Det var blåsigt, blött och stormigt på Carrow Road, men Liverpool vann i vanlig ordning efter Mane avgjort i comebacken.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum(60), Keita(84), Oxlade-Chamberlain(60), Salah, Firmino

Liverpools bänk: Adrian, Fabinho(60), Lovren, Milner(84), Mane(60), Lallana, Origi

Norwich startelva: Krul, Aarons, Hanley, Zimmermann, Byram(27), Tettey(84), McLean, Rupp(83), Duda, Cantwell, Pukki

Norwich bänk: Fahrmann, Godfrey, Vrancic, Hernandez, Lewis(27), Buendia(83), Drmic(84)

* * *

Matchfakta:

Norwich – Liverpool 0-1 (0-0, 0-1)

0-1: Mané 78′

Skott på mål: 1 – 6
Totalt antal skott: 5 – 17
Skott utanför: 3 – 7
Bollinnehav: 36,5% – 63,5%
Passningsprocent: 72,6% – 83,9%
Vunna luftdueller: 52,2% – 47,9%
Offsides: 1 – 0
Hörnor: 2 – 7
Gula kort: 1 – 2
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Hade inte mycket att göra men var riktigt vass dom få gånger han behövdes. Fick fingrarna på bollen framför Pukkis fötter vid ett friläge (trots att det nog var offside dessförinnan) och räddade samme spelares läge när Norwich jagade kvittering mot slutet. Höll nollan återigen.

Alexander-Arnold – Hade ingen större lycka vid fasta situationer som oftast inte letade sig förbi första spelaren. Till Trents försvar ska sägas att det inte var helt lätt att få bollen ligga still. Var annars rätt tuff mot Cantwell som brakade ihop med varandra flertalet gånger, framförallt i första.

Gomez – Inga krusiduller i kampen mot Norwich rätt tama anfallsförsök. Tog till synes rätt beslut hela tiden och vågade falla när det behövdes, eller rensa bollen till läktaren när det kändes rätt. Stabil försvarsinsats.

Van Dijk – Behövde bara svettas en gång på hela matchen när Pukki fick yta att avsluta mot Alisson. Blev annars mest nerbrottad vid hörnor med högst regelvidriga medel.

Robertson – Inte riktigt fokuserad på uppgiften och hittade inte alls fram på sin kant trots flera bra lägen att hitta medspelare. Krävs bättre skärpa på tisdag.

Henderson – Tillbaka på sin gamla roll som defensiva mittfältare. Blev dock uppflyttad efter Fabinhos inhopp och det visade sig vara ett genidrag. Kaptenen skapade tryck mot Norwich och visade vägen med sin intensiva press. Spelade även fram Mané till avgörandet. Mycket imponerande insats.

Wijnaldum(60) – Rätt anonym i spelet med boll. Hyfsat effektiv på att vinna tillbaka bollen, med betoning på hyfsat. På det stora hela kändes detta inte riktigt som holländarens kväll och blev mycket riktigt utbytt.

Keita(84) – Startade lovande och hade några individuella dribblingar in mot straffområdet som gav mersmak. Lyckades däremot inte riktigt hitta fram till de riktigt heta chanserna, innan han brände ett jätteläge rakt i armarna på Krul, bara ett par meter från mållinjen. Inte riktigt hans kväll helt enkelt.

Oxlade-Chamberlain(60) – Hade svårt att hitta igenom ett kompakt Norwich-försvar och hade en tuff kamp mot Aarons på sin kant som han sällan gick segrande ur. Utbytt.

Salah – Finurlig med bollen vid fötterna. Fick dock mest fokusera på att springa i djupled på långbollar vilket gav egyptiern noterbart flås i de hårda vindarna. Hade ett avslut mot mål och hittade ytor mot slutet av matchen, men hade inte skärpan i de avgörande passningarna.

Firmino – Såg verkligen ut att vara på spelhumör och hade massor med tricks i sin brasilianska trollerilåda. Hans bollkontroll, smarta löpningar och oberäknelighet gjorde honom till en av Liverpools farligaste spelare i framförallt första halvlek. Missade annars en jättechans i slutet av matchen.

Inhoppare:

Fabinho(60) – Gjorde verkligen skillnad. Bidrog med både fysik i närkamperna och kvalité i passningsspelet.

Mane(60) – Sylvass comeback. Ingav direkt väldigt mycket respekt och fick stundtals yta bara för att han var just Sadio Mané. Visade annars sin klass genom att snyggt ta ner bollen och avsluta segermålet distinkt vid första stolpen.

Milner(84) – Ytterligare en comebackande spelare som bidrog med sin rutin för att säkra segern återigen.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

2 kommentarer
  1. Alisson Man of the Match dom andra kan betydligt bättre.

  2. Har svårt att se Gini och Keita ta en startplats på tisdag efter deras matcher i går. Spelade Gini överhuvudtaget i första halvlek? Kom på mig själv att tänka, har vi gjort ett byte i halvtid när han kom ut ur spelartunneln i andra halvlek. Keita, tyvärr så har han nog inte riktigt det som behövs för att bli en toppspelare i LFC. Han ser oerhört vek ut i närkamperna. Sen tycker jag att han tar för mycket felbeslut vid sista passningen, det beror säkert på lite speltid. Frågan är om han håller en hel säsong.

Kommentarer är stängda.