Nunez gjorde bort sig mot Crystal Palace – men uruguayanen kan gå stärkt ut situationen.

Jag förstod inte ens vad som hade hänt när domaren visade upp rött kort mot Crystal Palace. Till vem? För vad? Vad händer? VAR? Total förvirring. Det visade sig vara Darwin Nunez som fick rött kort. Han hade visserligen sett frustrerad ut under matchen, men att frustrationen skulle mynna ut i en sådan eftersläng var oväntat. Domaren hade inget annat val än att ge Nunez rött kort, trots att Joachim Andersen uppenbarligen tog sig an rollen som provokatör matchen igenom.

Nunez hade annars inlett sin Liverpool-karriär på ett fantastiskt sätt. Han levererade i Community Shield och stod för ett starkt inhopp mot Fulham. Faktum är ju att han var en av få ljusglimtar i ligapremiären och att vi alla såg fram emot att se hans fortsatta framfart. Det gör vi fortfarande, men nu har momentet av galenskap mot Crystal Palace pausat hans LFC-karriär.

Jürgen Klopp är tydlig med att Nunez gjorde fel, men är samtidigt lika tydlig med att man stöttar honom. Alla kan göra fel, är Klopps budskap. Det är alla förstås medvetna om. Alla kan göra fel, men man får inte göra samma fel flera gånger. Precis som Luis Suarez är inne på i en nylig intervju kommer motståndarna att vara på Nunez ännu mer nu på grund av hjärnsläppet mot Crystal Palace. Det innebär att Nunez måste gå stärkt ur avstängningsperioden för att kunna klara de mentala påfrestningarna som väntar.

En annan utmaning för Nunez och resten av laget är hur man ska hantera låga försvar. Han är sylvass när ytor finns, men hade desto svårare när Palace parkerade bussen på Anfield. Det var förstås inte ett ensamt misslyckande; övriga levererade inte heller. Thiago Alcantara saknades på mittfältet. Nu måste Liverpool hitta vägar att vinna utan både Nunez och Thiago. Att andra spelare på samma positioner dras med skador underlättar inte situationen och frågan är om truppen är tillräckligt bred för att kunna utmana på alla fronter den här säsongen. Min uppfattning är att truppbredden är beroende av att några unga spelare får sina genombrott, men det återstår att se om så blir fallet.

För laget väntar flera svåra matcher de kommande veckorna, för Nunez väntar en tid att begrunda sina misstag. En gång är ingen gång, men två vore inte lika med noll.

1 kommentar
  1. Gillar att det är just Suarez som verkar fungera lite som en mentor för Nunez, han var ju galenskapen personifierad 😀 Levde kanske inte som han lärde alla gånger, men jäkla vilken fotbollsspelare. Hoppas att Nunez kan göra som Suarez (som blev extremt provocerad) använda frustrationen till att höja sig själv en nivå. Spännande fortsättning

Kommentarer är stängda.