerande insatser i Confederations Cup, har den centrala mittfältaren fortsatt på den inslagna vägen den här säsongen. Detta hade förstås skapat stort intresse under vilka omständigheter som helst, men eftersom hans kontraktssituation är densamma som Emre Cans är intresset ännu större än annars.

Goretzkas kontrakt går alltså ut efter säsongen. Enligt Bild har Schalke erbjudit honom en fet kontraktsförlängning som skulle innebära en årslön på €12 miljoner – men tidningen tillägger att klubben kommer att försöka sälja honom i januari om han inte kritar på kontraktserbjudandet innan jul.

Liverpool är en av klubbarna som uppges vara ute efter Goretzkas tjänster, men man har självklart hård konkurrens om hans signatur. Arsenal och Barcelona är exempel på andra klubbar som är intresserade.

1 kommentar
  1. Det jag har sett av honom så verkar han onekligen vara väldigt talangfull. Men är han den spelartypen Liverpool behöver? Han känns ganska lik både Keita, Gini och Lallana?

Kommentarer är stängda.