Det slutade mållöst mellan Southampton och Liverpool efter vi fått se en väldigt regnig tillställning på St Marys där ingenting ville leta sig in i nätmaskorna.

Hur slutar matchen? Coolbet levererar alltid de schysstaste oddsen: Southampton 3.20 – Oavgjort 3.50 – Liverpool 2.37


* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Karius, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Henderson, Can(78), Wijnaldum, Coutinho, Mane(91), Firmino

Liverpools bänk: Mignolet, Moreno, Origi(91), Klavan, Sturridge(78), Grujic, Lucas

Southamptons startelva: Forster, Cédric, Fonte, Van Dijk, Bertrand, Højbjerg(78). Romeu, Davis, Redmond, Boufal(66), Austin(75)

Southamptons bänk: Taylor, Yoshida, Clasie, Long(66), Rodriguez(75), Martina, Reed(78)

Matchfakta:

Southampton – Liverpool 0-0 (0-0, 0-0)

Skott på mål: 0 – 2
Totalt antal skott: 3 – 15
Blockade skott: 1 – 5
Bollinnehav: 35,5% – 64,5%
Passningsprocent: 66% – 81,3%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 49,4% – 74,3%
Vunna luftdueller: 57,1% – 42,9%
Offsides: 2 – 2
Hörnor: 1 – 8
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

When it rains, it pours säger man på de brittiska öarna och så skulle man kunna beskriva matchen på St Marys. Regnet bara vällde ner medan Klopp satt på bänken och frös i en dyngsur regnkappa. Spelet värmde inte heller upp vare sig publik eller Klopp där mycket handlade om koncentrerat försvarsspel, främst från det väldrillade hemmalaget med Van Dijk i spetsen.

Det enda som höll igång den rödvitklädd hemmapubliken var att hålla ordning på vilken tidigare Southampton-spelare man skulle bua ut så fort denne fick bollen. Inledningsvis var det spridda burop för samtliga Saints-föredettingar, men till slut valde man att fokusera sin avsky mot Lovren som ju lämnade på det ”smutsigaste” sättet. I alla fall enligt dom på St Marys. Med tanke på hur speldominanta Liverpool var så blev det snabbt ett heltidsjobb att bua, vilket även bollinnehavet på 64,5% visade prov på. Trots massivt spelövertag så lyckades dock inte LFC hitta några chanser som resulterade i nätrassel. Saints spelade utmärkt presspel och gav helt enkelt inte våra formstarka spelare chansen att andas en sekund när man vandrade in på offensiv planhalva. Det låg alltid en Southampton-spelare och gnagde hack i häl, något som visade sig vara effektivt i det redan besvärliga blöta underlaget.

Men ju längre matchen fortgick desto närmare kom man målet. Mane inledde redan i den första halvleken med ett skott som Forster fick sträcka ut ordentligt för att rädda. I den andra halvleken fick Clyne ett jätteläge att nicka in ledningen men missade. Sen får vi såklart inte glömma Firminos kalaschans att peta in bollen i mål på sitt friläge, men där han på något sätt lyckades bränna målet helt. Att Clyne skulle bli matchhjälte var kanske att begära för mycket men att Firmino skulle kunna peta in bollen på sitt jätteläge hade vi såklart hoppats på. Detta var helt enkelt inte Liverpools dag. För defensivt var bortalaget helt och fullkomligt lysande. Saints hade inte ett skott på mål under hela matchen och Joel Matip var en gigant längst bak. Detta gladde trots ett något höstdystert resultat.

Precis som Klopp sa efter matchen var det nämligen inget större fel på själva insatsen, det var bara resultatet som gav mer att önska. En normal dag med trion Firmino, Coutinho och Mane med siktet lite vassare inställt så hade den här matchen antagligen slutat tre eller fyra mål mot noll. Men idag ville det sig helt enkelt inte. Nya tag nästa lördag på Sunderland kommer till Anfield. Då får vi hoppas att det slutat regna. På återseende.

* * *

Spelarkommentarer:

Karius – Hade inte särskilt mycket att göra. Inga skott på mål och en utboxning räckte för att hålla nollan.

Clyne – Försvarade sig som vanligt bra och breddade fint på högerkanten. Borde nog ha blivit målskytt med sin nick i andra halvlek.

Matip – Vilken värvning såhär långt. Lugn, stark, bra passningsspel och säker i nickspelet. Har verkligen gett Liverpools försvarsspel ytterligare en dimension.

Lovren – Fick som vanligt höra burop från läktaren men lät inte det påverka honom i en näst intill felfri insats.

Milner – Lättläst i offensiven där han i 99 gånger av 100 valde att bryta in mot mitten istället för att utmana på sin kant. Däremot var försvarsspelet riktigt bra där Saints inte fick ett läge på hela matchen, mer eller mindre.

Henderson – Passar utmärkt i sin defensiva roll. Positionsmässigt på rätt ställe hela tiden och gjorde sitt bästa för att driva upp spelet med kvicka pass.

Can(78) – Trampade vatten stundtals när han inte var tillräckligt kvick i fötterna för att hota Southamptons täta försvar. Defensivt fanns det däremot inget att anmärka på.

Wijnaldum – Blixtrade till då och då, exempelvis när han trädde fram bollen till Mane på ett vackert sätt. Lyckades inte riktigt fylla tomrummet efter Lallana men gjorde en fullt godkänd insats.

Coutinho – Såg lite sliten ut och hade problem att ta sig loss från rödvit-klädda spelare som ofta gnagde i hälarna och drog brassen i tröjan. Trots detta hade han ett friläge där stödjebenet ställde till det och en magnifik passning fram till en Firmino som i 99 fall av 100 betyder mål.

Mane(91) – Livlig första halvlek där han hade blivit målskytt om inte Forster stått för en jätteräddning och Van Dijk storspelat. Tröttnade i andra där han inte var lika inflytelserik.

Firmino – Grym arbetsinsats som borde resulterat i ett mål, men petningen hamnade utanför istället för i nät. Detta var helt enkelt en sån dag där inget ville in.

Inhoppare:

Sturridge(78) – Gjorde skillnad direkt när han byttes in och försökte hela tiden hota. Bra inhopp som med facit i hand kanske borde kommit något tidigare.

Origi(91) – Spelade för kort tid för att bedömas.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

1 kommentar
  1. Dessa landslagsuppehåll… syntes tydligt på flera att det fanns tendenser till att vara slitna och sega, samtidigt som en av våra absolut viktigaste spelare i form av Lallana kom tillbaka skadad. Tur att det är långt kvar till nästa!

    Blev mycket imponerad av Virgil van Dijk i Saints, ser ut att ha alla verktyg för att bli en mittback av världsklass. Blir förvånad om inget storlag köper honom i sommar!

    Kul att se respekten från andra lag, när ett såpass bra lag som Southampton backar hem på hemmaplan(!) där de är erkänt starka.

Kommentarer är stängda.