Liverpool tappade poäng för andra ligaomgången i rad efter 1-1 mot Crystal Palace.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Crystal Palace 1-1 (1-0, 0-1)
0-1: Wilfried Zaha 32′
1-1: Luis Diaz 61′

* * *

Första halvlek präglades av ett stort spelövertag för Liverpool. Man inledde övertygande och skapade många situationer i Crystal Palaces straffområde. Därför var det helt orättvist när Zaha satte 1-0 till bortalaget efter en vass spelvändning där Fabinho först blivit bortgjord och Zaha löpt sig fri bakom Liverpools mittbackar. Även om Palace fortsatte att hota i kontringsspelet var känslan i halvtid att Liverpool mycket väl skulle kunna ta sig samman och vända matchen, inte minst eftersom Nunez träffade stolpen precis i slutet.

Andra halvlek fick en ytterst oväntad händelseutveckling. Redan i den 57:e minuten blev Nunez utvisad efter en skallning på Andersen utanför spel. Det var en chock som många lag hade haft svårt att skaka av sig, men på något sätt lyckades Liverpool ta sig samman. Diaz, som i princip varit osynlig fram tills dess, spelade som besatt efter Nunez dumma utvisning och kvitterade med ett solomål i den 61:a minuten. Därefter var Liverpool det klart bättre laget och hade bud på ett segermål, men Palace stack också upp och hotade vid enstaka tillfällen.

Sammanfattningsvis gjorde Liverpool en svag insats i den bemärkelsen att man borde ha skapat mer konkret och gjort fler mål; där märktes Thiagos frånvaro avsevärt. Defensivt skapade Palace en hel del i spelvändningarna, men det var svårt att undvika, med tanke på att LFC vill spela en hög backlinje och Phillips ställdes mot Zaha. Det positiva var hur Liverpool tog sig samman efter utvisningen, det negativa var… resten.

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Räddade ett par frilägen. Helt okej ingripande vid målet, men Zahas avslut var perfekt.

Trent – Hade en del farliga inlägg, man vill dock ha ännu mer offensivt från honom i en sån här match.

Phillips(63) – Gjorde vad han kunde, men det räckte inte. För dålig i passningsspelet, otillräcklig mot Zaha. Palace styrde medvetet allt mot honom.

van Dijk – Arrogant vid målet, annars en gedigen insats.

Robertson(63) – Gav ett slitet intryck. Lyckades aldrig tillföra offensivt så som han brukar göra.

Elliott(79) – Skicklig på små ytor och en del vackra aktioner, men i slutändan hände det för lite på den sista tredjedelen. Tog ofta för många touchar.

Fabinho – Sålde sig för enkelt vid Palace mål. Ok match annars, men det var misstaget blev dyrköpt.

Milner(63) – Slet och försökte verkligen, men jag tappade räkningen över antalet usla inlägg som han slog. Ett svaghetstecken att han fortfarande startar ligamatcher år 2022.

Salah – Kom till chanser utan att få till avsluten. Inte dålig men man förväntar sig mer av någon som tillhör den absoluta världstoppen.

Darwin – Utvisad i 57:e. Kom till chanser som han brände. Blev uppenbart provocerad av Andersen vid flertalet tillfällen men tappade fattningen helt vid utvisningssituationen. Nu väntar 3 matchers avstängning och några veckors självrannsakan.

Diaz – Spelade helt plötsligt som besatt efter Darwins utvisning. Vackert solomål. Märkligt osynlig fram tills dess.

* * *

Inhoppare:

Tsimnikas(63) – Kom till skillnad från Robo till många inläggssituationer, men utförandet var ofta direkt dåligt.

Henderson(63) – Kom in och höjde passningstempot. Behövs på planen mot United.

Gomez(63) – Kvävde Palaces spelvädningar på ett bra sätt, klasskillnad mot Phillips. Ska givetvis starta mot United om Matip och Konaté fortsätter vara otillgängliga.

Carvalho(79) – Involverad i en hel del i och kring offensivt straffområde. Kom till en fin chans som han missade. Gjorde ett positivt intryck och man vill se mer av honom framöver.

2 kommentarer
  1. Kändes som att Darwin var helt övertaggad att för första gången visa upp sig för hemmapubliken, hade väldigt dålig bolltouch och kändes som att han tog felbeslut hela tiden. Borde gjort 2 mål i första halvlek på en vanlig dag men iom övertaggningen så blev allt bara fel. Sen frustrationen över att inte få till nåt gjorde att han tände till när Andersen märkte att han var lättretad och körde de äldsta trixen i boken och satte dit Darwin.

    Han har mycket att lära, är ung och ska vara hos oss länge. Men man får hoppas att han har psyket att komma igen och inte klappa ihop efter en sådan start. Vill ju inte att detta blir en ny Markovic.

    • Håller med om att Darwin såg övertaggad ut under den tiden han spelade. Kanske hade Klopp matchat laget annorlunda om fler alternativ varit tillgängliga. Det märks att man har tappat fler (Mané, Minamino, Origi) än som kommit. Bredden är inte densamma nu när ett par anfallsalternativ (Jota, Firmino) är skadade.

Kommentarer är stängda.