Liverpool har ögonen på en av ryska ligans absolut bästa offensiva spelare.

Januaris transferfönster närmar sig med stormsteg. Många fans riktar blickarna mot framförallt Bundesliga för att hitta potentiella nyförvärv till Liverpool – men Klopp förefaller att styra sin blick ännu mer österut – närmare bestämt mot Ryssland.

Vi vet sedan tidigare att LFC scoutar Sardar Azmoun. Idag rapporterar Liverpool Echos duktiga journalist James Pearce att Spartak Moskvas yttermittfältare Quincy Promes också är en spelare som Klopp överväger att hämta in i januari. Den 24-årige Promes är en holländsk landslagsman som kan spela på en stor rad offensiva positioner. Han är snabb, teknisk och löpstark vilket innebär att han passar in i Klopps mall.

Enligt Liverpool Echo vill Spartak ha omkring £25 miljoner för Promes. Att de kräver en stor summa är inget märkligt i sig, med tanke på att spelaren i fråga sprutar in poäng i Ryssland.

Nedan är Promes poängskörd i ryska ligasammanhang:
14/15: 28 matcher, 13 mål, 5 assists
15/16: 30 matcher, 18 mål, 5 assists
16/17: 10 matcher, 5 mål, 6 assists

Det är därmed inte märkligt att Spartak håller hårt i Quincy.

2 kommentarer
  1. Kontrakt till 2021/2022 också. Jag tror Sparktak kommer att kräva minst £30m.

    • Tydligen så vill dom ha £25m. Tycker det är bara att slå till i så fall. Om det finns en chans att få loss en så pass lovande och bra spelare i januari så tycker jag inte Liverpool ska tveka. Gick ju plus i somras så pengar är inget problem.

Kommentarer är stängda.