Med en bedrövlig insats missar Liverpool chansen att hänga med i toppen, Watford vinner enkelt och rättvist med 3-0. Vi har väldigt mycket att jobba på i båda ändarna av planen.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Bogdan, Clyne, Skrtel(41), Sakho, Moreno, Henderson, Lucas, Can, Lallana(74), Coutinho, Firmino(74)

Liverpools bänk: Fulton, Randall, Toure, Allen, Ibe(74), Origi(41), Benteke(74)

Watfords startelva: Gomes, Nyom, Britos, Cathcart, Ake; Capoue, Watson; Abdi(79), Deeney (c), Jurado(76), Ighalo

Watfords bänk: Arlauskis, Behrami(79), Oulare, Guedioura, Anya(76), Holebas, Diamanti

Matchfakta:

Watford – Liverpool 3-0 (Ake 4, Ighalo 15, 85)

Skott på mål: 5-4
Bollinnehav: 34,5%-65,5%
Passningsprocent: 53,8%-75,2%
Passningsprocent planens sista tredjedel: 44,1%-63,2%
Offsides: 1-10(!)
Hörnor: 7-9
Gula kort: 1-0
Röda kort: 0-0

* * *

Matchreferat:

Vi får en riktig mardrömsstart i matchen, när Watford tar ledningen i matchens andra minut. Målet borde nog aldrig ha godkänts, då Adam Bogdan får bollen sparkad ur sina händer, men en målvakt med pondus låter aldrig sådant inträffa. Inledningen speglar den första halvleken väl, vi begår enkla misstag över hela planen, visar ingen som helst vilja i närkamperna och är aldrig nära att ens komma i närheten av en målchans. Watford däremot spelar med självförtroende. De vinner varje kamp om bollen och hittar varandra med passningarna. När 2-0 kommer är det inte någon överraskningen. Lucas gör ett misstag på mitten, Skrtel följer upp det med ett ännu grövre misstag när han misslyckas med att slå undan bollen i kamp med Ighalo och Bogdans position vid skottet är ytterligare ett tecken på att vår andremålvakt inte håller på den här nivån. Offensivt finns det inget positivt att ta med till andra halvlek, Lallana, Firmino och Coutinho har inte gjort mycket annat än att slå felpassningar, tappa bollar eller springa offside. Vi får verkligen hoppas att andra halvlek åtminstone innehåller rätt inställning från våra spelare, för sämre än man visat de första 45 är det svårt att föreställa sig.

 

Andra halvleken inleds med att vi slår en passning ut över sidlinjen i ostört läge. Vi försöker skapa kontakt med några halvdana anfall, men är aldrig riktigt nära. Felbesluten haglar även under den andra halvleken och det är Sakho som är den störste syndaren under de sista 45 minuterna. Vi gör en dålig halvlek, så här får det inte se ut när Liverpool spelar. Klopp försöker med några byten, men det blir inte mycket till skillnad. Våra spelare håller inte måttet idag och kanske kommer januarifönstret att bli mer hektiskt än vi först trodde.

* * *

Spelarkommentarer:

Bogdan – Gör någon räddning i andra halvlek, men det går inte att sätta annat än ett underkänt betyg på honom. Hans misstag i första halvleken ger oss en rejäl uppförsbacke och känslan av att vår andremålvakt inte håller i Premier League är ännu starkare nu än tidigare.

Clyne – Ger bort en onödig hörna som leder till det första baklängesmålet, inga direkta misstag i övrigt, men man måste kunna kräva mer av en spelare än att denne inte begår misstag. Underkänd .

Sktel – Ut skadad i den första halvleken, hade innan det misslyckats med att få iväg bollen i samband med det andra baklängesmålet. Hade enorma problem med Watfords anfallsduo, såg osäker ut under sin tid på planen.

Sakho – Uppenbarligen inte helt redo för match, gjorde otroligt många misstag. Satte sig själv i svåra situationer, sålde sig billigt i närkamperna. En säkerhetsrisk.

Moreno – Minst dålig i backlinjen, men på efterkälken vid tredje målet.

Henderson – Den enda som visade någon typ av kvalitet idag. Slog några fina passningar i den första halvleken och hade ett bra skott i den andra. Bortslösad på kanten i perioder, hade behövts centralt.

Lucas – Begår ett misstag innan andra målet, förlorar i stort sett varje närkamp i den första halvleken. Ner som mittback vid Skrtels skada, dålig även där, som helhet en stor besvikelse.

Can – Omständig med bollen, blandar bra saker med nonchalanta aktioner. Mest tydligt i samband med att han jobbar hem och vinner boll i andra halvlek, för att sedan klacka bollen mot Sakho i stället för att spela säkert. Tappar bollen onödigt innan det tredje målet. Precis som övriga spelare inne i en formsvacka. Kanske dags för Allen att få lite speltid?

Lallana – Springer, kämpar, men gör det sällan rätt. Tappar bollen i bra kontringsläge i första halvlek, kommer försent de gånger han närmar sig målchanser. Frågan är om han någon gång kommer att komma igång i vår tröja?

Coutinho – Visade ingen som helst vilja. Joggade runt på planen och undvek de flesta närkamperna. Brassens blekaste insats på väldigt länge.

Firmino – Sprang offside. Sprang offside. Sprang offside. Blev utbytt. Underkänd.

Inhoppare:

Origi – Gör det bra i inledningen av den andra halvleken, kommer in i svårt läge. Skapar ett par halvchanser, får inte mycket till hjälp av sina lagkamrater.

Benteke – Tillför ingenting i ett läge där laget redan givit upp.

Ibe – Precis som Benteke kommer han in i ett läge där spelarna på planen ser ut att bry sig om möjligt ännu mindre än i första halvlek.

 

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/Anfield_Focus/status/678594382166118400

 

19 kommentarer
  • ”Den här matchen speglar ingen omotiverad trupp”

   Den speglade en trupp som definitivt saknade motivation, ingen vilja, inte en tendens till fantasi, KONOR hade rört sig mera dynamiskt, har för mig att matchen emot Aston Villa 12-13 var lika intetsägande som denna.

   Jag kan köpa att Benteke är småskadad och att Kloppetiklöpp vill få han hel, jag kan köpa att Origi saknar erfarenhet och att han behöver växa in mer, jag kan även köpa att Skrtl är tvungen att byta men att sätta ner LUCAS som MB (?!?!?!) när det till synes behövdes mer fart på planen och en bollvinnare på mitten och att han var totalt katastrofalt dålig idag är inte okej samt att vi vid det tillfället ligger under med 2 baljor, varför inte köra 3-4-2-1 och satsa mer framåt?

   Nej, jag lider med Klöpp, måtte han ryta till och visa missnöje mot VÅRA spelare, det finns inte ett ord för hur dåliga vi var idag.

 1. Motivation slår klass. Vi får se det om och om igen. Inget nytt och heller inget nytt för denna säsong. Varjen för Liverpool eller för de andra ”topp-lagen” i ligan.

  • Frågan är väl om vi egentligen har så mkt klass???
   Snarare överbetalda medelmåttor som inte är bättre än vad tabellen visar?

  • Givetvis så kan man disskutera vad klass är men själva poängen är ju hur viktigt det är med motivation och tron på sig själv och sina lagkamrater. Ett bra exemoel på det är ju Chelsea. Deras tabell position ljuger ju om kvaliten på laget, utan berättar snarare om deras mentala sinnesbild. Likaså med Leicester.

  • Fast man borde väl vara motiverad när man möter ett lag som ligger före i tabellen?
   Den här matchen speglar ingen omotiverad trupp, den speglar en trupp som inte är bättre än så här.
   Tre år med Rodgers och det här är arvet han lämnat efter sig..
   Någon här som fortfarande inte håller med om att vi behöver få in kvalité i laget?
   Någon som tycker vi har förtroendeingivande målvaktsspel, försvarsspel, mittfältsspel?
   Då nämner jag inte ens anfallsspelet, där vi i stort sett inte skapar en målchans på hela matchen..

  • Jag vägrar att tro att ett lag som slår City med 4-1 och Southampton med 6-1 saknar kvalite. Det handlar om mentalitet. Att åka och möta en nykomling en kall och regnig dag i December är nog inte så sexigt för dessa människor. Tråkigt bog så ser de varken poängen med att vinna eller att kämpa för den röda tröjan, men detta är något jag vet Klopp kommer att lyckas ändra på. Om det handlar om mental utveckling eller att byta ut ett par specifika spelare är dock oklart.

  • Det är klart att vi i enstaka matcher kan vinna matcher. Alla lag kan ju någon gång ”få ihop det”, men ser man som helhet har vi ett alldeles felbalanserat lag ( vi saknar exempelvis en reslig och trygg målvakt, en mittback värd namnet, en stabil mittfältare) kryddat med spelare som inte är tillräckligt bra, och där skador gjort att en tunn (och medelmåttig) trupp blivit än mer försvagad.
   Någon säger att vi inte kan värva nytt eftersom vi värvat så mycket de senaste åren. Det har vi, och vi har i stort sett inte värvat en spelare som är något att ha (clyne möjligen undantagen). Men om vi nu värvat 16 skitspelare, vad säger då att det är bättre att hålla fast vid dem? Vi måste erkänna att den trupp vi har inte är tillräckligt slagkraftig.
   Sen är det så klart surt att inse det faktumet, men det är ju så det är.

 2. Finns ingen i Liverpool som förtjänar att bära den röda tröjan idag.
  Jag skäms!!

 3. Man behöver ju inte vara frustrerad över missade målchanser än så länge i alla fall, vi skapar ju inga..

 4. Överbetalda ballerinor som inte jobbar för laget. När spelet inte fungerar så får man kriga in poängen. Bara ett fåtal som verkligen jobbar och jag hoppas att det värvad lite i vinter så att man kan bänka de som inte jobbar

 5. Bara jag som saknar Lovren?

  Sakho var ju horribel, kan ju inte lägga en passning rätt.

 6. Bedrövligt!!!
  På 3 ”enklare” matcher har vi en pinne… Bye Bye CL platsen :'(

  Sakho sprider verkligen trygghet idag..

  Klopp effekten har verkligen klingat av helt, om den ens funnits?

  Spela ungdomar o långsiktiga gubbar o sätta spelsystemet o undvika nedflyttning är väl snart vettigaste alternativt..

 7. Vi förlorar mot ett bättre lag idag, så är det bara idag. Det är fel att bara beskylla defensiven och målvakten idag när absolut inget fungerade men när de får 1-0 till skänks och tvåan kommer ganska snabbt där på så går luften ur oss fullständigt. Brist på karaktär så det skriker om det. Milner hade behövts idag. Tror på den gamla klyschan att bygga bakifrån så spelarna framåt vågar med presspelet och känna en trygghet att våga misslyckas med finter.

  Hade hoppats på ett dött januari för oss med att klopp förädlat men nu vet i hundan.

 8. Sådana matcher man är glad att man missar… Förstår verkligen inte vad som händer med vårt lag, verkar ju som att vi blivit totalt utklassade av en nykomling. Det är inget annat än totalt pinsamt. Det är vi och Chelsea som skämmer ut oss gång på gång i PL, pinsamt att vara Liverpool-supporter i dagsläget.

  Tyvärr är väl sanningen att vi är inte bättre än så här, motsatsen mot Chelsea är att de kan fortsätta uppåt i tabellen. Vi kommer fortsätta sjunka. Det jobbiga är att vi möter tabellettan nästa omg….

  • Visst är det oerhört tungt nu men det där var väl ändå lite väl bittert 🙂 Tyvärr så finns det ju uppenbarligen spelare som inte har det mentala för att spela för vår fina klubb och jag är säker på att Klopp kommer att reda ut detta.

  • Jo, skriven med en stor portion frustration. Men det är bara att se på laget vi har, 2-3 spelare som håller hög klass i dagens Liverpool. Resten är en del av vårt adelsmärke, nämligen felköp av klassen monumental. Fattar inte vad Rodgers skulle med Benteke till, Firmino börja växa ut till Aquilani-fiasko, Milner bara springer och fäller folk, Lucas blandar och ger och Sturridge är glas.

   Klopp kan fixa det, men det kommer kosta Utd-pengar att ens närma sig en CL-plats… Tror på att få in 5-6 världsklass.

 9. Frågan är ju hur man inte kan vara motiverad om man tjänar i snitt 650 000 i veckan i LFC och har ca 2000 fans på plats!
  Horribelt och det ska även riktas en känga mot Klopp som är högst ansvarig!!

 10. Satt just och kollade på ett teve-program om andra världskriget. Där uttalade sig Winston Churchill om ett slag de just förlorat.
  ”Ett nederlag är en sak, vanära är något helt annat.”
  Han visste vad han pratade om. Så här illa kan det bara inte få se ut, trots skador, trots en svag trupp, trots allt man kan hitta på. Så här illa får det bara inte se ut.

Kommentarer är stängda.