Liverpool spelade 1-1 i toppmötet mot Arsenal. Det var två tappade poäng för LFC, som var klart närmast segern.

* * *

Laget:

Startelvan: Alisson, Trent-Konaté-van Dijk-Tsimikas(35), Endo-Jones(68)-Szoboszlai, Salah-Gakpo(68)-Diaz(68)

Bänken: Gomez(35), Nunez(68), Gravenberch(68), Elliott(68), Kelleher, Quansah, Clark, McConnell, Bradley.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Arsenal 1-1 (1-1, 0-0)
0-1: Gabriel Magalhães (Ødegaard) 4′
1-1: Mohamed Salah (Trent) 29′

Bollinnehav: 51% – 49%
Totalt antal skott: 13 – 13
Skott på mål: 3 – 2
Skott utanför: 6 – 6
Blockade skott: 4 – 5
Passningsprocnet: 80,8 – 79,7
Hörnor: 4 – 5
Offsider: 1 – 1
Gula kort: 2 – 5
Röda kort: 0 – 0

* * *

Om matchen:

Det var en jämn match mellan två lag som spelade på en hög nivå när Arsenal gästade Anfield. I motsats till Manchester United försökte Arsenal matcha Liverpool på planens alla delar istället för att ”parkera bussen” som ju United gjorde.

Liverpool har haft en märklig tendens att släppa in tidiga baklängesmål på Anfield under det senaste året. Så även i denna match, då Gabriel gjorde 1-0 till Arsenal redan i den 4:e minuten. Det var i samband med en fast situation som brassebacken nickade in bollen bakom en chanslös Alisson.

Hemmalaget spelade upp sig, men hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna. Man hade också lite oflyt med domsluten, då framförallt när Ødegaard helt uppenbart stoppade Salahs framfart med en hands, men där domarna på något sätt lyckades undvika att blåsa straff.

Salah skulle dock få sin revansch. Efter ungefär halvtimmen spelad dribblade han bort Zinchenko, som saknade understöd av någon lagkamrat, och satte 1-1 bakom Raya.

Den andra halvleken innehöll inte massvis med chanser, men Liverpool hade en snudd på 100-procentig målchans. Det var en för Arsenals del dråplig situation där två spelade kolliderade, vilket innebar att Liverpool kom 4-mot-1. Dessvärre studsade bollen en aning på gräset precis innan Trents tillslag, vilket gjorde att han dunkade upp bollen i ribban istället för bakom nätmaskorna. Det var den överlägset bästa målchansen som något av lagen hade att av göra matchen.

Just eftersom Liverpool missade ett så otroligt bra läge, och blev rånade på en straff, kändes detta två tappade poäng. Därmed har Liverpool spelat två raka ligamatcher på Anfield utan att vinna.