Med en skadedrabbad trupp åker LFC söderut för att möta Exeter City i FA-Cupens tredje omgång.

I veckans seger mot Stoke åkte tre nya spelare på skador. Både Philippe Coutinho och Dejan Lovren utgick i första halvlek med muskelbristningar medan Kolo Touré brottades med svåra krampkänningar i matchens slutskede. Touré blir endast borta några dagar medan den mer ordinarie duon kommer missa ett par matcher. Redan innan tisdagens batalj var laget hårt ansatt av skador och bortfallen är inga goda nyheter för Klopp. Nästa vecka väntar viktiga möten med Arsenal och Manchester United vilket gör att många ordinarie spelare kommer ställas över i morgon. Dagens tunna trupp i samspel med det intensiva spelschemat har tvingat Klopp att återkalla Tiago Ilori, Ryan Kent och Sheyi Ojo från lån. Många yngre förmågor kommer få chansen men tysken betonade att vilka som än startar matchen kommer de att ge 100 procent för att laget ska ta sig vidare i turneringen.

Exeter är givetvis ett lag som LFC ska slå även om nyckelspelare vilas. Laget parkerar på sextonde plats i League Two och kommer från fyra raka nederlag. Medan Liverpool äntrar turneringen i morgon har Exeter redan tagit sig igenom två omgångar. I den inledande rundan besegrades Didcot med 3-0 och i omgång två vann man mot Port Vale med 2-0. Exeters manager Paul Tisdale anser att laget inte har något att förlora och kan spela helt utan press. Han medger att det är stort för en mindre klubb som ”The Grecians” att möta en gigant som Liverpool på hemmaplan. Vad än resultatet blir anser Tisdale att det kommer bli en minnesvärd tillställning för spelare, ledare och fans. Likt Liverpool har de en del skador. Coachen uttryckte på presskonferensen besvikelse över att två av hans matchvinnare, David Wheeler och Ryan Harley, missar fajten. Trots det går Tisdale in med en positiv känsla och tycker att laget spelat bra fotboll, trots att man inte vunnit på fem matcher.

Senast lagen möttes var i september 2011 då laget ställdes mot varandra i ligacupen. Likt morgondagens match drabbade lagen samman på St James Park och matchen slutade med bortaseger, tre mål mot ett.

21.00
Viasat Fotboll/Viaplay

6 kommentarer
 1. Läste på nån sida som jag följer på fb att Klopp tänker starta med Jose Enrique som mittback mot Exeter. Någon som hört något om det? Kan det verkligen stämma?

  • Enligt vissa källor på instagram så ser det ut så här?
   Mv : mingnolet
   MB: Enriqe (stav)
   Mb: Ilori
   Vb:Smith
   HB:Randall
   DM: allen
   DM:Brannagan (stav)
   Com: teixera
   Com:Ojo
   Com:Kent
   ANF:Benteke

   *Com=Central offensiv mitfältare

 2. Vad blir det för startelvan som får börja matchen? Känns ganska logiskt att Klopp skulle kunna ta ut Enrique ur frysboxen och starta med honom, men han kan ju fått direktiv om att inte göra det från högre ort då han valde att inte lämna klubben. Annars lär det bli mest junisar blandat med spelare som behöver komma i form, typ Allen, Benteke, Milner.

  Blir spännande att se hur de hemkallade spelarna klarar att bli uppkallade i hetluften, hoppas att Ilori kan visa lite och att Ojo hittar tillbaka till formen han hade i början av sin låneperiod.

 3. The Times förslag på kvällens elva :

  Adam Bogdan , Connor Randall , Tiago Ilori , Jose Enrique , Brad Smith , Ryan Kent, Cameron Brannagan , Kevin Stewart , Joao Carlos Teixeira, Sheyi Ojo å Jerome Sinclair …

  Intressant 11 men Enrique som mittback ? …. kommer inte äns ihåg när han spelade i överhuvudtaget senast ….

  • Jag är inte helt hundra men jag tror att han har lirat som mittback ett par matcher i reservarna på senast.

 4. Illori och Benteke våra bästa alternativ på mittbacken idag enligt mig. Benteke går på boll och Illori tar djup, kloppat och klart.

Kommentarer är stängda.