Kan någon av de många talanger som Liverpool mönstrade mot Exeter bli jokrar under den andra halvan av säsongen?

Det går inte att påstå att Liverpools unga lag som spelade 2-2 mot Exeter gjorde någon dundersuccé. Tvärtom hade jag önskat att se mer från sina håll och kanter. Visst är Exeter ett A-lag och matcher av den här typen har en slags nerv som saknas i t.ex U21- och & reservlagsserien, men ”The Grecians” – som Exeter tydligen kallas – var inte ett särskilt bra lag.

Samtidigt kanske det är orättvist att jämföra gårdagens LFC-lag med andra unga startelvor som har mönstrats under årens lopp. Jag inbillar mig att managern vanligtvis har ungefärlig koll på vilka som kan tänkas delta och låter de spela ihop sig några veckor innan cupmatchen i fråga, men den här gången kastades spelare in i allra sista stund; spelare återkallades från lån, Enrique dammades av och så vidare. Gårdagens elva hade fått en ärligare chans att göra en bra prestation om de hade spelat ihop sig i U21- & reservlagsserien i åtminstone 5-6 matcher innan. Därmed inte sagt att spelarna inte kände varandra innan, för det gjorde de, men förberedelsen inför matchen var knappast optimal.

De många skadorna har gjort att unga spelare kan få oväntade chanser. En bortglömd Tiago Ilori kan mycket väl starta de kommande matcherna på mittbackspositionen och Brad Smith framstår helt plötsligt som ett vettigt alternativ på vänsterbacken om Moreno blir skadad eller måste vilas. Däremot är jag ärligt talat förbryllad över ytterbacken på motsatt kant, dvs högerkantens Connor Randall. Vad är egentligen grejen med Randall? Jag ser varken defensiva eller offensiva kvalitéer hos honom, men Jürgen Klopp ser uppenbarligen någonting som jag inte ser.

Sheyi Ojo med sin teknik och framförallt snabbhet framstår också som ett intressant kompletterande alternativ till Liverpools nuvarande A-lagsspelare. Men man ska trots allt inte glömma att grabben inte har platsat i the Championship under säsongens första halva.

Blev ni imponerade av någon talang i gårdagens match? Tror ni att någon kan få speltid i Premier League under säsongens andra halva?

8 kommentarer
 1. Tycker absolut att Sheyi Ojo ser lovande ut, han har både snabbhet och teknik samt styrka. Många andra ynglingar är också spännande, Ryan Kent tex. Dock såg man tydligt att många av dem fortfarande väger lätt mot ett tuffare, mer fysiskt motstånd.

 2. Förhoppningvis är nyttig läxa för spelarna. Som Klopp var inne på efter matchen så var det väl ingen vidare match att verkligen värdera deras talang. Helt klart att våra spelare inte är vana (trots vissa lån till lägre ligor) av dessa sammanhang. Då tänker jag främst på planens kvalité som var bedrövlig.
  Men jag hoppas att samma lag får chansen igen i returmötet, förutom Enrique och Stewart som jag gärna ser blir utbytta mot några mer erfarna namn. Enriques agerande i slutskedet av matchen är häppnadsväckande.

  Tyckte inte heller att någon spelare riktigt stack ut. Kan nog till och med erkänna att jag blev relativt besviken på en del av dom. De jag verkligen ville se lyckas var Randall, Ilori, Texeira och Kent. Tyvärr så var det ingen av dom som visade att de klarar av att prestera kontrollerat en hel match ut. Läst många som har hyllat Brannagan. En sån där nyttig spelare som inte sticker ut så mycket, lite lik Allen.

 3. Jag tror mycket på Brad Smith.
  Han är redo att starta några PL matcher mot sämre motstånd där vi har mycket boll.

 4. Ilori, Smith, Branagan samt Ojo gjorde väl det helt ok trots allt.

 5. Tyckte Kent såg pigg ut vågade utmana.bäst på plan första halvlek.Randall var jag mycket besviken på , väldigt vilsen hela matchen.Tyckte hela backlinjen var darrig men mest Randall.

 6. Som du säger så har ju Smith visat sig vara ett vettigt alternativ till Moreno, även om jag är ett stort fan av Moreno och tycker att han höjt sig ordentligt sen Klopps intåg. Med tanke på skadesituationen så bör även Ilori få en del speltid, han är en spännande spelare men han behöver hålla sig hel och han behöver hitta en jämnhet i sitt spel.

  Stewart är ingen spektakulär spelare men han är användbar på många positioner och gör jobbet, Brannagan imponerade och kan nog få lite speltid beroende på skadeläget, Teixeira är en vettig ersättare till Coutinho om vi behöver kreativitet och teknik på banan, sen tror jag även att Ojo och Kent kan göra några inhopp och röra om lite.

  Det finns gott om spelare som kan få speltid enligt mig, mycket beror på skador men det känns ganska skönt att ha de bästa ynglingarna i klubben och inte ute på lån ifall vi fortsätter dra på oss mycket skador.

  Tråkigt att de var de rutinerade spelarna som svek laget i matchen mot Exeter, man måste kunna kräva mer av Bogdan, Enrique och framförallt Benteke.

  Gällande Randall så är han väldigt begränsad som fotbollsspelare, tyvärr är han den enda ersättaren till Clyne i dagsläget, personligen höll jag ju Manquillo högt och anser att det var ett misstag att skicka tillbaka honom, han hade vart en bra backup för oss.

 7. Håller helt med and Randen. Fattar inte vad klopp ser i honom. Vad hände med Ryan mclaughlin? Han verkade riktigt lovande för ett antal år sedan. Någon som vet?

  • Hanär utlånad till något lag i skotska ligan, tror inte att han har fått spela allt för mycket. Vår medt spännande högerback nu är väll Trent-Arnold. Aningen för ung för PL än.

Kommentarer är stängda.