En usel insats slutade i förlust och VAR-dramatik.

Liverpool segersvit i Europa League stannade vid 3 raka segrar. På torsdagskvällen förlorade man nämligen med 3-2 mot Toulouse, men trots nollpoängaren toppar man Grupp E med 9 poäng.

Det var en välförtjänt seger för Toulouse. Deras unga lag spelade med hög intensitet och pressade i rätt lägen mot ett Liverpool som i sin tur inte såg särskilt taggade ut. Laget satt inte ihop, spelarna jobbade inte tillräckligt hårt och man blev uppkäkade av ett i grund och botten betydligt sämre lag i form av Toulouse.

Klopp försökte skruva på grejerna i halvtid genom att göra ett trippelbyte där man tog in tre etablerade spelare istället för tre ”truppspelare”, men känslan var att Liverpool inte var beredda att göra det hårda jobbet som krävs för att städa av en motståndare av Toulouses kaliber.

I slutändan kunde Toulouse vinna välförtjänt med 3-2, men det var på håret att Liverpool kvitterade. Alldeles i slutet gjorde nämligen Quansah 3-3, VAR hittade dock en hands på Mac Allister i spelsekvensen innan och målet dömdes därmed bort. Kanske kommer inte detta resultat att göra särskilt stor skillnad när gruppspelet summeras, men det hade varit kul och välförtjänt för Quansah att få kvittera. Just Quansah var ett av ytterst få glädjeämnen i matchen och man unnade honom verkligen målet.

* * *

Startelvan: Alisson, Tsimikas(46)-Quansah-Matip-Gomez, Endo(46)-Mac Allister-Elliott, Diaz(81)-Gakpo(73)-Doak(46).

Inhoppare: Doak(46), Trent(46), Szoboszlai(46), Nunez(73), Jota(81)

* * *

Matchfakta:

Toulouse – Liverpool (1-0, 2-2)
1-0: Aron Dønnum 36′
2-0: Thijs Dallinga (Sierro) 58′
2-1: Självmål 74′
3-1: Frank Magri (Suazo) 76′
3-2: Diogo Jota (Mac Allister) 89′