The Saints. Bortaplan. Regn. Ett trött jävla landslagsuppehåll.

The champions elect utan Adam Lallana.

Småsaker som räckte för att ligans bästa lag inte kunde ta sikte på ännu en överkörning. Inte ens uppladdningen av att se två konkurrenter tävlande om vilka som var mest usla, värdelösa eller fullständigt otillräckliga kunde skapa gnistor i regnet. Manchester United är så skit just nu att jag inte skulle bli förvånad om vi ligger tjugo poäng före dem i januari.

I ljuset av det så känns ändå inte resultatet besvärande.För det första är konkurrenterna inte tillräckligt bra för att utnyttja att Liverpools slagskepp inte är slagfärdigt nog att vinna varje vecka. Det är ett stort utropstecken numera att spelar man mot Liverpool så kan man försvara sig hela matchen och eventuellt lyckas få med sig en pinne men försöker du något naivt kan du mycket väl förlora med fem. Vi har sett det tydligt två gånger nu. Igår och mot Manchester United. Det ena laget har handlat in reklampelare för miljarder och ska vara våra konkurrenter, då ville vi se en sprakande batalj men vi fick se en trött buss parkerad på sin planhalva hela matchen. Visserligen smarta nog för att inte ens våga försöka. Igår hände det igen, ett lag på övre halvan som spelar på hemmaplan för rädda för att ens försöka vinna. Som de sprang, de sprang livet ur sig för att försvara den där poängen.Grattis båda lagen klarade att ta den, men det kommer inte räcka. Ni är för dåliga och vi är för bra. Båda matcherna var Liverpool fortfarande det enda laget med målchanser, och med lite ytterligare skärpa så ligger bollen ändå i nät. Trots att vi är ett helt nytt projekt med flertalet nya spelare där det kommer gnissla i många matcher så vågar inte ens lagen vara giriga och snegla mot tre poäng. Mot Liverpool är det att springa som hundar, ha lite tur eller förlora med fem som gäller. Vilket annat jävla gäng ska kunna jaga en sådan maskin? Ett trött Manchester City med den nyfunne sprintern Yaya Touré?

Nej vi är fortfarande the champions elect. Lagen kan få fortsätta klä ut sig till hundar och göra sitt bästa för att jaga oss. Coutinho fick spela hela matchen med en ryggsäck full av grus och såg besvärad ut av det, men det kommer bara göra honom bättre. Inom kort kan du inte ens fylla hans ryggsäck med sten, bollen kommer fortfarande ligga i nät, för så bra är vår superbrasse. Vi får acceptera och istället njuta av att lag numera är fotbollsmördare, inte för att de vill utan för att de inte vill förlora med fem.

Resten av säsongen kommer vi få se ett skådespel fullt med hundar och bussar men det spelar ingen roll för vi kommer vara för bra. Vi är the champions elect, vi är framtiden.

fergie

 

4 kommentarer
  1. Det är väl Chelsea då… ;D

    Kul text i övrigt. Varlänge sedan man vågade känna trygghet och stolthet, något som din text verkligen spred. Vi är fan riktigt jävla bra!

  2. Kaxigt, men ändå sant!! Bra krönika!
    Det blir jäkligt intressant att se om motståndarna har fått så stor respekt för LFC att dom framöver bara försöker försvara sig med 11 man bakom bollen!

Kommentarer är stängda.