Liverpool ska bara köra över ett lag som Luton.

En poäng mot ligans antagligen sämsta lag är inte okej. Det ska vara tre poäng. Så enkelt är det.

Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på alla de bortamatcher som Liverpool förlorade mot bottenlag under förra säsongen. Då hade Luton-matchen blivit noll poäng, nu blev det en poäng.

* * *

Luis Diaz sena kvittering gav nämligen Liverpool en poäng.

Jag kan inte låta bli att beundras av denna Diaz, som måste genomleva rent helvetiska dagar på ett personligt plan, men som likväl lyckas ta sig samman och spela matchen. Och han spelade inte bara – han klev faktiskt in och räddade poäng åt laget.

Det tyder på en enorm mental styrka hos Diaz.

Nu hoppas vi bara att pappa Diaz friges så fort som möjligt.

* * *

I samband med målet drog Diaz upp matchtröjan för att visa tröjan under som hade ett budskap som var tydligt; han vill att fadern friges.

FA brukar vara hysteriska paragrafryttare, men den här gången har de beslutat sig för att inte bestraffa Diaz för regelbrottet som han trots allt stod för i samband med målfirandet. FA inser att detta är exceptionella omständigheter och väljer att bortse från regelbrottet.

Det är precis den typen av fingertoppskänsla som FA brukar sakna. De förtjänar därmed beröm för agerandet här, även om alla människor med någon slags ’common sense’ naturligtvis hade tagit samma beslut.

* * *

Liverpool gjorde en usel insats, men borde ändå ha vunnit sett till målchanserna.

De offensiva spelarna var inte tillräckligt kliniska. Särskilt Darwin Nunez har fått kritik, men samtidigt var han den enda som verkligen kom till många målchanser. Det fanns andra spelare som inte hittade ytor mot ett lågt Luton-försvar, och som rimligtvis förtjänar mer kritik än Darwin.

1 kommentar
  1. Det är så konstigt med detta Liverpool, under den horribla förra säsongen så förlorade vi 3 matcher mot lag i absoluta botten av tabellen (Leeds, Nottingham och Bournemouth). Denna säsongen när allt ser bättre ut på alla plan så fastnar vi återigen i nåt som var Klopps stora problem i början av sin tid som manager hos oss, nämligen låga försvar… Vet inte hur många oavgjorda eller förlorade matcher vi fick med oss när vi inte hade förmågan att göra mål mot lag som backade hem i början av Klopps tid. Vi fick ordning på det när Salah, Mané och Firmino stod på toppen av sina karriärer. Men nu verkar vi fallit dit igen. Är nästan så man är mindre nervös när vi möter lag som Aston Villa och West Ham som man vet kommer vilja anfalla, än när man möter Everton, Luton eller Nottingham som står lågt. Mot Nottingham hade vi inga problem, mot Everton räddades vi av en straff och mot Luton så fick vi till en kvittering på stopptid.

    Ska vi nå CL så behöver vi vinna dessa matcher, man kan inte räkna med att vi ska slå alla topplag så som vi gjorde förr… Salah, Nunez och Jota såg inte ut att vara rätt anfallstrio för detta.

Kommentarer är stängda.