Laget:

Startelvan: Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Henderson, Moreno, Lucas, Gerrard(46), Markovic, Coutinho, Borini(67).

Bänken: Ward, Enrique, Lovren(46), Lambert, Manquillo, Balotelli(67), Rossiter.

* * *

Motståndarlaget:

Sunderlands startelva: Pantilimon, Vergini, van Aanholt, O’Shea, Brown, Bridcutt, Larsson, Gomez, Johnson, Giaccherini, Wickham.

Sunderlands bänk: Jones, Graham, Alvarez, Buckley, Mandron, Agnew, Mannone.

* * *

Matchfakta:

Sunderland – Liverpool 0-1 (0-1, 0-0)

0-1: Markovic 8′

Totalt antal skott: 3 – 14
Skott på mål: 1 – 4
Bollinnehav: 47.3% – 52.7%
Totalt antal passningar: 434 – 504
Långa passningar: 10.8% – 8.4%
Passningsprocent: 81.3% – 88.2%
Totalt antal inlägg: 21 – 13
Vunna dueller: 40% – 60%
Vunna luftdueller: 71.4% – 28.6%
Offsides: 2 – 0
Hörnor: 6 – 6
Gula kort: 2 – 4
Röda kort: 1 – 0

* * *

Matchreferat:

* * *

Spelarkommentarer:

Mignolet – Hade inte särskilt mycket att göra, men tog det han skulle. Fick hålla nollan – viktigt för självförtroendet.

Can – Fick idag både spela i backlinjen och på mittfältet. Såg bra ut i båda positionerna och agerade väldigt säkert i passningsspelet.

Skrtel – Försvarade sig väl i 90 minuter. Stod för några brytningar av yppersta klass.

Sakho – Fortsätter att skina i backlinjen, ännu en fin insats från fransmannen som nu etablerat sig på riktigt i startelvan.

Henderson – Många fina touch och hårt jobb på mittfältet. På mittfältet hör han hemma.

Moreno – Bidrog med mycket fart och fläkt på vänsterkanten.

Lucas – Väldigt bra på det defensiva mittfältet och hittade dessutom fram till Coutinho otaliga gånger.

Gerrard(46) – Såg hemma ut längre fram i planen, togs av i halvtid som en säkerhetsåtgärd och då försvann även Liverpools fina böljande anfallsspel.

Markovic – Man of the match. Gjorde ett fint mål, borde fått en straff och lyckades även pricka ribban med ett fantastiskt akrobatiskt nummer.

Coutinho – Hittade många fina positioner och flöt i vanlig ordning omkring som en trollkarl på offensivt mittfält. Måste dock lära sig skjuta snart.

Borini(67) – Väldigt fin arbetsinsats, var dock (som vanligt) inte effektiv nog när superläget väl dök upp.

Inhoppare:

Lovren(46) – Drog på sig en varning efter en rejält feltajmad tackling. Övertygade nog inte BR med sitt inhopp.

Balotelli(67) – Halkade som vanligt när han fick yta att löpa på, borde kanske byta skor snart? I övrigt ett ganska mediokert inhopp.

* * *

Highlights:

Klicka HÄR

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

https://twitter.com/Andrew_Heaton/status/553924014155268096

15 kommentarer
 1. Borini jobbar hårt men har verkligen inte någon kvalité i det han gör..

  • Tycker ändå han får fast bollen helt okej många gånger, har varit bättre än det man sett av Balotelli.

 2. Ut med Borini och in med Balotelli nu! Lazze glödhet idag och Emre Can fortsätter att imponera! Nu går vi för seger YNWA

 3. Vi spelar sämre med en man mer, hur fungerar det? Känns betydligt farligare med Borini än Lambert och Balotelli han löper iaf och ofta bra plus att vi får bättre press förutom nu när vi är en man mer.

 4. Markovic va lysande idag. Härligt att dom nya grabbarna börjar leverera. Can va bra över hela plan, Markovic löpte sönder Sunderland och även Lovren va helt okej sista 45 men Can va bättre där.
  Liverpool tappade koncentrationen när Sunderland fick det röda och la för mycket kraft på Sunderlands småfula spel och hamnade i samma fälla. Väldigt många onödiga kort.

 5. Balotelli gjorde ett piggt inhopp.
  Markovic och Coutinho bäst idag

  • Jag tyckte han gjorde ett rätt så mediokert inhopp. Såg betydligt mer lovande ut mot Wimbledon enligt mig 🙂 Håller med om att Markovic och Coutinho var bäst, tillsammans med Sakho och Can i försvaret.

 6. Var på plats å satt ytterst nära Liverpool’s dugout. Efter att ha stått långy upp på the Kop å slagit huvudet i Anfield Roadläktatens innertak så var det oerhört spännande att uppleva matchen från händelsernas centrum. Matchens interna höjdpunkt var helt klart när Mignolet, för andra gången på kort tid, dundrade iväg en bakåtpass högt upp i banan, utan någon vidare press på sig, så vänder sig Rodgers om och ilsket muttrar, ” Jesus”. Och med bestämda kliv så går bort till bänken å började disskutera med Pascoe och Marsh. 🙂

  Coutinho var helt underbar och se. Sunderland hade fick inte tag på honom överhuvudtaget. Hal som en ål och en enormt fin bollkontroll långt bortom de övrigas förmåga. Mycket fina insataer från Marko, Lucas (bröt många uppspel idag) och Sakho.

  • Det måste vara en total mardröm för försvararna att ha en målvakt som inte klarar att bedöma enkla bollar från 30-40 meter, utan konstant börjar med att backa tillbaka. Det kommer att sluta med att spelarna kommer att slå så hårda hemåtpassar, för att Mignolet ska fatta att han hinner först, att det kommer att bli självmål förr eller senare. Känner sig bara försvararna en tiondel så osäkra på om Mignolet ska ta rätt beslut som jag gör, så förstår jag varför det blir en del konstiga situationer under matcherna.

 7. Ber för övrigt om ursäkt för den vedervärdiga språkhanteringen 🙂 Skyller på uppspelthet, stress och att jag författade med mobilen. Hoppas att ni förstod innebörden än då.

 8. Är det slut med Lucas nu, såg nått twitter ”great win thanks for everything” så är han klar för Inter redan? Om vi nu säljer honom så hoppas jag verkligen BR har en plan för vilken som skall ersätta annars är det ren idioti. Han tillför lite balans i laget för tillfället som Gerrard inte kunnat ge oss.

  Är Tielemans på väg in eller blir det Milner eller Delph.

  Jag hade gärna sett Can på den platsen för att se om det fungerar men just nu har han spelat väldigt bra i försvaret vilket verkligen behövs.

 9. Såg att skottstatistiken är fel. Det ska va 3-14 i skott, 1-4 på mål. Detta enligt premierleague.com

  Passen va 434-504 och Sunderland fick två gula kort.

  • Hmm, vi brukar använda oss av Sky Sports och de har fortsatt kvar den statistiken vi använt oss av. Men kan hända att det är någon som skrivit fel där och har ändrat skottstatistiken nu.

 10. Spelet börjar klicka då de ny unga gardet varvar upp. Tror vi kan komma igång rejält snart, inte minst då Sturridge kommer åter.bra att Stirridge fick en rejäl genomgång, det är bara att hoppas att det håller. Hoppas att vi behåller Lucas 1 1/2 år till. Vi behöver hans rutin nu när Gerrard lämnar. Intressant att höra ”lillebroers” kommentarer ang Rodgers efter Mignolets rensning. Angående Balotelli så kan han nog komma till sin rätta när Sturridge är tillbaka, inte förr.

Kommentarer är stängda.