Manchester United i allmänhet och Erik ten Hag i synnerhet måste ha blivit traumatiserade av förra säsongens 7-0-kross på Anfield.

Att motståndarlag kommer till Merseyside och parkerar bussen är ingenting ovanligt. I stort sett alla bottenlagen och ibland mittenlag brukar ställa bussen på den 90-minutersparkeringen, men att en så pass stor klubb som Manchester United parkerar bussen likt ett annat Luton är faktiskt överraskande.

Det krävs en enorm ödmjukhet, arbetsinsats och känsla av underlägsenhet gentemot motståndarna för att designa ett taktiskt upplägg så som ten Hag gjorde igår och därefter få spelarna att efterfölja det.

Kanske gjorde ten Hag helt rätt utifrån förutsättningarna, kanske tog han på eget bevåg ett steg närmare att få sparken i Manchester United.

Trots att United jublade över en poäng kan jag inte lita bli att undra om denna redan på förhand fullständiga kapitulation inför Liverpool inte kommer att betraktas som ett bottennapp när deras supportrar tänker tillbaka på ten Hags era om en sisådär 10-15 år.

Dagens Liverpool är naturligtvis en oerhört tuff motståndare, men det är inte ett färdigt lagbygge som dominerar varenda match man spelar. Tvärtom har Liverpool sett sårbara ut i många matcher på sistone, även om man lyckats hitta sätt att vinna ändå.

* * *

Liverpool hade massvis med boll på offensiv planhalva mot United.

Liverpool sköt och sköt. När matchen summerades hade man skjutit iväg hela 34 skott varav bara 8 träffade mål.

Liverpool hade svårt att skapa de riktigt heta chanserna, men man hade definitivt tillräckligt många bra chanser för att göra mål.

* * *

Mittfältet, för dagen utan både Alexis Mac Allister och Thiago Alcantara, hade ingen lyckad match mot United. Man förde visserligen spelet, men Dominik Szoboszlai gjorde nog sin sämsta insats hittills i den röda tröjan.

I anfallet saknades Diogo Jota, men helhetsmässigt börjar ett litet problem smyga fram där uppe i anfallet. Det är att Mohamed Salah är den enda pålitliga målskytten; Luis Diaz, Cody Gakpo och Darwin Nunez kan självklart också göra mål, likaså nämnde Jota, men de är inte självklara i avslutningsmomenten så som exempelvis Sadio Mané var när denne kompletterade Salah och Firmino i anfallstrojkan för några år sedan.

Dagens anfall har betydligt bättre bredd – vi snackar trots allt om 5 riktigt bra spelare – men det vore minst sagt fördelaktigt om någon utöver Salah verkligen blommar ut och börjar göra fler mål. Inte minst eftersom Salah antagligen är inne på sin sista säsong i Liverpool.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Manchester United 0-0 (0-0, 0-0)

Bollinnehav: 68,3% – 31,7%
Skott på mål: 34 – 6
Skott på mål: 8 – 1
Skott utanför: 13 – 4
Blockade skott: 13 – 1
Passningsprocent: 84 – 71,3
Hörnor: 12 – 0
Offsider: 4 – 2
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 0 – 1