Liverpool stod åter igen för en svag insats när krislaget Manchester United vann med 2-1 på Old Trafford. Nu höjs allt fler röster om att klubben bör rekrytera åtminstone en till mittfältare.

* * *

Matchfakta:

Manchester United – Liverpool 2-1 (1-0, 1-1)
1-0: Jadon Sancho 16′
2-0: Marcus Rashford 53′
2-1: Mohamed Salah 81′

Bollinnehav: 29,6% – 70,4%
Skott på mål: 4 – 5
Skott utanför: 4 – 7
Passningsprocent: 65,9% – 83,7%
Hörnor: 6 – 8
Offsides: 2 – 2
Gula kort: 3 – 1
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – En av få som kom undan med hedern i behåll. Kunde inget göra vid baklängesmålen och stod för flera gedigna ingripanden.

Trent – Hade svårt mot Elanga och kom inte fram offensivt förrän i slutet av matchen.

Gomez – Fick en ovanlig start och var förmodligen bäst i backlinjen, men samtidigt inget bra tecken att lagets defensiv verkar kollapsa varje gång han spelar tillsammans med van Dijk (förra gången var i 2-7-matchen mot Aston Villa).

van Dijk – Gjorde en av sina sämsta insatser i Liverpool-tröjan. Svängdörrarna på mittfältet underlättade förstås inte för backlinjen heller.

Robertson(85) – Vänstersidan var lagets bästa anfallshot i matchen. Byttes åter igen ut mot Tsimikas och man undrar varför en spelare som tidigare år tagit maxlöpningar ända in i tilläggstiden helt plötsligt ser ut att bli trött i slutet av matcher.

Milner(73) – Slet hårt och tänkte rätt i alla situationer, men nästan alltid steget efter. Laget blev klart bättre efter hans uttåg och det är naturligtvis ett stort svaghetstecken att startar flera ligamatcher i rad vid 36 års ålder. Med all respekt för Milner, så säger det mycket om truppen.

Henderson(59) – Lyckades inte skydda backlinjen och kom heller inte in i pressen. Behöver en bättre omgivning för att lyckas fullt ut.

Elliott – Otillräcklig i spelet utan boll, spännande intentioner med densamma. Fick mycket beröm av engelska journalister efter matchen, men handen på hjärtat; ingen hade berömt Keita för en likadan insats. Långsiktigt kan Elliott bli en del av lösningen, kortsiktigt är han en del av problemet såvida han inte utvecklas mycket på kort tid.

Luis Diaz – Lagets klart bästa spelare, särskilt i den första halvleken när många medspelare var under isen. Var kreativ, men man hade önskat att det resulterat i fler konkreta målchanser.

Firmino – Hamnade för djupt ner i banan och var därför i stort sett aldrig inblandad i situationer högt upp i banan. Såg osmidig och kantig ut i sina rörelser, precis som han gjorde delar av förra säsongen. Måste rycka upp sig rejält om han ska erbjudas nytt kontrakt.

Salah – Vaknade till liv i slutet av matchen när laget flyttade upp sina positioner. Blev målskytt, vilket alltid är positivt. Man hade önskat att han kunde ta tag matchen när laget var som sämst.

* * *

Inhoppare:

Fabinho(59) – Oklart varför han inte startade matchen. Erbjöd det skydd åt backlinjen som den engelska mittfältstrion var oförmögna att göra. Måste starta nästa match.

Carvalho(73) – Blixtrade till några gånger utan att få till det i de avgörande momenten.

Tsimikas(85) – Nytt inhopp istället för Robo. Det var uppenbart att laget tappade momentum i samband med alla byten vid denna tidpunkt (LFC gjorde ett, United tre).

4 kommentarer
 1. Två saker jag är trött på

  1. Fans som skyller allt på henderson

  2. Firmino! Han är inte tillräcklig bra för Liverpool så är det bara

  • En sak jag är trött på: fans som skyller allt på Firminho 😉

 2. Man är för första gången på åratal (skadesäsongen borträknad) där man är på riktigt orolig om vad som händer med vårt kära lag. Känns oharmoniskt på och utanför plan, våra gamla spelare känns otroligt slitna och hänger inte med alls (Van Dijk, Henderson, Milner, Firmino, Robertson, Salah). Våra unga håller inte helt att bära laget när skadade/gamla spelare inte levererar.

  Känns som en ren mellansäsong där vi kommer behöva scouta och föryngra laget rejält för att ha chansen nästa säsong. Blir att slåss om CL-platserna denna säsong är jag rädd för…

  Vi har redan tappat 7 poäng på 3 omgångar, för att bli mästare så har vi inte råd att tappa 7 poäng till på 35 omgångar (för att vara lite krass).

 3. Skyller inte på firmino, stora delar av laget spelade dåligt. Jag tycker bara att han inte är tillräcklig bra för Liverpool!

  Jag skulle gärna vilja läsa vad totala Liverpool tänker kring firmino. Handlar det om systembytet som gör honom mer ineffektiv( Salah och Diaz är med breda än vad salah och Mane var) eller är det meningen att han ska droppa så djupt osv

Kommentarer är stängda.