Liverpool är vidare i ligacupen efter 2-1-seger mot Bournemouth.

De inhemska cuperna används ofta som en möjlighet att lufta truppspelare. Under åren har vi sett många spelare fått chansen, främst i ligacupen, men också i andra cuper. Vem minns inte när en ung Gabriel Paletta spelade i Liverpools 6-3-ligacupförlust mot Arsenal år 2007?

Paletta fick så småningom en riktigt fin karriär i klubbar som Boca Juniors, Parma och AC Milan, men där och då var han inte riktigt redo när Arsenal gästade Anfield.

I gårdagens match mot Bournemouth fick Jarell Quansah åter igen chansen i Liverpools backlinje. 20-åringen har fått oväntat stort förtroende under säsongen; han har startat en match i såväl Europa League som Premier League, och matchen mot Bournemouth var hans andra i ligacupen.

Hittills har inte Quansah gjort någon besviken. Med en smartness utan boll och en skicklighet med densamma, kombinerat med en god fysik, fortsätter han att imponera. Så även igårkväll.

* * *

Utöver Quansahs nya fina isnats tar vi med oss att Liverpools offensiva spelare fortsätter att leverera. Den här gången blev Cody Gakpo och Darwin Nunez målskyttar.

Darwins matchavgörande mål var en riktig delikatess. Den typen av individuella prestationer är precis vad man vill ha av de offensiva stjärnspelarna. De ska kunna göra någonting extra, vilket var precis vad Darwin gjorde i den situationen.

* * *

Alla nyförvärven har kommit in bra i laget, inklusive Wataru Endo. Han värvades förmodligen inte som en tilltänkt startspelare vecka in vecka ut, utan snarare som en trupputfyllare.

I matcher som mot Bournemouth kan Endo komma in och göra ett bra jobb, precis som James Milner har gjort de senaste åren. Den funktionen ser Endo absolut ut att kunna fylla. Gott så.

* * *

Känslan är rent allmänt att Liverpool har en bättre och fräschare bredd än föregående säsong. Det finns ungdomlig entusiasm, det finns löpstyrka, det finns skadefria spelare och det finns naturligtvis skicklighet. Truppen känns allmänt pigg och välkomponerad.

* * *

Laget:

Startelvan: Kelleher, Tsimikas-Quansah-Matip-Gomez, Jones(61)-Endo(61)-Elliott(60), Szoboszlai(76), Gakpo(81), Salah

Inhoppare: Trent(61), Mac Allister(61), Nunez(60), Gravenberch(76), Jones(81)

* * *

Matchfakta:

Bournemouth – Liverpool 1-2 (0-1, 1-1)
0-1: Cody Gakpo 31′
1-1: Justin Kluivert (Scott) 64′
1-2: Darwin Nunez (Trent) 70′

Bollinnehav: 33,4% – 66,6%
Totalt antal skott: 16 – 18
Skott på mål: 6 – 7
Skott utanför: 7 – 5
Blockade skott: 3 – 6
Passningsprocent: 70,5 – 83,9
Hörnor: 5 – 7
Offsider: 3 – 2
Röda kort: 0 – 0
Gula kort: 2 – 1