Pålitliga rykten:

Momodou Sonko, 18 år, yttermittfältare, Häcken
Kommentar: För första gången sedan Roy Hodgson jagade Ola Toivonen hittar vi ett seriöst rykte gällande att en svensk spelare är aktuell för Liverpool. Förra veckan rapporterade Tuttosvenskan att Sonko väljer mellan Liverpool och Bayer Leverkusen, idag skriver Expressen att talangen jagas av bland andra Liverpool, Leipzig och Barcelona. Liverpool intresse beskrivs som seriöst och förutom i matcher har man scoutat Sonko i träning med Häcken. Enligt Expressen hoppas Häcken håva in 90-100 miljoner kronor för honom.

Maximilian Beier, 21 år, Hoffenheim
Kommentar: Sport Bild hävdar att Liverpool är intresserade av den formstarka Beier. Han har en utköpsklausul på blott €30m, men den kan inte aktiveras förrän nästa sommar.

* * *

Medelpålitliga rykten:

Leny Yoro, 18 år, mittback, Lille
Kommentar: Le 10 Sport rapporterar att Liverpool är en av flera storklubbar som vill värva succétalangen. Andra intressenter är både City och United från Manchester, vilket vittnar om en framtida dragkamp om Yoro. Det är oklart om han kan röra på sig redan i januari eller om en flytt blir aktuell först nästa sommar.

Maxence Lacroix, 23 år, mittback, Wolfsburg
Kommentar: Enligt Mirror är Liverpool intresserade av mittbacken, som även kan spela högerback. Han skulle gå på minst £25m att köpa loss från Wolfsburg.

Marc Guehi, 23 år, mittback, Crystal Palace
Kommentar: Mirror rapporterar även att Liverpool är intresserade av Guehi, men med tillägget att Palace inte kommer att sälja i januari. Intresset gäller mer för nästa sommar, och även fler storklubbar ska vara intresserade.

* * *

Opålitliga rykten:

Khéphren Thuram, 22 år, mittfältare, Nice
Kommentar: Opålitliga källor, som exempelvis Calciomercato, hävdar att Liverpool är seriöst intresserade av den storvuxna mittfältaren. Manchester-klubbarna och Juventus är andra intressenter.

Kenan Yıldız, 18 år, anfallare, Juventus
Kommentar: Calciomercato och andra opålitliga källor rapporterar att Liverpool och Arsenal är intresserade av yngligen. Trots att denne endast har spelat ett fåtal A-lagsmatcher för Juventus ska prislappen ligga på saftiga €35-40m.

Kyanno Silva, 18 år, anfallare, Benficas ungdomslag
Kommentar: Soccernews påstår att Liverpool är en av klubbarna som vill signa Silva i januari. Han har ännu inte A-lagsdebuterat i Benfica, men eftersom hans kontrakt går ut efter säsongen kan han vara tillgänglig för så pass lite som £200k nästa månad.

Lewis Ferguson, 24 år, offensiv mittfältare, Bologna
Kommentar: Enligt Il Bianconero är Liverpool, Juventus och Lazio intresserade av skotten, som har gjort en bra säsong för Bologna hittills.