Trots en drömstart förlorade Liverpool med hela 2-5 i den första drabbningen mot Real Madrid.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Real Madrid 2-5 (2-2, 0-3)
1-0: Darwin Nunez (Salah) 4′
2-0: Mohamed Salah 14′
2-1: Vinicius Junior 21′
2-2: Vinicius Junior 36′
2-3: Eder Militao (Modric) 47′
2-4: Karim Benzema (Rodrygo) 55′
2-5: Karim Benzema (V.Junior) 67′

Bollinnehav: 51,6% – 48,4%
Skott på mål: 5 – 6
Skott utanför: 2 – 2
Passningsprocent: 85,4 – 85,2
Hörnor: 4 – 3
Offsides: 0 – 0
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:
Alisson – Stod för en dundertavla som dagens Liverpool inte har råd med. Annars chanslös på målen.

Trent – Hade problem med Vinicius när medspelarna inte gav understöd, men vilken ytterback hade inte haft det? En godkänd insats.

Gomez(73) – Hade kunna gjort bättre ifrån sig innan tre av baklängesmålen. Hans snabbhet redde dock ut en del av Madrids spelvändningar. Såg ut att dra baksida lår, därav bytet.

van Dijk – Blandade och gav. Överglänste sin mittbackskollega Gomez med råge. Dock inte den ”muren” som han var för några år sedan, det gick att spela igenom honom lite för många gånger.

Robertson – Fokuserade mycket på att hålla Rodrygo i schack, Det lyckades han hyggligt med, även om det gick ut över hans offensiv. Stod för ett fantastiskt defensivt ingripande när han förhindrade ett baklängesmål från nära håll.

Fabinho – Såg inspirerad ut. Tog många initiativ med bollen, sprang rätt och gjorde bra värderingar när han gick in i närkamper. Dessvärre går allt lite långsammare nuförtiden, vilket gör att allt han gör blir lite sämre, även när han tänker rätt.

Bajcetic(85) – Ynglingen fortsätter att växa. Åter igen bra i spelet utan boll, men hade lite för många bolltapp i den här matchen, tog för många onödiga risker i passningsspelet.

Henderson(73) – Taggad till tusen och fick till sitt presspel bättre än på länge. Tog många bra löpningar.

Salah – Imponerade första halvtimmen, då var han involverad i mycket framåt. Ganska anonym i andra halvlek.

Gakpo(64) – Bra och involverad första 20-25, men blev allt osynligare ju längre matchen pågick. Jobbade dock stenhårt sålänge han var på planen.

Nunez(64) – Inledde matchen med att göra ett magiskt mål. Slet stenhårt, lyckades dock inte riktigt sätta sin prägel på matchen.

* * *

Inhoppare:
Firmino(64) – Tillförde inget särskilt.

Jota(64) – Såg fortsatt ringrostig ut. Flera dåliga touchar.

Matip(73) – Kom in när Gomez gick sönder. Hyfsat stabil.

Milner(73) – Lyckades inte med något särskilt.

Elliott(85) – Lyckades gestikulera till sig ett gult kort.

2 kommentarer
 1. Mycket befogad kritik av experter och gamla stjärnor, denna upplaga har sett sitt bäst-före datum passera och är i behöv av en rejäl uppgradering. Snabbt räknat så kommer vi behöva 3-5 nya spelare varav 2-3 som går direkt in i startelvan. Kan ju så klart vara som så att om vi får ordning på mittfält så ser backlinjen bättre ut etc.

  Jag hade gärna sett en utmanare till Trent som är expert på det defensiva, som man kan slänga in i en match där man behöver försvara sig mot en Vinicius (som låg bakom 4 mål). Gärna en backup till Van Dijk då jag tror att Matip försvinner i sommar. Tre nya mittfältare för att ersätta Milner, Keita, Oxelade och växla ut Henderson. En backup till Salah behövs också då det behöver tänkas på att växla där med.

  Tror inte vi kommer att köpa alla på en gång, utan vi får räkna med några år i skitrännan för att få till dessa köp och att spela ihop ett nytt lag. Bara hoppas att vi fortsatt kan handla från A-hyllan även om vi inte alltid lyckas nå CL…

  • Jag tror att man skulle behöva ta in någon som kan avlasta Trent. Han spelar extremt mycket. Är lite rädd för att hans karriär kommer att förkortas av ett för hårt matchande.

   Befarar att sommarrenoveringen kommer utebli, eller inte bli tillräckligt stor. Om man mot förmodan skulle ta in 3 nya mittfältare, 1 mittback istället för Matip, 1 högerback som avlastar Trent och 1 ersättare till Firmino, så skulle laget se väldigt spännande ut igen. Hur spännande beroende på vilka som kommer in, förstås.

   Frågan är väl också om några av de etablerade spelarna i bra ålder (Fabinho, kanske t.om Salah?) inte borde lämna för att få en nytändning. Ett miljöombyte skulle nog göra de herrarna gott.

Kommentarer är stängda.