Liverpool stod för en medioker insats när Shrewsbury hämtade in 0-2-underläge till 2-2. Det blir därmed omspel i FA-cupen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva:  Adrian, Williams, Matip(79), Lovren, Larouci, Fabinho, Chirivella, Jones, Minamino(85), Elliott(71), Origi.

Liverpools bänk:  Kelleher, Keita, Firmino(85), Salah(79), Oxlade-Chamberlain(71), Hoever, Alexander-Arnold.

Shrewsburys startelva: O’Leary, Love, Shaun-Williams, Ebanks-Landell, Pierre, Golbourne, Norburn(26), Goss, Laurent, Whalley(85), Lang(60)

Shrewsburys bänk: Murphy, Edwards(26), Beckles, Walker, Udoh(85), Cummings(60), Hart

Tomas spelarkommentarer:

Adrian – Bäst för dagen i LFC, stod för några riktigt högklassiga räddningar i båda halvlekarna. Chanslös på målen. Kanske lite svajig i spelet med fötterna, men där kan vi skylla lite på planen.

Williams – Mycket delaktig i den första halvleken, tog sig framåt i planen en hel del och visade upp sin fina högerfot. Slog inlägget som ledde till 2-0, även om det mer var en svag insats av Shrewsbury-spelaren än ett svårförsvarat inlägg. Föll ur matchen i andra halvlek, helt.

Matip(79) – Han brukar kunna vara lite ringrostig efter skador och det kan man lugnt säga att han var idag också. Kom fel i de flesta situationerna och hanterade bollen väldigt svagt. En insats att glömma.

Lovren – Vi nöjer oss med att konstatera att van Dijk och Gomez kommer att starta i ligaspelet.

Larouci – Hade det ganska jobbigt idag, speciellt under den andra halvleken. Orsakade en straff, även om den var utanför straffområdet, och hamnade ofta i bekymmer. En nyttig erfarenhet, det här var en helt annan match än mot Everton.

Fabinho – Fick nittio minuter i benen, det var väl egentligen det enda positiva. Inte alls lika dominant som vi vant oss vid, men det är inte så konstigt efter skadefrånvaron.

Chirivella – Bra i första halvlek, inte alls lika bra i den andra halvleken. Spelade fram till ledningsmålet och höll överlag i bollen på ett övertygande sätt, men när Shrewsbury började jaga mål vek han ner sig lite för enkelt.

Jones – Målskytt igen, hade ett par ytterligare halvchanser, men lyckades inte sätta någon större prägel på matchen i övrigt.

Minamino(85) – Kom inte alls in i matchen, rörde sig ganska bra, men det märks att han har en bit kvar innan han är helt inne i spelet.

Elliot(71) – I stort sett osynlig idag, den där blixtrande spelaren vi vant oss vid att se fanns inte där. Tråkigt, men fullt begripligt att en spelare i hans ålder kan te sig lite ojämn när han spelar mot seniorer. Hans tid kommer.

Origi – Nej, den här insatsen glömmer vi Divock. Hade ett skapligt skott i andra halvlek, men inte mycket mer än så.

Inhoppare:
Oxlade-Chamberlain(71) – Tog dagens mest optimistiska beslut när han drog till på en frispark långt, långt ifrån mål, men blev aldrig den där injektionen som laget behövde. Svagt inhopp.

Salah(79) – Svårt läge att komma in i, då vi inte hade något spel över huvud taget. Hade kunnat bli matchvinnare om han riktat nicken på Firminos lyftning lite bättre, men det hade i ärlighetens namn varit orättvist.

Firmino(85) – Kom in sent, ändå inblandad i två skapliga chanser. Visade lite av sin klass trots den korta speltiden.