Liverpool gjorde en urusel första halvlek – men ryckte upp sig betydligt i andra – och kunde därmed vinna den svåra bortamatchen mot Wolves med 3-1.

Förra säsongen var Liverpool och tidiga matchstarter en dålig kombination. Därför var känslan sådär inför lördagens tidiga avspark mot Wolves. En dålig matchdag, matchtid och mtoståndare – i synnerhet efter ett landslagsuppehåll.

Den första halvleken var rent bedrövlig. Wolves satte 1-0 redan i den 7:e minuten och hade bud på fler mål. Wolves var hungriga, energiska och ledda av Neto, som hade lekstuga mot Trents högerbacksvikarie Gomez. Lyckligtvis för Liverpool är Wolves ett uddlöst lag, och även här missade de ett antal heta chanser. En etablerad spelare som Cunha är ofta lysande i spelet, men missar ofta fantastiska chanser. Så även i denna halvlek.

Den andra halvleken var helt annorlunda. Klopp tog ut den påtagligt trötte Mac Allister och kastade in en ständigt löpande Diaz, som tillsammans med en kollektiv uppryckning gjorde att lagets rörlighet blev helt annorlunda än de första 45 minutrarna. I den 56:e kom även Nunez och Elliott in med fräscha ben, vilket gav Liverpool ett ännu större spelövertag.

Wolves försökte också göra byten, men i motsats till Klopps inhoppare, sänkte deras inhoppare kvalitén avsevärt, samtidigt som den på senare år så skadedrabbade Neto inte riktigt orkade fullfölja sin fina insats från första halvlek.

Gakpo kvitterade ganska tidigt i andra halvlek, men det dröjde till 85:e innan Robertson satte ledningsbollen, och till tilläggstiden innan man satte spiken i kistan genom att göra 3-1. Enligt den officiella statistiken var 3-1-målet självmål, men Elliott firade vilt och får nog räknas som målskytt i min bok i alla fall.

En gemensam nämnare för alla tre målen var att framspelningarna kom från Salah. Han är inte lika vass i 1mot1-situationerna som för några år sedan, men han är numera även ett passningsgeni, vilket redan har fällt avgörandet i flera matcher den här säsongen.