* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Bogdan, Randall, Ilori(77), Enrique, Smith, Teixeira, Brannagan, Stewart, Kent(57), Sinclair(71), Benteke

Liverpools bänk: Fulton, Lallana, Lucas, Ojo(71), Maguire(77), Chirivella(57), Masterson

Exeters startelva: Olejnik, Woodman, Noble(62), Ribeiro(66), Holmes(84), Nicholls, Moore-Taylor, Reid, Nichols, Tillson, Brown.

Exeters bänk: McAllister, Oakley(62), Davies(66), Morrison, Hoskins, Hamon, Grant(84)

Matchfakta:

Exeter – Liverpool 2-2 (2-1, 0-1)

1-0 Nicholls     9

1-1 Sinclair     12

2-1 Holmes     45

2-2 Smith        73

Skott på mål: 2-5
Bollinnehav: 43.5 – 56.5
Passningsprocent: 66.3 – 76.3
Offsides: 1 – 2
Hörnor: 5 – 5
Gula kort: 0 – 0
Röda kort: 0 – 0

* * *

Matchreferat:

Exeter får en drömstart när de lyckas ta ledningen tidigt i matchen efter ett inspel från kanten som ingen i vår nykomponerade backlinje lyckas hindra. De unga spelarna i Liverpool viker dock inte ner sig utan kämpar sig in i matchen och får en ganska snabb kvittering, efter en stökig situation i straffområdet kommer Sinclair loss och petar in kvitteringen. Därefter sätter sig matchen något. Det märks att många av våra spelare vill visa vad det går för, på gott och ont, de försöker ibland lite för mycket, men samtidigt är det roligt att se dem kämpa. Precis innan halvtid kommer Exeters ledningsmål, efter en rejäl blunder av Bogdan i målet. En hörna slås direkt i mål, efter att vår målvakt hoppat upp och viftat med handen i ribban. Kanske får en liten knuff, men om man inte klarar av det som målvakt i England bör man nog leta nytt jobb.

I den andra halvleken ser det till en början väldigt mörkt ut, orutinen lyser igenom hos många av våra spelare och det saknas både styrka och struktur. Ojos inhopp väcker laget lite och det är också ett inspel från honom som leder fram till kvitteringen, som slås in av Brad Smith, en de bästa i dagens lag. Spelmässigt är den andra halvleken högst medioker, mycket går att skylla på planen, men om det här är spelare som vill slå sig in i a-laget måste de kunna visa lite mer. Det är ingen av dem som är direkt dålig, men det är få som sticker ut. Omspel var nog det sista Klopp ville ha, men vi slapp i alla fall åka på en pinsam förlust.

* * *

Spelarkommentarer:

Bogdan – Får nästan lika jobbig inledning som senast han vaktade målet. Jättetavla vid det andra målet. Visar ännu en gång att han inte är tillräckligt bra. Om vi inte ska värva en målvakt i januari får vi hålla alla tummar för att Mignolet inte råkar ut för en skada, för hans ersättare slipper jag gärna se i en startelva igen.

Randall – Lyckas inte hinna i vägen vid det första målet. Visar en hel del vilja i offensiven i första halvlek, har kanske inte riktigt tekniken med sig. Dålig precision på inläggen, sprider dem ganska friskt.

Enrique – På efterkälken vid första målet. Hans position under den första halvleken känns väldigt otydlig, han är sällan där han ska vara. Svaga uppspel, märks att han inte spelat på länge och inte ens när han spelade sist höll han måttet.

Ilori – Inleder ganska tryggt, gör en del viktiga brytningar. I andra halvlek försvinner mycket av det som såg bra ut i den första. Han är ringrostig och det märks.

Smith – Följer med bra i offensiven., men ofta dålig riktning på inspelen. Visar vilja och står på rätt plats när Ojos inspel stoppas upp, förtjänade att sätta kvitteringen.

Teixeira – Visar prov på bra teknik, får kanske inte ut så mycket. Om han lära sig att använda sina kunskaper mer effektivt kan det bli en bra spelare av honom.

Brannagan – Bra blick, spelar klokt. Lite för vek, men visar i perioder att han har mycket fotboll i sig. Den av startspelarna som imponerade mest på mig.

Stewart – Spelar enkelt, inte så delaktig under inledningen. Jobbar sig in i matchen, men märks överlag ganska lite i matchen.

Kent – Rapp i steget, vågar ta initiativ. Överarbetar kanske en aning ibland. Faller ur matchen och blir utbytt tidigt i andra.

Sinclair – Gör det viktiga första målet, jobbar, försöker, men åstadkommer inte mycket mer..

Benteke – Borde kunna uträtta mer, visar mer i andra men långt ifrån godkänd. Trots att leran flyger över planen är hans tröja ren i 70 minuter.

Inhoppare:

Cirivella – Blek, väger lätt i närkamperna. Delaktig i förspelet till det andra målet, men har i övrigt svårt.

Ojo – Med i förspelet till 2-2-målet. Pigg, borde nog fått en straff med sig. Bidrog med lite energi i ett trött lag.

Maguire –

 

 

 

4 kommentarer
  1. Dags att börja damma av det gamla smeknamnet ”Slipsen” till Bogdan..
    Häng hellre en slips i ribban än ställ honom i mål 🙂

  2. Det är helt att bogdan sedan tjänar ca 300 000 i veckan!!!!!!!! Alltså jag blir så arg när jag läste de så va nära på att ………..
    Han tjänar alltså det en annan gör om året i veckan på att stå där och vara precis oduglig samt ser ut som jag vet inte vad,Noll stil & klass där!

  3. Tycker väl inte att omspelet än så oönskat trots allt, ytterligare en chans att få se dessa spelarna i action hoppas jag och då är det ju inte någon större belastning för truppen. Perfekt match för de yngre spelarna som behöver speltid och erfarenhet, hoppas de kan få bättre hjälp av de ”rutinerade” spelarna i returen bara.

Kommentarer är stängda.