Liverpool vann åter igen mot Newcastle och tog därmed 6 av 6 möjliga poäng av Saudi-klubben den här säsongen. Matchen avgjordes under en 12-minutersperiod där LFC gjorde 2 mål och hemmalagets målvakt Pope blev utvisad.

Spelarkommentarer:
Alisson – Räddade ett friläge vid ställningen 0-0 och stod även för flera kvalificerade räddningar i andra halvlek. Var förmodligen Liverpools bästa spelare, trots att man spelade med en man mer stora delar av matchen.

Trent – Hade en del problem med lurige Saint-Maximin, men å andra sidan gav fransmannen Trent för mycket tid i samband med 0-1-målet. Kul att se Trents offensiva uppsida göra comeback.

Gomez – Utstrålade inte säkerhet, men ändå en helt okej insats.

van Dijk – Hans blotta närvaro i eget straffområde gjorde att allt kändes lite säkrare. Hans långa passningar skapade en bättre variation i anfallsspelet.

Robertson – Kom till många bra offensiva situationer i andra halvlek, men slarvade i de avgörande momenten. Överlag en gedigen insats.

Fabinho – Helt okej match. Varnad redan i den 20:e minuten, aldrig nära en andra varning.

Henderson(59) – Energisk så länge han orkade. Tog många bra löpningar i båda riktningarna. Aningen slarvig i passningsspelet.

Bajcetic(59) – Bäst på mittfältet utan att dominera. Inblandad i uppbyggnaden till Gakpos mål med en fin aktion.

Salah – Bättre spelmässigt än på länge. Fin framspelning till Gakpo.

Gakpo(59) – Blir bättre och bättre. Självförtroendet ser ut att ha växt. Bra löpning, touch och avslut vid målet.

Nunez(59) – Opererade från vänsterkanten. Utgjorde som vanligt ett stort hot. Gjorde ett riktigt bra mål.