Mamadou Sakho kan vara tillbaka då Liverpool möter Watford i Premier League.

Medan Liverpools ligaform sviktat något de senaste omgångarna har Watford passerat oss i tabellen. De gul-svarta har uppåtgående form och kommer från tre raka segrar. Triumferna har visserligen kommit mot överkomligt motstånd (Sunderland, Norwich, Aston Villa) men likväl har de plockat nio poäng av nio möjliga. Jurgen Klopp påpekade under presskonferensen att han respekterar motståndarnas insatser på sistone, men att LFC givetvis åker till Vicarage Road med siktet inställt seger. Tre poäng känns nästan som ett måste om inte energitillskottet som tränarbytet medförde ska gå helt förlorat. Om drömmen om CL ska leva vidare krävs det att LFC höjer sig i matcher mot på förhand sämre motstånd, likt Watford, och ser till att plocka poäng.

Senaste gången lagen möttes i Premier League hette LFCs målskyttar Peter Crouch och Craig Bellamy. Två karaktärer som givetvis inte finns med i morgon. En skön lirare som däremot kan finnas med är Mamadou Sakho. Med Dejan Lovren skadad är det en välkommen nyhet att fransmannen finns tillgänglig. Mittbacken har varit borta sedan nederlaget mot Crystal Palace 8 November, men har varit i full träning i cirka en vecka. Tråkigare nyheter är att vice-kaptenen James Milner inte kommer vara tillgänglig och stannar med redan skadade Sturridge, Lovren, Rossiter, Gomez och Ings i Liverpool.

Watford ligger som sagt före LFC i tabellen, men avståndet är bara en poäng. Med andra ord är söndagens batalj ett perfekt läge att börja plocka placeringar i jakten på topp fyra. Klopp sa på presskonferensen att han inte är överraskad att Watford ligger så högt i tabellen. Han medger att han inte haft någon jättekoll på motståndarna, men noterat att de har en bra anfallsuppsättning. Vidare menar tysken att alla kan slå alla inom fotboll och att det alltid finns lag som slår förväntningarna. Han tror att söndagens match blir tuff, men att hans manskap har förmågan att ro hem samtliga poäng.

Vad tror du om utgången, tar LFC sig tillbaka på vinnarspåret i ligan?

Matchstart 14.30

Viasat Fotboll/Viaplay

5 kommentarer
  1. Nu måste vi börja plocka in på topp4!!
    Man U har ju gått skit, o ändå ligger vi bra långt efter…

  2. Finns det någon sanning i att Chelsea skulle vara intresserade av Benteke? Sitter Sturridge säkert eller kan vi tänkas dumpa honom för att ha en spelare som bara kan spela hälften av alla matcher känns lite som slöseri…

Kommentarer är stängda.